keskiviikko 16. maaliskuuta 2005

EISBEIN MIT SAUERKRAUT

(Kielitaitoiset suokoon anteeksi, jos tuo meni aivan väärin.)

Porsaanpotka kiehuu kattilassa ja toisessa hautuu valkosipuli-hapankaali hapankermassa! Mitkä tuoksut, ah. Juu, näen jo silmissäni ne monet Yök-ilmeet siellä ruudun toisella puolella. Makuja on monia ja tämä on yksi minun herkkuruoka.

Kun potkan keitinvesi on jäähtynyt, pinnalta otetaan talteen hyytynyt rasva. Se on sitten herkkua leivän päällä, ehkä ripaus suolaa. Terveysintoilijat taisivat jo pyörtyä. Jos poika ei muuten saa aikaiseksi tulla laittamaan mulle niitä kuvia tänne, niin tuolla rasvalla saan sen kyllä houkuteltua viivana paikalle!

Käsitöiden lisäksi tykkään laittaa ruokaa. Vaikka yksin asunkin, niin melkein joka päivä laitan ihan oikeata ruokaa. Joskus onnistun laittamaan vain yhden annoksen, mutta usein tulee pataljoonalle, varsinkin keitot, ja sitä sitten syön useamman päivän. Pakastamista en harrasta, paitsi tietysti syksyn sienet ja puolukat. Ja mikroruokiakaan ei tule ostettua kun ei ole sitä mikroa, enkä hanki. Valmiit ruuat lämmitän teflon pannulla. Siinä niitä voi sitten vähän muokata ja hyvää tulee.
Tuo porsaanpotka tuli ostettua sivuhankintana Hakaniemen hallista. Menin sinne ostamaan nro 6 bambuista pyöröpuikkoa Vihreästä Vyyhdistä. Aloitin sen Maxi-puseron neulomisen vanhalla metalli pyöröllä, mutta se tuntui niin oudolta bambujen jälkeen, että oli ihan pakko sijoittaa taas uuteen puikkoon. Vasta viime viikolla ostin yhden. Totesinkin VV:n myyjälle tulleeni viikon puikko-ostoksille.

No, ja siinähän oli Niin Ihanaa efektilankaa, että olihan sitä kerä ostettava. Se on sateenkaaren kirjavaa OnLinen Linie 135, Luna. Laitan sitä raidoiksi tuohon tekeillä olevaan siniseen puseroon. Taitaa tulla kiva.

Ehdin tässä nyt kutoa aika monta kerrosta ennen kuin on aika laittaa perunat kiehumaan. Potkan valmistuminen kestää  vielä tovin. Ja sitten herkuttelemaan.

 KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.