sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulumarkkinat


Domingo


Eilen satoi melkein koko päivän. Tänään on ollut ihana kesäpäivä! Tuntui todella hassulta käydä joulumarkkinoilla tällaisessa säässä.


En mennyt sinne myyjäisiin, matka olisi ollut aika pitkä ja myyjäispaikka hienossa hotellissa, en olis varmaankaan viihtynyt siellä. Annoin tekemäni joulujutut naapurin matkaan, hänellehän ne teinkin pieneksi avustukseksi. Vielä en tiedä kuinka kauppa kävi, hän myi leivonnaisiaan. Tällaisen korin sain aikaiseksi, lumihiutaleet ja ne toiset on tuossa pallojen takana sievästi pakattuina: silitysraudalla tein niille kierrätyssellofaanista pusseja (ostamani sellof. ei toiminut).
 


Teuladan kaduilla oli markkinapöytä poikineen ja paljon ihmisiä. Mitään ihmeempiä joulujuttuja ei ollut, ainoastaan muutama kukka-asetelma. Osa oli samoja kauppiaita kuin toripäivinäkin. Joulukoristeet mitä oli tarjolla niin olivat ns. kirppistavaraa. Paikalliset yhdistykset myivät leivonnaisia ja kuumia makkaroita. Niitä teki mieli maistaa mutta kun aikani siinä katselin tulin toisiin ajatuksiin. Varsinkin kun yksi oli saanut makkaransa raakana ja toi ne takaisin paistettavaksi. Täällä on paljon raakamakkaroita, ja muutenkin mitä ihmeellisimmän näköisiä makkaroita, pyöreitäkin näin.
Kuumia kastanjoita, sain maistaa ja hyväähän se olikin. Myös Tallinnasta tuttuja paahdettuja manteleita oli mutta niitä en maistanut. Tuoksu ei ainakaan ollut sellainen herkullinen kuin Olde Hansan manteleissa.
 


Perjantai-illan teeherkku, kynttilän liekki teekupissa;) Herkullinen tartaletti tuoreilla hedelmillä 1.20€. 


Millään en saa oikein onnistunutta kuvaa näköalastani parvekkeelta. Tässä nyt yksi yritys mitä näen istuessani partsilla. Alhalla on Moraira ja meri. 


Nyt tiedän miltä kuulostaa kun sikaa viedään teuraaksi: naapurin isoa mustaa sikaa ei enää ole! Nopeasti ja varmasti kivuttomasti se kävi. Ei se huutanut kuin kiinniotettaessa ja talutettaessa pihan perälle.


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.