lauantai 7. tammikuuta 2006

Ompelukirja





No nyt tänään se  ´minulle tärkeä kertomus´, joka jäi eilisen
vuodatuksen jalkoihin. Hesarin juttua onkin blogistaniassa kommentoitu
useassa blogissa (googlella pääsin jäljille). Mielenkiitoista lukea erilaisten ihmisten mielipiteitä asiasta. Aika samoilla linjoilla ovat.

Keskiviikkona ompelin sen hameen. Ajattelin, että olisi hyvä olla olemassa joku ompelukirjakin. Kävin Ihan Itse
-foorumilla tutkimassa asiaa ja siellä suositeltiinkin Otavan Suurta
Ompelukirjaa. Iso opus on varmasti kallis ja hankinta siirtynee hamaan
tulevaisuuteen.

Torstaina kävelin neuletapaamiseen Yrjönkatua
ja siinä uimahallin vieressä on divari. Tapani mukaan poikkesin sisään
katsomaan josko siellä olisi neulelehtiä tai -kirjoja. Ei ollut niitä
kuin yksi Stickning från Norden (7.50 €), se kiinnostaisi varmasti
muita neulojia mutta ei ole minun juttuni.

M u t ta
siinä kirjarivivssä oli kuin olikin Suuri Ompelukirja!! Uskomatonta,
enhän sitä edes ollut etsimässä ja siinä se oli, oikein tyrkytti
itseään hyllyn reunan yli. Harmistuksen sekaisin tuntein etsin hintaa
kirjasta, ´varmasti se on liian kallis´. Hah, hinta: 10.00 €. 
Just niin, vaivaiset kymmenen euroa, (löytyihän siitä sitten Akateemisen hintalappukin: 45.58 €). Kirja on kuin uusi, ehkä joku on sen joskus kerran aukaissut.
Toiveeni ja rahatilanteeni huomioitiin täydellisesti, siispä tässä on taas hieno esimerkki johdatuksesta.


Jee jee. Nyt minulla on kirja täynnä ohjeita ja vinkkejä. Seuraava
ongelma on nyt vain se, että kenelle ompelen? Itsellä on ihan sopivasti
vaatteita enkä englanninlapsiakaan  voi vaatteisiin hukuttaa,
heille mieluummin neulon. Jään siis odottamaan jatkosuunnitelmia;)


Tässä uusi kirjani ja . . .

. . . padassa hautuu kastike!

Ville halusi tulla perjantaina luokseni syömään ja tilasi "poltettua" makkarakastiketta.

Se ei suinkaan ole poltettua vaan ainoastaan juuri niin ruskeata kuin
uskaltaa antaa jauhojen ruskistua niiden palamatta. Sen jälkeen kastike
saa kuplutella itseään padassa pari-kolme tuntia ja näin mausta tulee
juuri se oikea vanhanaikaisen täyteläisen ruskea maku. Lopuksi hyvin
ruskistetut hk-blöön palaset pääsevät mukaan. Tästä kastikkeesta olen
varmasti kertonut aikaisemminkin, so what.


Lautasmalli? Mikäs se on?

Ai vihannneksia, taisivat unohtua.

Minulta  muuten puuttuu yksi tuollainen Arabian Kaira-sarjan ruokalautanen. Olisko kellään ylimääräisenä?
Ja ystävälläni on myynnissä kangaspuut. Onko kukaan kiinnostunut?

Neulerintamalla on valmistumassa itselle unisukat.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.