sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lapasia

Lapsen lapaset Ville- ja Janne-lankojen jämistä.


Lovikka-lapaset. Mulla on aina ollut ongelma sen oikean ristikon kirjomisessa ja nyt teinkin vain virkaten ketjua koristeeksi. Noh, sekin meni vinoon. Olkoot.


Ampu-lapaset Villelle, ja lankana Ville;)  Ku mä olin skidi ja jossain työmaalla räjäytettiin niin mesu huusi: "Ampu tulee!"
Ei Ville mitään räjäyttele vaan ampuu kiväärillä ja on oikein Suomen mestarikin. Pyynnöstä ja annetun mallikuvan perusteella nämä tein. Olkoot prototyyppi, teen uudet jos käyttökokemus antaa aihetta parenteluun.
Vasen lapanen on siis ihan normilapanen, oikeassa on kolmen sormen lapanen, etusormessa sormea neulottu ekan nivelen verran ja sitt sille on läppä. Nahkapaikat tod.näk. antaa pitävän otteen aseeseen.

Semmoset tällä kerralla.
KS

10 kommenttia:

 1. Hieno tuo ampujan kehitelmä. Mä en heti kiinnittänyt huomiota tuohon erilliseen etusormeen ja ajattelin, että onpa kapeat :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja lapasia olet neuloskellut.

  VastaaPoista
 3. Herramunjee, niin inhaa kuin lapasten tekeminen onkin, niin nyt pitäisi kyllä ryhdistäytyä ja tehdä joululahjaksi Miehelle tuollaiset ampuhanskat hirvimetsälle!! Paitsi, ettei osallistu hirvestykseen tänä talvena, kun haluaa viettää vapaa-aikaa Pupusen kanssa, mutta peuralle menee tammikuussa. Arrrgh, mahtaisinkohan saada aikaiseksi...

  VastaaPoista
 4. Onpas näppärän näköiset nuo aselapaset. Varmasti istuvat hyvin käteen ja asekin pysyy hyppysissä noiden nahkalämisköjen ansiosta. Ja kiitos messuterveisistä :)

  VastaaPoista
 5. Hienot nuo Ampu-lapaset, mulla metällä lammasnahkarukkaset, olen, tosipaikan tullen, suunnitellut pudottavani rukkasen liipasinkädestä. Mut nuo olis kätevät. Lovikkaat ovat kauniit, mä en myöskään osaa kirjoa varren koristeita, onneksi luottoneulojani Kaarina osaa.

  VastaaPoista
 6. Nättejä lapasia. Aikasten kivat nuo ampu-lapaset.

  VastaaPoista
 7. Kivoja muutkin lapaset, mutta tuo ampu-lapanen on todella mielenkiintoinen. Sen voisi tietysti nimetä myös pyssy-lapaseksi :D

  VastaaPoista
 8. Jännät nuo liipasinsormilapaset ja mukavat nuo ylemmätkin. Kuulin vähän aikaa sitten että ne siksak-kuviot lovikkalapasissa kuvaavat revontulia.

  VastaaPoista
 9. Isotöiset tuollaiset kintaat missä on läppiä ja kaikkea muutakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.