lauantai 10. joulukuuta 2011

Löysin Lankaa!


Sabado

Tämä oli taas niitä juttuja, että pitää vaan luottaa intuitioonsa! Eilen Morairassa näin yhdellä ständillä Teulada-Moraira Info-vihkosen. Pläräsin sitä mutta siinä oli niin paljon mainoksia, että laitoin sen takaisin. Mutta jos sittenkin ottaisin, äh en. Eikun juu, otanpas jos siinä kuitenkin on luettavaa.

Ja olihan siinä paljonkin asiaa, muun muassa ensi vuoden kaikki juhlat ja sen sellaiset. Kyllä täällä pitäisi ollla kokonainen vuosi, että saisi nähdä kaikki nuo hulppeat juhlat asuineen ja kokkoineen.

No mutta sitten tulikin silmiin mainos, jossa oli lankahylly ja:  "Uutta valikoimassamme: merino, alpakka, mohair, sukkalangat". Sinne siis heti tänään, se on Teuladan teollisuussalueella, eli ihan lähellä. Oli se hylly just mainoksessakin ollut lankahylly. Osa oli kylläkin akryyliä, ja yhdessä kerässä luki: puuvillan oloista akryyliä. Kyllä se sitä olikin, ei ihan heti tunnistaisi muovilangaksi, ja tosi hyvä kierrekin siinä oli.(en ole koskaan kuullutkaan tästä vaikka on vanha tehdas, saattaa vaikka olla taas yksi sylttytehdas monelle merkille?)

Myymälä on isossa teollisuushallissa ja siellä on kaikkea maan ja taivaan väliltä. Myyjä tuli heti kysymään voiko auttaa, saksaksi. On tämä nyt sellaista kielikylpyä että . . . En ole lukenut saksaa mutta ymmärrän jotain ja jonkun sanankin saan sanottua. Hyvin pärjäsin tämänkin myyjän kanssa. Kuuluivat muutkin asiakkaat puhuvan saksaa, ja tuotevalikoimassa olikin paljon saksalaisia säilykkeitä ja karkkeja yms. Netistä luin, että tämä firma (Indoor-Outdoor) pitää majaansa täällä "verotuksellisista syistä".

Ostin sukkalankaa Finnin sukkiin (ei tarvitsekaan siitä paksusta vihreästä neuloa) ja itselleni 100% alpakkaa, josta meinaan hetimmiten neulo hartiahuivin lämmikkeeksi, mukana kun on vain se pieni Pupu-Puffa-huivi. Värivalikoima ei ollut kummoinenkaan; harmaa on aina hyvä ja vähän mustaa raitaa, eiköhän siitä hyvä tule. Hinnat: sukkalanka 6.55/ 100g ja alpakka 5.70/ 50 g.


* * * *

Taran kynsikkäät olen saanut valmiiksi. Ne on ihan hassun muotoiset/näköisest kun ei niitä saa mitenkään ns. pingotettua, ei siis asettunut kosteanakaan käden malliseksi. Ne on aavistuksen tiukat omaan käteen niin oletan niiden sopivan Taralle.
Lanka: Maxi Sprint, by Presencia Hitalura S.A., Vimar 1991,  Turkki. La Lana del Cigno Nero. 100% acrylic. Ei tätä paljoa kulunut, mutta täällä ei ole vaakaa.

Puikot: 2.75 käsiosa ja 3.0 sormet

Malli: omasta päästä, perusohjeena Käspaikan sormikkaat.

Nyt tulikin käsityökirjoitus vaikka jouluseimestä lupasin kirjoittaa. Kyllä sekin tulee, mutta tämä oli nyt niiin tärkeä asia, että ohitti jonon. Ja seimikuvatkaan ei olleet ihan hyviä, jos ensi viikolla saisin paremmat otettua.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.