tiistai 18. kesäkuuta 2013

Saarikirppis

Perinteeksi on muodostunut pitää kerran kesässä saarikirppis, jonka tuotto menee Kesäkisojen järjestelyihin. Tavarat on telttailijoilta tarpeettomaksi jäänyttä ja todella edullista. Myynnissä oli myös ihan normaalihintaan  uusia, kauniita ja taidokkaasti neulottuja villasukkia. Muutama pari meni kaupaksi, mutta on se kumma kun käsityön hintaa ei oikeasti haluta maksaa vaikka tavaraa himoitaan.
Mä ostin ihan aidon retro-oranssin ruokavälinelokerikon (näkyy tuossa kuvan reunassaki) kun mun keittiönlaatikot on niin kapeat, että nykyiset lokerikot ei mahdu niihin. Ennestään mulla olikin jo omasta takaa vastaava retro-ruskea. Ja pienen alumiinikattilan kylmäsäilytystä varten.

Halin kantokoppakin kuvassa näkyy, se ei sentään ollut myynnissä vaan Halikin oli mukana tapahtumapaikalla. Kyllä se varmaan kävelisikin tänne mutta kun matka on aika pitkä ja hyttysiä on ihan hirveesti niin mieluummin kannan Halin tänne saaren toiselle puolelle.

Lapset silitteli kissaa ja huomasivat punkin sen korvan tienoolla. Ei siis punkkiaine ihan täysin tehoa. Mulla on semmonen kynänmallinen punkkipihti, jolla ei sitt tehny yhtikäs mitään tämän punkin poistossa. Omilla pitkillä kynsilläni sain punkin napattua pois.

Ja kesän odotettu tapahtuma: Kauppalaiva Christina saapui ensimmäisen kerran! Se käy saaressa kolme kertaa viikossa (Aikataulu) : tiistai, torstai ja lauantai noin kello 11.30. Artikkeli "Laineilla keikkuva kauppa".

En muista oonko jo kirjoittanut, että mä en oo saaressa nyt ihan koko aikaa niinku viime vuonna, ja edellisenä. Tuun ja meen mieleni mukaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos joku tulee yllätysvierailulle niin en välttämättä olekaan paikalla tai saatan olla samalla veneellä lähdössä mantereelle jolla kyläilijä saapuu. Nytkin oon parina sunnuntaina lähtenyt mantereelle jo aamupäivävuorolla. Ainakin yhden reissun teen sisämaahan Jyväskylään ja ehkä toisen Hankoniemelle.
Tervetuloa kuitenkin, saareen kannattaa aina tulla, vaikkei mua tapaiskaan.
KS

12 kommenttia:

 1. Mulla taitaa olla sellainen retro-punainen vastaava:) Se taitaa olla kirpparille myös menossa.

  Apteekin punkkipihdit ovat todella syvältä. Blogikoiralta on löytynyt 3 punkkia, joista 2 saatiin punkkipihdeillä noin 10. yrittämän jälkeen pois. Mutta kolmas olikin niin lähellä silmää, että punkkipihdeillä meidän superkärsivällinen koiramme alkoi jopa näyttää siltä, että nyt riittää. Niinpä etsin omat pinsettini ja punkki lähti ensimmäisellä yrityksellä.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Pahuksen, kirjoitusvirhe paholainen.Otetaan uusiks.
  Punkit saa poistettua parhaiten tavallisilla pinseteillä.
  Monen mielestä käsityöt on kauniita katsella,mut hintaa kauhistellaan aina.Valmis sukka kun ei sais maksaa edes lankojen verran,tekopalkasta puhumattakaan.
  Onneks voi aina tehdä hyväntekeväisyyteen ja hyvällä mielellä,esim.sytomyssyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tavalliset pinsetit on varmasti parhaat ja yksinkertaisimmat.
   Näin se on että mieluummin antaa ilmaiseksi hyvään tarkoitukseen kuin myy alehinnalla.

   Poista
 4. Voinen lohduttaa, että mikään punkkikarkote ei ole sataprosenttinen teholtaan. Ei ihmisten eikä eläinten. Eli et pääse eroon päivittäisestä punkkisyynistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mä uskonutkaan että olis täysin punkiton kissa. Syynit tehdään sekä eläimelle että ihmiselle joka ilta.

   Poista
 5. Sukkaparin hinnan jos laittaisi keskituntipalkan mukaan, ei kukaan ostaisi. Ukollakin on ollut punkkeja, vaikka on punkkiaineet niskassa. Voi, meillä kävi Christina vain yhden kesän, eivät tule Hevossalmen tälle puolen kun silta vie niin paljon aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se silta On paha ku saattaa joskus olla ettei aukeakaan, on siinä monet kerrat odotettu sillo vielä ku vuoropaatti lähti Kauppatorilta ja myöhemmin omalla purjeveneellä.
   On se vaan hyvä kauppa.

   Poista
 6. Ootko juhannuksen saaressa ?
  Jos ei tavata niin hauskaa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin saaressa ja Koija on samalla paikalla ku ennnenkin. Ei tavattu, olitko saaressa?

   Poista
 7. mulla on pitkä kesäloma ja ajattelin tulla käväisemään joku kaunis päivä. Mutta kyselen ennalta, että oletko paikalla. Hauskaa juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Karvis on ihan samaa mieltä noist punkkipihdeist et syvältä ovat. Mä otin äsken Tassult kolme elävää punkkia ja kolme sellaista, jotka se oli itte ehtiny irrotella alkuun... Kaks kertaa olen laittanu punkkimömmöä niskaan mut ei niistä pal apua ole. Tassu kyl tykkää punkkisyynist ja antaa ihan kiltisti ottaa ne pois. Mä en vaan meinaa osua paitsi 3+ tiimarilaseilla... Mukavaa Juhannusta sulle ja Halille täältä Turun saaristosta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.