sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lapasia

Lapsen lapaset Ville- ja Janne-lankojen jämistä.


Lovikka-lapaset. Mulla on aina ollut ongelma sen oikean ristikon kirjomisessa ja nyt teinkin vain virkaten ketjua koristeeksi. Noh, sekin meni vinoon. Olkoot.


Ampu-lapaset Villelle, ja lankana Ville;)  Ku mä olin skidi ja jossain työmaalla räjäytettiin niin mesu huusi: "Ampu tulee!"
Ei Ville mitään räjäyttele vaan ampuu kiväärillä ja on oikein Suomen mestarikin. Pyynnöstä ja annetun mallikuvan perusteella nämä tein. Olkoot prototyyppi, teen uudet jos käyttökokemus antaa aihetta parenteluun.
Vasen lapanen on siis ihan normilapanen, oikeassa on kolmen sormen lapanen, etusormessa sormea neulottu ekan nivelen verran ja sitt sille on läppä. Nahkapaikat tod.näk. antaa pitävän otteen aseeseen.

Semmoset tällä kerralla.
KS

13 kommenttia:

 1. Hieno tuo ampujan kehitelmä. Mä en heti kiinnittänyt huomiota tuohon erilliseen etusormeen ja ajattelin, että onpa kapeat :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja lapasia olet neuloskellut.

  VastaaPoista
 3. Herramunjee, niin inhaa kuin lapasten tekeminen onkin, niin nyt pitäisi kyllä ryhdistäytyä ja tehdä joululahjaksi Miehelle tuollaiset ampuhanskat hirvimetsälle!! Paitsi, ettei osallistu hirvestykseen tänä talvena, kun haluaa viettää vapaa-aikaa Pupusen kanssa, mutta peuralle menee tammikuussa. Arrrgh, mahtaisinkohan saada aikaiseksi...

  VastaaPoista
 4. Onpas näppärän näköiset nuo aselapaset. Varmasti istuvat hyvin käteen ja asekin pysyy hyppysissä noiden nahkalämisköjen ansiosta. Ja kiitos messuterveisistä :)

  VastaaPoista
 5. Hienot nuo Ampu-lapaset, mulla metällä lammasnahkarukkaset, olen, tosipaikan tullen, suunnitellut pudottavani rukkasen liipasinkädestä. Mut nuo olis kätevät. Lovikkaat ovat kauniit, mä en myöskään osaa kirjoa varren koristeita, onneksi luottoneulojani Kaarina osaa.

  VastaaPoista
 6. Nättejä lapasia. Aikasten kivat nuo ampu-lapaset.

  VastaaPoista
 7. Kivoja muutkin lapaset, mutta tuo ampu-lapanen on todella mielenkiintoinen. Sen voisi tietysti nimetä myös pyssy-lapaseksi :D

  VastaaPoista
 8. Jännät nuo liipasinsormilapaset ja mukavat nuo ylemmätkin. Kuulin vähän aikaa sitten että ne siksak-kuviot lovikkalapasissa kuvaavat revontulia.

  VastaaPoista
 9. Isotöiset tuollaiset kintaat missä on läppiä ja kaikkea muutakin.

  VastaaPoista
 10. En tiedä huomaatko edes vanhoja kommentteja, mutta täällä yksi uusavuton kaipailee neuvoa nuihin nahkapaikattuihin lapasiin. Miten olet tehnyt ne? Leikkannut sopivan palan nahkaa ja ommellut käsin kiinni lapaseen? Miten sen saa noin siististi ettei se "revi" tai venytä lapasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkapalan reunoihin ensin tein reiät ompelua varten, ei liian reunaan että reikä ei repeä.
   Sitten lapanen kädessä laitoin nahkan muutamalla nuppineulalla paikalleen. Ompelin tooosi rauhalisesti pistämällä neula reiästä aina kohti suoraan alas tai ylös ja yritin olla venyttämättä lapasta, koko ajan kokeilin että lapanen ja nahka ovat tasaisesti paikoillaan. Kyllä se sitt uutaman piston jälkeen alkoi sujumaan kun pääsi jyvälle tekniikasta. Neulana oli tylppäkärkinen.
   Vaikea on näin sanallisesti neuvoa. Mäkään en ollut ennen tehnyt tuollaista eli ihan kokeilemalla se sitt lähti menemään. Ehdottomasti reiät täytyy tehdä ensin, muuten paikka menee vinksinvonksin.
   Sanoisin että ku lähdet tekemään ajatuksella että onnistut niin kyllä se siitä.

   Poista
  2. Ok, ei kuulosta aivan mahdottomalta. Tumpelo alkaa hommiin ja toivoo parasta jahka saa lapaset valmiiksi! Kiitos neuvoista.

   Poista

Kiitos kommentistasi.