keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Saarikausi on korkattu!

Sateisena perjantaina koitti odotettu päivä: ensimmäinen vuorovene lähti Kaunissaareen (Sipoo). Siihen me Marian kanssa mentiin 20:n muun "ei-sokerista" kanssa.
Telttapaikalla kaikki oli OK, ei ollut puita kaatunut ja talvisäilökasa oli päällisin puolin kunnossa. Saari-Vaari-tonttu oli hyvin vartioinut ja oli itsekin hyvässä kuosissa. Nyt se saa viettää kesän kunniapaikalla.
Ensimmäiseksi viritettiin pyykkinaru ja sen yli iso pressu. Sinne purettiin kasasta tavarat siinä toivossa, että sade vähän taukoaisi teltan pystyttämistä varten. Ei tauonnut ei, siis pressun alla vietimme illan viimeiset hetket kahvia ja teetä juoden ja Maria taisi syödä pastapussiateriankin. Omat pikkuteltat pystyyn, Usko kesäkotiinsa lukkojen taakse ja nukkumaan.

Talvikasasta paljastui sitten yllätys: hiiri tai päästäinen oli käynyt herkkuaterialla. Ja sen kakkapapanoita oli sitten ihan riittävästi siellä sun täällä. Se/ne oli jyrsinyt styrox-laatikkoon reiän. Olin jättänyt sinne kuivatavaraa ja melkein kaikki oli kelvannut: hapankorppu, lettujauhe, popcornin jyvät, muusijauhe, pussikeitto, keksit - paitsi Marie-keksit, ehkä se foliokääre oli liian tiukkaa niille.
Muutama pesäpallerokin oli tehty.

Lauantai valkeni selkeänä ja lämpimänäkin. Tästä se teltan pystytys alkaa, teltanpohja kehikkoa ja lattialautoja hieman pyyhitään pahimmista pölyistä ja laitetaan paikalleen. Sitten vaan suitsait teltan rakenteet pystyyn, kangas päälle ja avot: Suvikoijalla on seinät. Siitä se työ sitten oikeasti alkaa kun helmat pitää kiinnittää, sadepressu virittää katolle, ja ne tsiljoota tavaraa omille paikoilleen. Pikkuhiljaa pressukatos tyhjeni ja sunnuntai-iltana sain purkaa sen.

Lauantai-iltana ehdittiin Erjan kanssa korkata myös grillikausi. Ai että makkara maistui hyvälle pitkästä aikaa ja johan sitä oli nälkäkin kun viimeksi olin syönyt torstaina, tai noh perjantaina kolme karjalanpiirakkaa;)

Maanantaina oli jo näin valmista, heh. Tiistai oli sadepäivä ja se meni sisähommissa niin nyt on melkein kaikki hyvinkin kunnossa.

Usko oli oikein kiltisti ja hienosti. Paitsi että se sai nyt sitten lisänimen: "Usko The Houdini Cat"! Eli se pääsi irti valjaista, kaksi kertaa! Eka kerta oli kun me pystytettiin telttaa niin yks kaks näin tyhjät valjaat mättäällä! Ei katti kuitenkaan osannut vapauttaan hyödyntää vaan siinä se oli ihan pihapiirissä. Toinen kerta oli sitten eilen illalla kun se oli jotenkin sotkeentunut tuolin jalkaa niin sai siinä sitt jotenkin itsensä taas pujoteltua valjaista pois. Noh, hyvä se on tietää, että noin voi käydä niin osaan olla tarkka jos tulee jotain paniikkitilanteita.
Uskostakin on kuvia mutta laitan ne sitt huomenna, enää ei jaksa.

Nyt oon saunonut työleirin hiet ja pölyt pois. Lauteilla löylyn lämmössä oli aikaa ja turvallista syventyä suruviestiin, jonka sain perjantaina ennen lähtöä: mun broidi on kuollut.Siinä iltapäivän kuluessa sain soitettua puhelut mitkä piti soittaa ja lähdin kuin lähdinkin saareen. Niin broidikin olis halunnut.
KS

18 kommenttia:

 1. Voi miten surullista, osanottoni.

  On tuo Usko uskomaton kissa, melkoinen kiemurtelija kun pääsee valjaista irti, hyvän lisänimen keksit sille. Nukkuuko Usko yönsäkin ihan mutisematta omassa teltassaan?
  Arvasin että sokerista ei ole teltanpystyttäjät, aikataulut pitää tuli mitä tuli taivaalta. Onneksi lauantaina ei satanut ja saitte teltan pystyyn.
  Ja voi noita hiiruja, käyneet syömässä sun eväät.

  Seuraavia saariraportteja odotellen, ystäväsi Lea.

  VastaaPoista
 2. Otan osaa suruusi! Surusta huolimatta elämä jatkuu sinulla, ja varmasti saaressa puuhasteleminen on hyvää terapiaa. Mukavia saaressaolohetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka surullisia uutisia näin saarikauden alkajaisiksi. Otan osaa. Toivottavasti kesän aikana kerkiää tulla myös iloisia tapahtumia. Hienosti kyllä saitte teltat pystyyn. Terveisiä Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 4. Lämmin osanottoni ja halauksia Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Osanotto suruusi ja jaksamista! Toivottavasti saariterapiakin vähän auttaa.
  Hyvin saitte majat pystyyn ja kivasti on Uskokin tehnyt sinulle yllätyksiä. Ehkäpä Usko pelottelee hiiretkin vähän kauemmaksi.
  Nyt on luvattu lämpenevää. Kivoja ilmoja sinne saareenkin.

  VastaaPoista
 6. Olipa surullinen aloitus saarikaudellesi! Saat huomenna lohdutushalauksen.

  Ollaan villa Lankassa myötäeletty kanssasi sadepäiviä, ja päivitelty kuinka reipas olet. Luulen, että moni tyttö oilisi lannistunut jo ensimmäisenä päivänä, ja tullut häntä koipien välissä kotiin! Minä ainakin.

  VastaaPoista
 7. Osaanottoni!
  Tätä ekaa saaripostia odoteltiinkin. Minäkin harmittelin sadetta, vaikka tiesin kyllä että et ette oo sokerista, vaikka makeita tyyppejä olettekin.
  Uskon kanssa on varmaan mielenkiintoinen kesä edessä...

  VastaaPoista
 8. Osanottohali! Onneksi sait saariterapiaa... Lounastoivein, Vee

  VastaaPoista
 9. Lämmin osanotto. Ja kaikesta huolimatta hyvää saarikesää sinulle ja Uskolle.

  VastaaPoista
 10. Lämmin osanottoni sinulle,kaunista ja lämmintä saarikesää sinulle ja Uskolle.

  VastaaPoista
 11. Hassu juttu, kommentoin sun viestiin mun blogissa just noilla sanoin mitä sun tässä otsikossa on, saarikausi KORKATTU, heh! Nyt vasta siis sen jälkeen tulin tänne sun blogiin. Luulin sun olevan tiiviisti saaressa, mutta ootkin siis mantereella käymässä. Hienolta näyttää taas Suvikoija, kaikki näyttää niin ihanan tutulta :) Tänä kesänä mua ei kyllä pidättele mikään, tuun varmasti saareen! Hirveän surullinen tuo poismeno-uutinen, voi että :( Mutta onneks saat olla saaressa ja tehdä kaikkea mukavaa, kyllä se aika sit tekee tehtävänsä ja onneks saat pitää ihanat muistot. Voimahali etänä.

  VastaaPoista
 12. Lämpöinen Osanottoni ja kaikesta huolimatta ihanaa saarikesää sinulle ja Uskolle <3 -Päivi-

  VastaaPoista
 13. Lämmin osanottoni.
  Mukavaa kesää saarella.

  VastaaPoista
 14. Olen pahoillani menetyksestäsi, ikävin ajatuksin saareen lähdit, mutta siellä on aikaa funtsia ja siellä on paljon kaikkea kivaa puuhaa jotta saat muutakin mieleesi! Uskolle terkkuja ja sulle aurinkopäiviä!

  VastaaPoista
 15. Voi nyt sinä sitten taas olet sellä saaressa. Minä ihmettelen joka vuosi sitä,kun minusta ei olisi yhtään telttaelämään. Lämmin osanotto suruusi.

  VastaaPoista
 16. Otan osaa suruusi, ois kyllä niin kiva nähdä

  VastaaPoista
 17. Lämmin osanotto Kristiina. Onneksi olet päässyt taas saareen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.