keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Piano-lapaset

Nää oli sitt vihonviimeiset Maija-langat, jotka ostin, siis jo jokin aika sitten. Ja vielä tarvii jämät neuloa vaikka sukiksi mutta sitt ei enää. Näitä oli tuskallista neuloa. Ja näistä tuli ihan sudet. Kirjoneule oli liian tiukkaa ja ne ei mahtunut edes mulle saatika sitten broidille, jolle nää piti tulla. Sorry Sädis, jäit ilman lapasia. Onneksi kässäillassa käy Outi, jolla on just sopivan pieni käsi näille.
Ohje on Lentävästä Lapasesta ostetussa ohjelehdykässä, jossa on Järvenpään lapaskilpailun satoa.


Peukaloistakin tuli sitt liian lyhyet. Tuossa ylemmässä lapasessa näkyy selvästi kuinka musta raita on leveämpi kuin alemmassa lapasessa. Se johtuu siitä, että ylempää tehdessä musta lanka tuli puikolle ns. alta, eli se tuli sitt selvemmin neuleessa esille. Enhän mä huomannu sitä eroa heti vaan olin jo posottanu enkä enää viitsiny purkaa.
Toisaalta, nämä kannattaisi neuloa valkoisina ja vain nuo musta koskettimet mustalla ja sitt joko silmukoita jäljentäen tai ketjusilmukkaa virkkaamalla nuo mustat koskettimien välit, ja miksei jäljittämällä myös mustat koskettimet. Hmm, kehittelyn paikka jos vaikka sit joskus broidikin sais tämmöset;)
Kaikenkaikkiaan tällaisia epäonnistuneita neuleita on nyt ollut ihan liian paljon. Ilmeisesti olen tullut huolimattomaksi, tai aivosoluissa on joku häiriö.
KS

6 kommenttia:

 1. Kivat lapaset. Käytössä ei ehkä nuo "virheet" näy eikä tunnu. Harmi kuitenkin, että tuli vähän naftit alkuperäiseen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 2. Nätithän nuo ovat. Sääli, jos eivät mahdu broidillesi:( Minulla on ihan selkeesti joku hahmotushäiriö, en olisi mieltänyt nuita pianon koskettimiksi, jos et olisi asiasta sanonut. Tyhmä minä. Kivat on joka tapauksessa tumput. Terveisii ja Halille haleja ja rapsutuksii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 3. No ei ole minulla ollut onnea sorellin kanssa....

  VastaaPoista
 4. höpöhöpölöpö,ne on makian söpöt! :) t.omistaja-outi

  VastaaPoista
 5. joo tuollainen muutaman sllmukan levyinen raitakuvio kahdella värillä on vaikeaa, jotenkin vaan ne langat kiristää, vaikka kuin osaa neuloa kuvioneuletta. En olisi uskonut, että tuolla lankojen järjestykselläkin on merkitystä. Minä kun koukin kuviolankoja miten milloinkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.