lauantai 31. joulukuuta 2011

Calpe - Penon de Ifach


Sabado

Kyllä siitä eilisestä kuvamäärästä aika monta kymmentä jäi näytettäväksikin;) Ja kun kuvia toivotaan ja halutaan nähdä niin saamanne pitää, kylläkin kolmessa erässä.: ensin nämä Ifach kuvat, sitten kaupungilta ja viimeiseksi paluumatkan pysähdyspaikan kuvat, näillä päästään jo hyvin uusi vuosi alkuun. Jos kuvakavalkadi vaikuttaa sekavalta niin se johtuu siitä, että kuvat ovat aikalailla siinä järjestyksessä kuin ne on otettu, jonkun paikkaa olen vaihtanut mutta . . .
Karttaan olen merkinnyt kolme punaista X. Lähdin matkaan Teuladasta, kävin Morairan torilla ja sitten ajelin rantatietä Calpeen. Tie on kapea ja mutkainen, ratti ei montaa sekuntia suorassa asennossa kerinnyt olemaan. Reitti on kaunis, upeita maisemia jos vaan ehtis katsella.

(Kartta napattu SpainMaster -sivustolta) 

Rantatiellä kävellessäni yks kaks korvat kuuntelivat ihan omia aikojaan, sitten aivoissa välähti: suomea! Puolitoista kuukautta kesti ennenkuin suomalaisiin törmäsin. Perhe vietti viimeistä lomapäivää, illalla heillä oli lento takaisin kotimaahan. CALPE on turistipaikka niin suomalaisia täälläkin lomailee, ja varmasti onkin mukava lomakaupunki.
Tämä iso möhkäle on kivi - Penon de Ifach - 330 metriä korkea.

 Luonnonpuisto on 45 hehtaaria ollen Espanjan ja luultavasti koko Euroopan pienin luonnonsuojelualue, perustettu vuonna 1987. Alueella on paljon harvinaisia kasveja sekä alkuperäislajeja, yli 300 eläinlajia, meri- ja muiden lintujen pesimäalue yms.

Lyhtypylväiden takana näkyy harmaata rakennelmaa, seuraavassa kuvassa ne on sitten lähikuvassa. Kasveja on istutettu pengerrettynä tuollaisiin seinämiin.

Reitin alkupäässä on ihana ranta! Valkoisia sileitä kiviä ziljoona. Vesi oli kohtalaisen lämmintä kädellä koitettuna, olisi siihen varmasti voinut uimaankin mennä. Mulla oli uimapuku autossa mukana mutta en hakenut sitä, kukaan ei ollut rannalla uima- tai edes kesävehkeissä. Täällä on nyt talvi! ja ihmisiä kulki talvitakeissa ja karvakauluksissa. Mulla oli kesävaatteet ja Anulta saatu virkattu huivi päässä suojaamassa auringonpistokselta:)

Tuossa poukamassa on tuo kiviranta.

Kiviaines on kalkkikiveä (limestone)
 "Isossa kivessä" on paljon onkaloita ja muuta jännittävää: katsokaas tarkasti kun tämän jälkeisessä kuvassa on punainen merkintä!  Ja sen jälkeisissäkin kuvissa on katsottavaa . . .Onneksi oli taas kiikari kassissa, niinkuin yleensä on.

Nuo kiipeilijät ovat suomalaisia nuoria! Kuulin siltä perheeltä, jonka tapasin.

Tässä yksi monista: kiipeilylinkki
 

Tämän pidemmälle ei enää päässyt. Helikopterikenttä on tässä, ehkä on tarvetta sairaankuljetuksille jos huimapäiden köydet pettää. Ja ainahan sieltä voi vapaaehtoisestikin tulla linnun lailla alas.

Vesipisteitä oli useita vaikka matka ei kovin pitkä olekaan.
Siinähän niitä kuvia on, huomenna lisää.
Juhlikaa siivosti, se viimeinen drinkki kannattaa yleensä jättää ottamatta;)

TOIVOTAN KAIKILLE LUKIJOLLENI

OIKEIN, OIKEIN HYVÄÄ JA MUKAVAA UUTTA VUOTTA!

KristiinaS

2 kommenttia:

 1. Spot on with this write-up, I really assume this
  web site needs

  much more consideration. I’ll probably be again to read far more, thanks for that info.


  My web-site; usa vs spain basketball news Sagunt

  VastaaPoista
 2. I am curious to find out what blog platform you're

  utilizing? I'm experiencing some minor security issues with my latest website and I'd like to find something more safe. Do you have any solutions?

  Feel free to visit my blog: homes for sale in Elche Spain

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.