maanantai 14. maaliskuuta 2005

Suulis skriinaa


Hieno talvipäivä on ollut tänään. Mulle just sopivan lämmintä. En pidä pakkasesta.

Jippii, sain yhden valmiin neuleen pois käsistäni. Olin just saanut käärittyä sellofaanilahjapaperiin vastavalmistuneen ja pesaistun vauvahaalarin, Palma/Novita talvi-2004. Säästyin postireissulta kun broidi tuli piipahtamaan ja se vie sen tyttärenpojalleen, ihan tuore vauva. Haalarista tuli oikein mukava ja pehmoinen, tyypillinen vauvajuttu. Se oli nopsa ja helppo tehdä, Taran tulossa oleva veli saa samanlaisen kesällä kun se aika koittaa. Langat on jo hankittuna.

Luit oikein: vastavalmistuneen pesaistun. Mä onneton tupruttelen noita syöpäkääryleitä ja ei ole kiva antaa vauvanvaatetta joka haisee, yök.

Tosin Taralle jouduin viime viikolla lähettämään synttärilahjan pesemättä. Se kun oli virkattu Mollamaija /SK 2/2005. Tein sen ja sille mekon puuvillalangan jämistä. Niitä löytyy kaikenvärisiä.

Mollamaija sai myös kauniista kukallisesta fleecestä ompelemani kantokassin ja peiton. Kantokassin malli omasta päästä, kangas Eurokankaan palalaatikosta.

Nukkea varten ostin pussin Lennol polyestervanua. Se vaikuttaa hyvältä, pysyy mukavasti ilmavana. Miten se käyttäytyy pesussa tms., siitä ei ole kokemusta. Toivottavasti ei mene ihan kasaan. Koska lankoja ja vanua nyt on, niin Mollamaijoja saattaa syntyä enemmänkin, tai jotain muuta. Jossain näin kirahvin, se ohje täytyy hankkia.

Tein Taralle myös liivimekon Lollipopista. Kirjava sateenkaariväri ja pinkillä rapuvirkkauksella reunat, aika namin näköinen. Suuntaa-antavana mallina käytin Nalle-langan Tytön liivimekko/Novita talvi-2004. Siitä sain siis mitat minkä kokoinen noin 100cm vaate tulee olla. Mekko valmistui nopeasti, tein yhtenä kappaleena  kädenteille asti, ihanaa, ei saumoja ommeltavaksi. Olkapäille tuli napinreiät ja tietenkin napit. Lopputulokseen olen muuten tyytyväinen, mutta ne reunukset ei oikein onnistuneet. Aikaa ei kuitenkaan enää ollut asian korjaamiseksi, koska lahjat piti saada mummon matkaan englantiin vietäviksi.

Nyt  s a a n  aloittaa uuden työn. Viime viikolla ostin "edullisesti" vaal.sinistä Maxi-lankaa. Siitä olis tarkotus tehdä ¾-hihainen pusero farkkujen kanssa pidettäväksi. Mallitilkku on tehtynä ja tiheys täsmää yhteen ohjeeseen minkä löysin. Oli taas vaikea löytää ohjetta. Kaikkea muuta on mutta ei nyt tälle langalle. No, ajattelin vähän soveltaa sitä, tehdä jonkun simppelin kuvion nurin/oikein silmukoilla sileään neuleeseen.

KS

Lisäys:

Näin siinä käy kun unohdin mainita ohjeen, niin tuli kysely asiasta!Mutta näinhän tämä toimii. Maxille SuuriKäsityö 3/2002 ja Novita lehti mutta mulla on kopio josta ei ilmene mikä lehti. Siinä on kiva malli minkä olen tehnyt aiemmin.Nämä on kaikki Novitan tekemiä malleja. Saiskohan niiltä kopiot?

Laitoin tämä vastauksen tuonne kommentteihin ensin, kun en oikein tiedä miten näitä juttuja käsitellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.