tiistai 17. joulukuuta 2013

Ommeltua

Pitkästä aikaa ompelin Ranneroikottimen. Mun mielestä Anna liikkuu puodissaa neuleen kanssa sen verran, että tarvitsee lankekerän roikottimen ranteeseensa. Iltapäivälehdestä luin, että nyt on muodissa nimikoida hienot laukkunsa, niinpä tähänkin tuli A.


Yhdellä neulojalla on puikkonsa MiniGrip-pussissa ja siinäkin on jo reikä. Noh, mulla oli visio tilanteen korjaamiseksi. Vaan en osannut hienoa näkyäni toteuttaa, tuli hieman susi mutta täähän on vasta prototyyppi, jossa on parannettavaa sitt joskus kun taas innostun asiasta. Ompeluneuloille on "neulakirja" niin tämä on "puikkokirja".


Kauniita joulukortteja on postimies tänne kantanut joka päivä. Lisukkeitakin niissä on ollut; minisukka, Taalainhevonen, suklaata yms. Marja-Leenalta sain neljä vyyhtiä Elegant-lankaa, joka osoittautui vääräksi valinnaksi hänen suunnitelmiinsa. Kierrätyksellä ongelmat ratkeavat kätevästi.Neulon tästä huivin, jonka ehkä pidän itse tai sitten annan huivin saariystävälle, lanka taitaa olla just hänen väristään. Malli tulee olemaan Mielityn Villimarjatar, jonka olen jo jokunen vuosi sitten printannut.


Joulua olen pikkihiljaa laittanut, vaikka en varsinainen jouluihminen olekaan mutta ilmeisesti perinteet istuu tiukassa. Outi-M:ltä sain monena vuonna kauniita huopaenkeleitä. Jokusen vuoden luulin, että hän on ne itse tehnyt kunnes eräänä vuonna salaisuus paljastui kun näin niitä kaupassa: ne onkin ostettu Tallinnasta Puu ja Puduka -puodista! Yhtä kauniita ja mieluisia ovat kuitenkin.

KS

7 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos, KIITOS! Hyvin onnistuit pitämään salaisuuden :D Joskus puoli viiden aikaan kävin näyttämässä yhdelle asiakkaalle sun Excelent-myssyjä, eli näin tämän vasta livenä!

  VastaaPoista
 2. Ihania yllätyksiä olet tehnyt! Meillä ei erityisemmin hössötetä joulusta; kunhan saadaan olla yhdessä. Se on tärkeintä.

  VastaaPoista
 3. Näppärä tuo puikkopaketti, omat puikot aina sekaisin - ja kateissa... ;o)

  VastaaPoista
 4. Mainio puikkosäilytin, tietämätön luulisi pikkuläppärin laukuksi. Sulla on siinä sama näppärä säilytys-systeemi kuin mun sukkiksilla jotka majailevat 40 centillä kirpparilta ostetussa penaalissa.
  Keräroikottimia mullakin on valmiiksi leikattuina odottamassa ompelua, taitavat kylläkin valmistua vasta ensi vuonna.

  VastaaPoista
 5. Ihanan nostalginen tuo sinun tekemä ranneroikotin. Voi olisinpa minäkin noin järjestelmällinen puikkojen säilyttämisessä. Terveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 6. Mun puikkopussukka on aivan IHANA... Nyt on mun sukkapuikot somasti kangaspussukassa ja muovipussi joutaa miseoon, eihän sitä roskiin raaski laittaa, vaikka reikiä on matkan varrella kylkiin tullut!
  T.sari

  VastaaPoista
 7. Hauskoja ideoita ja tosiaan puikkopussukka onkin mainio järjestyksen ylläpitämiseksi. Kuvittelin vaarin lankapussukka hihan taipeeseen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.