tiistai 7. huhtikuuta 2015

Puikkokotelo ynnä muuta

Pikkupupuset kävi tekemässä tuttavuutta iki-ikivanhan pahvisen munan kanssa. Mä oon saanut tän jo 1950-luvun loppupuolella, joko isältä tai ruotsista.


Kalkkunapaistin rippeistä tein salaatin. Sen tuoksu houkutteli Uskonkin paikalle. Omalta lautaseltaan sai syödä mun kanssa.

Tänään levitin pöydälle ompelutarvikkeet. Noh, Usko heti paikalle nuuskimaan. Ommeltavan kankaan päälle päätti majoittua.

Ompelin puikkokotelon mun KnitPro Hiilikuitupuikoille. Muutama koko vielä puuttuu mutta lokerot on valmiina, 2.5 puikot on sukankutimessa.

Mulla on tällainen tosi kiva hiottu lasinen muna. Mistä lie kulkeutunut. Sen läpi maailmaa katsellessa aika kuluu mukavasti.

Pääsiäisen aika jatkuu vielä pitkään, helatorstaihin asti, ei siis ole kiirusta korjata koristuksia pois.

Kiitos pääsiäisliinan kehuista. Ei semmosta kaupasta saa kuten eräs kommentoija arveli. Mä oon sen ihan ite kirjonu. Monta vuotta sitten oon Karnasta ostanu tosi edullisesti kirjontapakkauksena.
KS

17 kommenttia:

  1. Sinulla on ihania "aarteita": pahvinen, vanha pääsiäismuna, hiottu lasinen muna ja kirjomasi kanaliina. Keltainen kynsilakkasikin on veikeää ja kaunista.
    Oi, kalkkunapaistisalaattia. Slurps. :P
    Oletko ollut muuten tyytyväinen hiilikuitupuikkoihisi? Tekemäsi säilytyskotelo niille on hieno.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oon ollut oikein tyytyväinen hiilikuitupuikkoihin. Mä käytän nyt vaan niitä. Siksi ne saikin oman säilytyspussin. Pitää ostaa muutamaa kokoa toisetkin että voi tehdä kahta työtä. Toisetks parhaat on Addin metallipuikot. Bambut oli alkuun hyvät ja kivat mutta en enää niistä tykkää.

      Poista
    2. Minä olen käyttänyt Addin metallisia puikkoja. Bambuisistakin pidän, mutta olen katkaissut useamman tiukan käsialani vuoksi. Siksi olen miettinyt hiilikuitupuikkojen hankkimista. Niiden kun pitäisi kai kestää.
      Sari

      Poista
  2. Kaikenlaista kivaa ja kaunista pääsiäiskoristetta sinulla, mutta tuo puikkokotelo on ihan ylikiva. Käytännöllinen ja kaunis.

    VastaaPoista
  3. Hieno tuo vanha muna. Aivan upean puikkokotelon ompelit,hieno. Usko on niin suloinen ja tottakai tutkimaan uutta kangasta ja muuta. Kissoilla on sellianen luontainen uteliaisuus. Mä laitoin tänään pääsiäsioksat pois,paitsi nuo lasten koristelemat virpomisoksat saa olla. Juu,meillä oli kaiken näköisiä trulleja. Ei se pikkutiikerikään kovin vihainen ollut,kun tuttia mussutti:)

    VastaaPoista
  4. Puikkokotelo on kätsä ja Usko on saanut näköjään aika paljon pelkistetymmän annoksen. Hienoja kuvia tuon munan läpi, varmasti kiva olis leikkiä tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä Uskonkin lautasella yksi salaatinlehti on, ja oli. Joskus se maistaa, joskus syö, joskus EVVK ilmeellä vihreätä katsoon.
      Just oikein ymmärsit, tosi kiva on katsella ja leikitellä lasin läpi, muodot muuttuu kummasti, kulmasta riippuen paljon tai vähän.

      Poista
  5. Kauniin puikkopussikon oot tehnyt! Ja paljon ihania pääsiäiskoristeita sinulla on!

    VastaaPoista
  6. Kaunis puikkokotelo! Usko näyttää olevan joka hommassa mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on se semmone seuralainen että kaikessa on mukana.

      Poista
  7. Hieno puikkokotelo, itsellekin pitäisi tehdä.
    Ihania nuo pääsiäiskoristeesikin ja etenkin tuo kristallimuna, on kuin taikakalu.

    VastaaPoista
  8. Puikkokotelosta täys 10! selkeästi kaikki näkösällä.
    Ihana fasettihiottu muna. Älä vaan jätä auringonpaisteeseen, ettei tule vahinkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En jätä aurinkoon. Se onkin näin esillä vain pääsiäisen aikaan, muutoin on vitriinikaapissa varjossa.

      Poista
  9. Ihania pääsiäiskoristeita ja liina on kyllä tosi suloinen!

    VastaaPoista
  10. Ai itse olet kirjonut sen ihanan liinan. No sitten se tekee sen vieläkin hienommaksi. Jos nyt luet sen mun vanhemman kommentin tarkemmin, niin ajattelin sillä lähinnä liinan ikää. Ajattelin, että se liina on iältään vanhempi, kuin mitä se todellisuudessa onkaan:) No hieno joka tapauksessa.

    Makee toi puikkokotelo. Minä olen yrittänyt raukka säilytellä puikkoja niissä ostokoteloissa, mutta sekin on vähäsen huonoa:) Lopputuloksena on kaamee sekasotku, "puikkolaatikossa":) :)

    Usko on kyllä seurallinen kissa. Kaikessa touhussa aina mukana. Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista
  11. Hieno puikkokotelo kokonumeroineen kaikkineen.

    VastaaPoista
  12. On sulla kiva ompelukaveri! Tosi hienon puikkokotelon olet ommellut. Ja mikä upea lasimuna, en oo ikinä nähnyt tuollaista

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.