tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluaaton vietto

Iltapäivällä Ville kävi joulukaffella, pakolliset joulutortut syötiin. En niin tykkää niistä mutta kuuluuhan ne jouluun. Poika toi kaksi pakettiakin ja sitä jännitti niin, että mun oli pakko se isompi paketti heti avata. Oih, sieltä tuli lämpöiset ja pehmoiset lampaankarva-töppöset. Toisen paketin jätin illaksi.

Täss sitt joutessani kudoin ystävälle kaulaliinaa kunnes tuli aika laittaa sauna lämpiämään. Saunominen on ollut sitä että:  "kyllä on kiva saunoa, mutta noi kivet pitäis vaihtaa." Noh, viikolla sitt roudasin Prismasta ostoskärrylläni 20 kg kiuaskiviä ja vaihdon kivet. Olin ostanu niitä isomman kokoisia kiviä ku olis pitänyt olla niitä pienempiä. Olis kannattanu lukea käyttöohje ennen kiviostoksille menoa. Täytyy joku päivä hommata niitä pienempiä, että saan paremmin sinne vastusten väliin kiveä. Mutta vaiva kannatti: kyllä oli nyt tosi hyvät löylyt, ihan ku olis eri sauna. Lahjaksi saadulla Saunahunajalla hellin kehoni.
Sitt partsille kynttilän valoon vähän jäähdyttelemään. Naamalle suihkaus ruusuvettä virkistykseksi ja hiusten kuivaus. Puhdasta päälle, ah ihana pellavainen saunapaita, sopivasti joulutontun harmahtavan värinenkin. Ja tietysti uudet töppöset jalkaan.Hali siinä taka-alalla ottaa rennosti.

Sitt jääkaapista herkkuja: Korpelan joulukinkkuviipaleita, Saarioisten bataattipaistosta, lihahyytelöä, Kaunissaaren haapasienistä sienisalaattia ja kruununjalokivenä Arjan keittiöstä balsamico-punajuuria ja marinoituja valkosipuleita. Nämä oli niiin hyviä ja maukkaita, että kannatti aattoaterialle säästää. Punajuurissa on joku jännä mauste, ihan jouluinen maku. Ruokajuomana - yllätys yllätys ei ollu Cocista - Sari ystävältä saatua Marjatila Raitaniemen Punaherukka-täysmehua. Namskis.

Kynttiläkruunussa on Susilta saatuja ystävänsä joulunvihreiksi värjäämiä Havin kruunukynttilöitä. Semmosista olin jättänyt joulupukille tilauksen jo viime jouluna, kannatti toivoa ku näytti toteutuvankin.

Jälkkäriksi sitten Cocista ja Outin herkkupipareita, joita olin säästänyt tälle illalle. Muutama vieras on tässä käynyt mutta ne on saaneet ottaa purkista vain yhden piparin kukin. Ville valitsi ison että sai enemmän piparia:) Ja olihan se jo aika avata Pukinpussikin.

Paljon postia avasin jo ennen joulua mutta monta pakettia oli vielä tallella. Kauniita paketteja, ja pukki on kyll tienny mun värimieltymykset.










Siitä Villen tuomasta toisesta paketista tuli sitten ne joulun "must" eli marsipaanipossut. Ilman niitä ei ole joulu. Possut on mun uudella juhlaliinalla, jonka sain valmiiksi aatonaattona. Se on violetti sen takia ku joulun liturginen väri on violetti/sininen.

Anu on tosi taitava villakirjonnassa. Tämä on kuumavesipullo, saattaa päästä talven laavuyöpymisretkelle mukaan mutta viimeistään kevään kylmät yöt Suvikoijassa lämpenevät tämän ansiosta.

Oranssissa pussissa oranssilla avainperällä muisti Lila.

Ikkunaenkeli-kokoelma sai uuden jäsenen Marialta.

Jezz, nyt mullakin on Tintin Tyyne-patalaput, ja itsetehty saippua, joka taitaa olla kahvisaippua.

Edellisviikolla ku Arja kävi stadissa ja antoi herkkukorinsa niin ohje oli, että tämä kaunis peltipurkki pitää jättää jouluaattona avattavaksi. Noh, niin tapahtui.
Kannen avattua tuli ensin "huuhteluaineen tms." tuoksu ja sitten näkyi jotain kirjavaa villaista . . .

. . .  ja siitä avautui Revontuli-huivi! Arja, olit kyll ihan ylenpalttisen antelias:)

 Valoa partsille Piko-systeriltä, ja Maijalta suklaata MauriKunnas paperoituna.

KIITOS kaikista näistä ja jo aiemmin avatuista paketeista. Ootte olleet ihania, ja oikeasti ajatelleet mitä annatte. On tää uskomatonta, että niin moniin ihaniin ihmisiin oon saanu tutustua netin välityksellä ja livenä siellä sun täällä.
Tässä tämä ilta on vain mennyt, radiosta on ollut kiva kuunnella Ilmasilta-ohjelmaa = ulkosuomalaisten joulunviettoa ympäri maalimaa. Nyt laitan pikku suukkiini pari Susin tuomaa käsintehtyä suklaapalleroa, namskis. Tuoksupussi on myös Susilta ja mehupullo on se Punaherukkamehu, jonka mainitsin ateriajuomana.

Hali on siirtynyt rentoilemaan tuolilleen. On niin autuaan rauhallinen ja onnellisen oloinen.

Taidanpa tästä itsekin siirtyä rennompaan asentoon: sänkyyn lukemaan kirjaa ja syömään . . . suklaata.
Hyviä joulun pyhäpäiviä!
KS

15 kommenttia:

  1. Ihanan rauhallista ja rentoa joulua :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiltti olet ollutkin! Leppoisaa jouluaikaa edelleen!

    VastaaPoista
  3. Kylläpä olet saanut paljon ja kivoja lahjoja. Nuo lampaankarvatöppöset näyttävät kyllä niin ihanan pehmeiltä ja lämpösiltä.
    Mukavaa pyhienviettoa lukemisen ym keralla!

    VastaaPoista
  4. Kivoja lahjoja. Tänään sit öllöttelyä ja lisää suklaata. Tunnelmaa kynttilöistä. Toi sun kynttiläkruunu on upea.

    VastaaPoista
  5. Mukavia Joulunpyhiä sulle ja Hali näyttää niin rentoutuneelta.

    VastaaPoista
  6. Ihania lahjoja olet saanut,Joulun jatkoja sinulle ja Halille.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa ja rentoa tunnelmaa.
    Ihanaa Joulun Jatkoa Sinulle.

    VastaaPoista
  8. Ihania lahjoja kertakaikkiaan. Vaklasin blogista ettei sulla ole vielä tuon väristä huivia eikä ylipäätään Revontulta laisinkaan :)
    Balsamicopunajuurissa on vain tummaa balsamicoa (reilusti), pikkaisin suolaa, ruokosokeria ja mustapippureita. Muita mausteita ei ole :) Veikkaisin että punajuurien paahtaminen ja ruokosokeri yhdessä tuovat vähän jouluisen fiiliksen noista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä kerran kaikista herkuista. Se on se ruokosokeri ja paahtaminen just mitkä siinä punajuuressa maistuu, nyt ku sen kerroit. Tosi hyvä maku.
      Ja ne mantelit, ah, niissä maistuu manteli ja mausteet, ihan kuin ois voitakin. Nää oli maukkaampia ku viimevuotiset, jotka ei pahoja olleet nekään.
      Huivi on just kivan värinen, tulee käytettyä ku sopii mieleen ja muihin kuteisiin. Mulla on yks vaaleansininen Revontuli, jonka oon saanu Terhiltä jokunen vuosi sitten.

      Poista
    2. Samalla ohjeella oli tehty ku viimevuotiset ;) Siis ne mantelit :)

      Poista
    3. Ai, mutt näiden paahtaminen oli sitt onnistunut jotenki paremmin, ainakin mun makuun.
      Voita en oo viel maistanu ku ei oo ollu pottuja tms sopivaa voin lisuketta (!) mutt ehkä tänään.

      Poista
  9. Aivan mahtavia lahjoja sait. Tuossa huivissa on ihanat värit. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
  10. Kyllä on kivat kuvat! Kannattaahan sitä aina toivoa jos on jotain mitä mielii...kyllä tää tonttu aina välillä jotain muistaakin ;) Mä en oo jaksanut tehdä postausta blogiini vaan oon ottanut joulun pyhät ihan vaan löysin rantein, tänään se arki taas alkoikin, mutta onneks on viikonloppu edessä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.