sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Maalaismarkkinoilla

Stadissa on Hakaniemen torilla aina kuukauden 1. sunnuntaina Maalaismarkkinat. Tänään siellä oli todella paljon asiakkaita. Esim. muikku- ja ahvenkukot olivat loppuneet alta aikayksikön, monella leivonnaismyyjällä näytti kauppa käyvän hyvin ja myyntipöydiltä tuotteet vähenivät hyvään tahtiin. Grillatua ryynimakkaraa oikein jonotettiin, noin 15 ihmisen jono oli jatkuvasti ohi kulkiessani.
LISÄYS illalla: Tiskikukkia ja muun mallisia tiskirättejä oli muutamalla myyjällä, hintoja en sitt kysyny.

Joensuun Herkkuleipomolta  ostin pienen lanttukukon (en niitä loppuneita kalaisia olis ostanutkaan) ja riisipiirakoita. Lappi-Hunajan kojulta Saunahunajaa ja Tamneuleelta lahkeelliset alkkarit yöasun housuiksi. Kodin Kirjontatyöt kojussa oli niiiin paljon niiin kauniita liinoja että olisin voinu ostaa montakin mutta tyydyin vain pieneen apilaliinaan. Aion kyllä heti kohta netitse ostaa "Kotini on onneni" huoneentaulun, se kun ei torilla sattunut silmiini enkä osannut kysyä.

Maailma on täynnä tavaroita, joista en ole kuullutkaan enkä niinollen ole osannut kaivatakkaan! Tavaratalosta ostin tämmöisen vempaimen:
Tämä on  taikinarauta!
Lainaus Kokkipuodin selostuksesta: "Taikinaraudalla jääkaappikylmät sokeri, jauho ja rasva 'hakataan' tasaiseksi, murumaiseksi seokseksi ilman, että kädet turhaan lämmittävät taikinaa."
Heti huomenna kokeilen tätä kun teen sienipiirasta.

Joko mä olen kertonut, että Hali on kiva kaveri?  Tuohon se lysähti potkupalloilusta ja hiiren jahtaamisesta väsähtäneenä.

X X X X X

Meillä on uutta vuotta eletty jo reilu kuukausi mutta kiinalaiset ovat vasta vaihtamassa vuottaan Käärmeen vuodeksi. Stadissa järjestetään muitakin kiinalaisen uuden vuoden juhlia mutta tässä olisi yksi vaihtoehto erilaiseen juhlaan: Lions Club Helsinki Worlwide järjestää jo perinteisen illanvieton. Koska kyse on tärkeästä hyväntekeväisyydestä niin laitan tämän mainoksen esille, siis ei ole maksettu mainos.

Suurempi, luettava ilmoitus Tästä KLIKS!
Paikkoja on rajoitetusti mutta Jellona infosta     saamieni tietojen mukaan mahtuu vielä = kipinkapin ilmoittautumaan! Luvassa kulttuuria, hyvää ruokaa, Thai Chi ja tanssiesityksiä ynnä muuta mukavaa.

Xīn nián hǎo!

Näin juhlittiin vuonna 2007, linkki kirjoitukseeni. 
KS
EDIT 21.30: Vuodatus on kaiketi palannut toimintaan. Ja ne on taas kadottaneet multa kuvia! Tanakele. Empun ja Iitun blogista on hävinny semmosia mitkä oli siellä vielä ennen huoltokatkosta, ja omasta KS-blogistaki on hävinny. Onneks mä olin jo siirtyny tänne, nyt olis päreet palanu lopullisesti ja pahasti.

18 kommenttia:

  1. Sinne Hakaniemen markkinoille olisikin pitänyt lähteä, mutta jotenkin aika lipsahti. Tuollainen kahvamurustelija onkin varmaan hyvä sellaisille, jotka usein tekee murutaikinaa.

    Minä hermostuin vuodatukseen ja rupesin värkkäämään uutta blogia. On se vielä aika aneeminen, mutta sentään sinne voi kirjoittaa ja kommentoida.

    http://kiisseli2.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mainiot ostokset! Markkinoilla on aina mukava käydä. Taikinaraudasta en ollut ennen kuullutkaan.

    VastaaPoista
  3. Hyvii ostoksii. Taidat tehdä usein voitaikinaa. En minäkään ole ikumaailmassa nähnyt moista vempelettä:)

    VastaaPoista
  4. Onpa siellä pääkaupungissa monenmoista koettavaa... :)

    VastaaPoista
  5. Ryynimakkaraa! Miksi mä en kuullut tuosta aiemmin. Olisin heti käynyt katsastamassa onko syömäkelpoista...

    VastaaPoista
  6. Mekin käväistiin aamupäivällä torilla, mutta en ollut ainakaan silloin huomaavinani sua tai sitten olin sokea.
    Kokemuksesta sanon, että nuo Joensuun tuotteet ovat suussa sulavia ja mun tätikin niitä siellä tekee ;) Hyvä ostos siis.
    Sara lähettää Halille halit ja terkut :)

    VastaaPoista
  7. Et sitten ostanut vaaleanpunaisina niitä pöksyjä? ;).
    Näppärän vempaimen hankit, eipä tartte sitten taikinaa lepuuttaa jääkaapissa sekoittamisen jälkeen.
    Halille terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en ostanut mutta mun edellä ollut osti just ne mummonvaaleapunaiset. Mä nimittäin just eilen etsin sopivia yöhousuja mutta ne oli jotain kummallista keinokuitua ja toiset oli matalavyötärö, tai sitt semmonen levee kuminauhavyötärö ynnä muuta vikaa, ja hinta tietty. Ajattelin sitt näitä kokeilla josko olis kivat ja hyvät.

      Poista
  8. Enpä ole ennen törmännyt tuollaiseen taikinarautaan. On varmasti hyvä käytössä.

    VastaaPoista
  9. Vuodatus pätkii nyt pahasti. Kuvia ai voi laittaa ollenkaan. Minä en voi kirjoittaa enkä kommentoida omassa blogissani. Taitaa olla vuodatuksessa maailmanlopun enteet.

    VastaaPoista
  10. Vau, taikinarauta; en ole koskaan kuullutkaan:)

    VastaaPoista
  11. Mukavanoloiset markkinat, sekä ostokset ja kisuli on niin söpö.

    VastaaPoista
  12. Sulle on tunnustus blogissani käy kurkaamassa.

    VastaaPoista
  13. Moro muori. Mekin käytiin Maijan kanssa. Ei tarttunut mitään mukaan. Kesällä nuo markkinat on paremmat.

    VastaaPoista
  14. Markkinahumussa on kiva tunnelma.

    VastaaPoista
  15. Oi, alkoipa tehdä kukkoa mieli!! Taitaa nyt vaan olla tyytyminen karjalanpiirakkaan. Markkinat ovat kivoja tapahtumia!

    VastaaPoista
  16. En mie oo saannu tunnisteita siirrettyä, vaan oon niitä lisäillyt pikku hiljaa. Kyllä niitä vielä puuttuu. Kokeilin päivittää vuodatus-blogiani kopsaamalla täältä kirjoituksen kuvineen ja hyvin onnistui. Mutta moni asia on siellä vielä rempallaan.

    VastaaPoista
  17. Arvaa palaako mulla vuodatuksen kanssa, siis mulla rauhallisella evp stadin friidulla. Kuvat tuli, laskin poissa, päivittämään vieläkää pääse, saatika laitettua uusia kuvia. Piskatti

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.