maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kissanelämää

Kissanelämää valjailla ja valjaista huolimatta: mitäpä kissan elämä on muuta kuin makoilua ja ruokakipolla käyntiä;) Ihminen ajattelee, että kivalla alustalla olis mukava makoilla ja laittaa niitä tarjolle vaan eivät ne kelpaa.
Kissalle on hyvä vanha lankku, tähystyspaikan vanerilevy, männynneulasetkaan eivät haittaa. Ehkä paras paikka on kuitenkin Mamsin pehmeä sänky;) Kun se nukkuu koijassa sängyllä niin mä laitan flexin pitkäksi ja lukkoon niin siitä on ikäänkuin "vetovex" ja kissa voi vapaammin kieriskellä.
Täss on loppupäässä taas osa kuvista ystävältä P. saatuja, niissä näkyy keltaisella päiväys 01/06/2013.Kiitos kivoista ja ennenkaikkea hyvistä kuvista.

Kyllähän se flexi aina välillä jumittuu, yritän opettaa kissalle: Kierrä. Aina ei jaksa vaan päästän sen pälkähästä. Etutassua tässä nyt ravistellaan siihen malliin, että jotain on vialla.

Tassussa oli sitt pihkaa, jota tässä yritän nyppiä pois.

Ja sitt uuteen jumiin kyläilijän jalkoihin;)

Lauantai-iltana oli sitt eka kissatappelu!
Me oltiin sisällä ja leikittiin huiskulla ja pallolla, flexi tiestysti irti ett kissa pysty kunnolla leikkimään. Mulla oli teltan oviaukko auki silleen ettei ollu vetskarilla kiinni vaan ovikangas oli vain edessä ja hyttysverho. Ja sitt oli livahdusraon edessä levy. Jos Hali olis ihan tavallisesti halunnut ulos niin olisin vaan napsaissut flexin kiinni. Mutt nyt ei käynyt ihan silleen:
Mä olin huomannu punkin Halin turkilla ja otin sen pois, laitoin pöydälle ja käännyin ottamaan punkitappovälineitä. Ja sillon se Hali oli jo puoliks ulkona enkä saanu siitä otetta!
Minä perässä ja syykin kissan pikaiseen poistumiseen selvis: Se harminkappale Narri-kissa oli tullut Halin reviirille. Kissat juoksi pusikossa sähisten ja muristen ja oksat senku rapisi ja havunneulat lenteli. Mä sitt huutamaan Narrille "häivy, tanakele yms. painokelvotonta. Molemmat katit hämmästyneineä pysähty sekunniks, sähisivät ja irvistivät ja sitt Narri lähti luikkimaan pakoon omalle tontilleen.  Hali lähti kiltisti kävelemään omalle koijalle päin eikä siis keksinyt lähteä karkuun omille teilleen. Otin sen kyll sitt heti syliinkin.
Tais Narri sitt saada vielä koirankin hännilleen. Polulla nimittäin kulki - taas kerran kytkemätön - koira, joka lähti polula Narrille päin, ja omistajat viheltemään koiraa takaisin, takaisin . . . Mä en tajuu miks koirat ja kissat pidetään tolleen irti. Koirista ihan oikein lukee ett ne on pidettävä kytkettyinä ja kait sama koskee kissojakin vaikkei sitä ole laiturilla luettavissa.

Jonkun ajan kuluttua mä olin ulkona tupakalla ja taidettiin molemmat pelästyä yhtä paljon kun taas Narri tuli nurkan takaa! Ihme ettei se ollu vaistonnu ett mä olin pihalla.

Hali oli sitt ainakin tunnin varuillaa ja kuulolla, lopulta meni sängyn alle ja sitt ku mä jo melkein nukahdin niin tuli sängylle ja ilmeisesti rupes nukkumaan.
Kaiketi Narri oli edellisyönäkin käyny ovella ku kynnysmatto oli ihan vinksin vonksin aamulla, Hali on varmaan sitä raapinut toivossa päästä ulos.

Nyt mä en kyll uskalla jättää Halia yhtään yksin pihalle tai sisälle nukkumaan, eihän sillä ole mitään mahiksia taistella ku se on kytkettynä. En oo sitä viitsinyt vedenhaku- ja vessareissuille mukanani kuljettaa;)
Kyll mull pitäis olla oikeus ja mahdollisuus viettää aikaa rauhallisesti omassa koijassa ilman huolta vapaana olevan kissan vierailuista.

Loppuun vielä ihan kaikista paras kuva mitä Halista on otettu, P. on tämän ottanut ja e-meilissä se oli nimetty:
Komea Hali!
KS

12 kommenttia:

 1. No on sillä herralla nukkumapaikat ;D Hauskoja kuvia. Voi hittolainen sitä Narria! Mitä sit ottaa sitä sinne saareen jos ei pidä huolta! Eikä mitään eläintä saa mun mielestä tolleen vapaana pitää, eihän siitä mitään tuu! Kumma et se Narri on alkanut nyt pyöriä nurkissa, sitä vissiin harmittaa kun ei ole kulmakunnan ainoa kingi. Hali vielä osaa käyttäytyäkin niin hyvin ja sit tulee tollanen tappelupukari tontille!!!

  VastaaPoista
 2. Komea Hali, pusuja =)
  Taitaa kissatkin jo kärsiä näistä helteistä, sillä meidänkin tytöt makaa kuin raadot pensaitten alla. Kun vain saisivatkin olla rauhassa, sillä naapurin #%&#¤-Onni-kolli on aina hiipimässä kimppuun ja tappelua haastamassa. Onneksi meillä Eetu-koira puolustaa meidän tyttöjä, jos vain sattuu olemaan pihalla.

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis kissa.
  Jotkut ihmiset vaan viisveisaavat säännöistä;(

  Hauskaa ja lämmintä kesää teille sinne saareen!

  VastaaPoista
 4. Todella komea Hali:) Tosi harmi, ettette voi viettää mökkielämää rauhassa.

  VastaaPoista
 5. Ihana Hali!
  Meillä kissat olivat samalla tavalla pitkäksi lukitun fleksin päässä ja fleksi jossakin tapissa (veitsen teroitus puikko oli hyvä). Oppivat vuosien saatossa hyvin kulkemaan puskissakin.

  VastaaPoista
 6. Oi että miten ihanan rennot kuvat. Mukavaa päivää.

  VastaaPoista
 7. Tuo kuva jossa on hiekkapussi flexin perässä, on ehdottomasti paras.
  Niin peräksiantamaton!

  VastaaPoista
 8. Suloisia kuvia kisulista, toivottavasti Narri oppii tavoille kesän aikana (tai omistajat).
  Oikein hyvää kesää saaressa.

  VastaaPoista
 9. Hyvä katti kun puolustaa reviiriään! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 10. Aika sopeutuvainen otus tuo Hali, toisin kuin tuo meidän Napolainen, joka on aika veijari karkaamaan valjaista. Kummasti pääsee niistä kiemurtelemaan irti, ja sitten juostaankin jo lällällää-tyylillä karkuun :-)

  VastaaPoista
 11. Onpas siellä nyt vilskettä ja vilinää Suvikoijan ympärillä. Irtokoirat ja -kissat kyllä harmittaa vähän joka puolella.
  Mukavaa oleilua saaressa kummallekin!

  VastaaPoista
 12. Onneks selvisitte tappelusta. Upeita kuvia ja toi vika potretti on kyllä hieno.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.