tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kesämekko

Pari vuotta sitten ostin Tallinnan W&W kaupasta lankaa, josta piti tulla joku isoilla silmukoilla neulottu löysä pusero. Noh, aloitin sellaisen ehkä viime vuonna mutta ei siitä tullut kivan näköistä. Purin ja olisin antanut langan pois mutta ei kelvannut. Tartuin taas lankaan alkuvuonna koska en halunnut sitä enää marinoida. Valitsin malliksi tutun ja turvallisen Pinaattitunikan. Ja jezz, nyt onnistuin, oikeastaan yli odotusten.


Ei valmistuminen kuitenkaan ihan vaikeuksitta sujunut. Yks kaks huomasin, että edessä olevat muotolaskokset olivat aivan liian ylhäällä. Napsasin langan poikki, purin kerroksen ja tadaa, mulla oli ylä- ja alaosat erillään. Purin yläosasta muotolaskoksiin asti, neuloin pituutta vähän lisää ja uudet laskokset oikealle paikalle. Silmukoin osat yhteen ja jatkoin ja jatkoin ja jatkoin helmaa. Yksi kerä jäi neulomatta kun en enää jaksanut tikuttaa tylsää suoraa neuletta.
Muutaman kerroksen tein hihoja, että sain avonaisen oloisen kainaloaukon pienemmäksi. Hihansuihin virkkasin pari kerrosta kiinteitä silmukoita ja rapureunuksen. Samoin kaula-aukkoon. Helmaan virkkasin isomman pitsireunuksen. Just kiva tuli, oon kaikin puolin tyytyväinen.

Lanka: W&W Joy, 50 % puuvilla, 50 % akryyli, 450 grammaa
Puikko: 3.5
Malli: Pinaattitunika
KS

13 kommenttia:

  1. No mutta, siitähän tuli ihan hyvä, vaikka vähän vastustikin välillä. Varmaan on kiva kesällä siellä saaressa vaikka juhannusmekkona eikä taida hiostaa helteilläkään.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavan värinen. Mun näöllä ei nyt oikein enää saa selvää, onko siinä langassa jotain nyppylöitä, joka tekee tuon pinnan, vai oletko tikuttanut jotain kuvioo. Väri on ainaskin ihan superkaunis ja kesäinen. Kelpaahan tuollaista käyttää ihan missä vaan, kunhan on tarpeeksi lämmintä. Terveisii M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo sun näössä vikaa, kuva on sen verran kaukaa ettei pinta näy. Lanka on epätasainen, eli semmosia paksumpia valkeita möykkyjä.

      Poista
  3. Nätti, tunikat ovat mukavia vaatteita.

    VastaaPoista
  4. No tuli kyllä hieno tunika! =)

    VastaaPoista
  5. Just joku ennusteli että kesästä tulee kuuma kuin 2006, eli sopivan vaatteen olet helteille valmistanut. Hyvä ettei lanka mennyt hukkaan.

    VastaaPoista
  6. Ihana kesäinen tunikamekko. Tyylikäs, tykkään tosi paljon. :)

    -Ritva-

    VastaaPoista
  7. Tulipas kiva. Ja kohta saareen :)

    VastaaPoista
  8. Sulla on näköjään ollut aika samanlaiset ajatukset kun mulla, kun virkkasin oman valkoisen tunikan. Ensin suunnittelin jotain tuon tyylistä, mutta jotenkin se muuttui virkkaukseksi, reiälliseksi ja pitkähihaiseksi. Kyllä kelpaa tolla kesällä kuljeskella. Hieno tuli!

    VastaaPoista
  9. Mä en oo tännekään ehtinyt kurkkaamaan moneen päivään kun oon siivonnut ja riehunut koko pääsiäisenkin...täällä olikin monta kivaa postausta. Kohta se saarikausi tosiaan alkaa :) Usko ei arvaakaan mikä kesä sitä odottaa sun kanssa, tai ehkä se arvaa jotain kissanvaistollaan :) Kerkeetkö ollenkaan jonain päivänä lammasvauvoja paijailemaan? Sulla on kyllä varmaan kiire saarivalmisteluja tehdessä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.