tiistai 11. toukokuuta 2010

The Huvila on valmis kesän koitoksiin


Alkuperäinen helma oli aivan haperoitunut tuiskussa, tuulessa ja valtavien kivenmurikoinen hankauksesta. Talven Huvila vietti teltankorjaajalla, siitähän jo mainitsinkin.

Tällaista hippua oli entisestä helmasta jäljellä


ja tällainen hieno on uusi helma.
Terassilipan suunnittelu alkoi sillä, että otin varastosta esille vanhoista teltoista jääneitä putkia. Niistä löytyi hyvät putket lipalle. Teltankorjaajan antamista jämäpaloissa oli sopivat palat valkoista ja sinistä ja Karnaluksista tosi-tosi edullista tarranauhaa. Muutama suora sauma posotettava ja pari kulmakohtaa mietittävänä mutta lippa valmistui.

Tänään oli vuorossa saumojen tiivistys. Viime kesänä katon sauma tihuutteli vettä muutamasta kohdasta niin, että oli pakko laittaa pressu päälle. Toivottavasti sitä ei nyt tarvita kun ainakin tätä työtä tehdessä tuli aika vakuuttunut olo, että tämä toimii.


Partioaitasta ostin Greenland Waxia. Ensin harjalla saumat puhtaiksi, sitten hankasin vahaa saumoihin ja kun hiustenkuivaajalla pöhötteli päälle niin vaha suli ja soljui saumatikkaukseen. Myös alakulmat vahasin kun niiden vesitiiviyttä on roiskeet kuluttaneet. Tällä voisi vaikka koko kankaan suojata, se kävisi varmaankin silitysraudan kanssa näppärämmin.


Tällä vahalla esim. Fjällräven suosittelee käsittelemään ulkoiluvaattteet, ohjeita on moneen tarpeeseen. Esim. jos on rinkka selässä niin sitä puolta ei vahatakkaan, housuista reidet käsitellään mutta takapuolen lahkeita ei välttämättä käsitelläkkään. Kaikki siis käytön mukaan. Kaikkea oppii kun elää ja ottaa selvää asioista. Eiköhän tämä tapa tiivistää teltta ole parempi kuin teflon-ruiske, jollaisesta myös olen kuullut.

Polyester- yms. -teltoille tämä ei käy, mutta siihenkin löytyy aine, tuubissa näytti olevan ja pienellä pensselillä sitä tökötetään saumoihin.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.