sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Mukavaa ja maukasta, eloa ja oloa

Kyll  'elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa', joku sanoi joskus jossain.
Torstaina menin varta vasten Ekbergin konditoriaan ostoksille. Menomatkalla oli pientä jännitystä mielessä, onkohan siellä Napoleoneja vaiko ei. Spåralla oven eteen ja pikasilmäys leivarivitriiniin: ah, on niitä! Vuoroa odotellessa oli aikaa nauttia silmänruokaa toinen toistaan herkullisempien leivonnaisten muodossa. Sitten oli mun vuoro.

- Mitä teille saisi olla?
- Kaksi Napoleonia, kiitos.
Leivarit pakattiin kauniiseen rasiaan.
- Saako olla vielä muuta?
- Kyllä kiitos, kaksi Ompeluseurapulla ja yksi perunaleivos.
Jälleen ostokset sujahtivat rasiaan.
- Entä saako olla vielä jotain?
- Yksi iso Sieniquiche, kiitos.
Tämä meni hieman suurempaan rasiaan.
- Ei muuta tällä kerralla, kiitos.
Rasiat pakattiin samankuosiseen paperikassiin.
Vielä viimeinen silmäys kauniisti koristeltuihin joulupipareihin.

Kotimatkalla mieleni nautti sekä paperikassin sisällöstä että sen kantamisesta. Voisin sanoa, että tämä oli miellyttävä ja kokonaisvaltainen ostosmatka.

Perjantaina, juuri kun eteläsuomessa alkoi syystalven ensimmäinen lumisade, Susi tuli kylään. Häntä varten sen Napoleon-reissun tein kun tiesin ja muistin sen olevan lempileivoksensa. Ja kyllä kannatti. Susien "00"-ilme ja henkäys: 'onks noi Napoleoneita??'  palkitsi runsain mitoin ja antoi hyvän mielen.


Sienipiiras oli just hyvä suolapala ennen makeita herkkuja. Ja tietysti Napoleon oli just niin hyvää ja herkullista kuin sen tulikin olla. Googlasin reseptejä ja ihmettelen, että kaikissa tähän laitetaan vadelmahilloa? Tässä ei todellakaan kuulu mitään hilloa olla, niih.
Tuliaisena sain kauniita ruskavärisiä kruunukynttilöitä ja sävyihin matsaavat servetit. Sekä kassillisen ruokaherkkuja: perunaa, juustoa, paprikaa yms. KIITOS Susi!


Lauantaina aamulla alkoi retki Ikaalisiin!


Erjan suhteilla pääsin mukaan tosi edulliselle kylpylämatkalle. KIITOS Erja! Lämpöisessä altaassa oli mukava lillua, uida ja antaa vesisuihkujen hieroa hartioita. Ulkoaltaassa oli aika jännä fiilis kun ilma oli vilakka mutta vesi lämmintä uida. Elämäni ihka ensimmäisen kerran laskin vesiliukumäestä! Oli aika hurjaa menoa mutta hauska kokemus.
Saunapuhtaana olikin sitten hyvä siirtyä buffet-aterian ääreen. Oi oi, mitä herkkuja oli alkupalaksi. Lämminruoka pöydässä olikin oikein kiva yllätys: maksaa pekoni-kermakastikkeessa! Koskaan en ole noutopöydässä maksaa nähnyt. Ja se oli hyvää, namskis. Lihakastiketta piti myös syödä ja olipas mureata paistia. Ja jälkkäreitä kaikkia laatuja, tietysti. Vaikka paljon söin niin ei kuitenkaan ähky oloa ollut. Oli se uinti sen verran energiaa kuluttanut ja tilaa vatsaan tehnyt:)


Sunnuntain olen vain ollut ja nauttinut hyvästä mielestä ja olosta.

Summa summarum: oli kaikinpuolin mukava ja antoisa viikonvaihde. Kiitos ystäville.
KS

7 kommenttia:

 1. Syyslomalla yritettiin mennä Ekbergin kahvilaan, mutta piti kääntyä pois kun oli niin täyttä. Lempiohjelmiimme kuuluu Koko Suomi leipoo, jonka toinen tuomari on Ekbergila töissä oleva Mika, ihan sen vuoksi olis kahvit leivoksineen tuolla juotu. No, menimme sitten Esplanadin kahvilaan ja kyllä hyvät kahvit leivoksineen siellä saatiin. Me niin tykätään käydä kahviloissa reissutessa! Seuraavalla kerralla sitten uusi yritys.
  Kiva reissu sulla kylpylään:)

  VastaaPoista
 2. Ai kuinka ihanaa ostaa kamulle hänen lempparileivoksiaan. On siinä pullalla kans hyvä nimi. Ompeluseurapulla näyttää kyllä mun silmissä voisilmäpullalta ilman voisilmää:).

  Sulla oli varmasti kiva reissu kylpylässä.Hyvän reissun kruunaa hyvä ruoka. Terkkuja Ossilasta!

  VastaaPoista
 3. Ompeluseurapulla on tavallista pullataikinaa, runsaasti kardemummaa. Ei ole voi- eikä voisilmäpullan makuinen lainkaan. Ehkä nämä leivottiin pienikiksi, että ompeluseuroissa saattoi syödä monta, vanha nimi tämä kuitenkin on.
  Toinen pieni pulla on Juorupulla, mutta se on pitkulainen ja se on enemmän voipullan makuinen ja taitaa olla voilla voideltu, kun sen pinta on himmeä.

  VastaaPoista
 4. Hauskoja nimiä pullilla:) Ekbergillä ei tullut koskaan käytyä, vaikka asuin sielläpäin pari vuotta. Ei opiskelijan budjetilla...

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ohjelmaa näissä syyspimeissä, hyvää pullaa ja vielä kylpyläänkin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä jäi niin hyvä mieli Napoleonista ja kaikista muistakin herkuista. Luulin, että se sienipiiras oli sun tekemää, hyvää sekin oli, lurps! Mä teen päivityksen kun nää myyjäistouhut on pulkassa. Vielä pari päivää pitäis jaksaa uurastaa... Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa. Kiitos ihanasta päivästä ja kohtahan me taas nähdään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.