perjantai 9. joulukuuta 2011

Torilla ja kaupoissa


Viernes


Tänään oli Morairan toripäivä. Torilla on nyt loppuviikon ajan myös yrittäjien vuosittainen markkina- ja esittelytilaisuus (Eight local trade fair), myös joulutuotteita mutta pääasiassa ihan heidän normitavaraansa. Oi oi, kaikkea kaunista oli tarjolla. Kiva käsilaukkukin (tällainen) olisi ollut mutta se oli Made in China niin en viitsinytkään ostaa vaikka tuotemerkki kyllä on espanjalainen (Tintin ihanan laukun merkkinen DesIgual, samanlainenkin oli tarjolla). Otin teille kuvat näistä superkauniista lasten juhla-asuista

 


Lasillisen viiniä ja 5 osteria olisi saanut edullisesti välihuikopalaksi - ei kiitos kumpaakaan! 


Torilta ostin itselleni tuliaisen, muuta en varmaan tarvitsekaan. Pyöreä pöytäliina ja kaupanpäällisenä 8 kpl isoa lautasliinaa, hinta 40,00 euroa. En tiedä onko tämä edullinen ostos vaiko ei, ainakin sain tingittyä 5 euroa ja nuo lautasliinat lisäksi. Tämän halkaisija on 180 cm enkä ole näin suurta löytänyt Helsingistä enkä Tallinnasta, ihana iso faijan tekemä pöytäni on 160 cm halkaisijaltaan. Nyt kun kohdalle sattui niin olihan se ostettava pois. Myyjä puhui valenciaa yrittäen puhua espanjaa, hyvin tulimme toimeen.Omalla pöydälläni roikkumaan jää ehkä tämän verran, eli just tuon kuvion verran.
Lautasliinoissa on vain yksi pieni kuvio 


Ruokakaupasta ostin pari lohisiivua. Kaikissa marketeissa on sekä kala- että lihatiski ja juusto-leikkeletiski. Kaloja on hyvin tarjolla ja mitä erilaisimpia lajikkeita. Myös rapuja, mustekalaa, hummereita yms. sekalaista seurakuntaa. Kalat pakataan tällaiseen foliopussiin, joka sulkeutuu tiiviisti. Kiva laittaa jääkaappiin valmistusta odottamaan kun ei pakkaus vuoda eikä päästä kalanhajua. 


Edellisessä kirjoituksessa mainitsin täällä käytettävistä kielistä niin laitan kuvan maitotölkistäkin: siinä on teksti kahdella täkäläisellä kielellä ja englanniksikin. Kaikki maito on tätä UHT-käsiteltyä ja sitä on todella montaa laatua; erilaisia rasvaprosentteja, vitamiineja, kivennäis- yms. aineita vaihtelevasti, lapsille, urheilijoille yms. yms. huh huh. 


On mukava huomata, että tällainen sekalainen ja paikallinen matkakertomus kiinnostaa niin monia. Lukijoita on aivan valtavasti: Vuodatuksen tilasto kertoo olevan noin 2600 lukijaa viikossa!  Blogilista.fi:nkin  lukema on noin 1700/vko, sitä kautta blogiin tuleminen on vähentynyt aikojen saatossa. Blogilistan tilaajamäärä on pitkään ollut n. 270. Blogillani on aina ollut ihan kiva lukijamäärä mutta nyt ollaan kyllä ihan huippulukemissa.


LÄMMIN KIITOS IHAN JOKAISELLE LUKIJALLE!


Olette tärkeitä ja käynneillänne kannustatte kirjoittamaan.


Edellisessä kappaleessa mainitsin "paikallinen matkakertomus", tarkoitan sillä nimenomaan paikallista siksi, että Espanja on suuren suuri maa ja minähän liikun suhteellisen pienellä alueella. Niin että kun kirjoitan "täällä sitä" ja "täällä tätä" niin en suinkaan tarkoita, että koko maassa olisi samanlaista tai samoja tapoja tms. Mutta jouluseimi on koko maassa yhtä tärkeä, siitä kirjoitan seuraavaksi. Ja on neulekuviakin tulossa, onhan tämä myös neule- ja kässäblogi.


KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.