torstai 3. syyskuuta 2015

Vertaisseurassa

Tulin stadiin sadetta pitelemään ja heti onnisti: Peroba Cafessa oli neuletapaaminen. Puffala oli esittelemässä lankojaan. Uutuuksia ja vanhoja tuttavuuksia, kaikki ihanuuksia.


Hetki piti miettiä mitä voisin ostaa, kun mieli teki. Yksi vyyhti kolmiraita Sukka-Puffaa lahjaksi ja Baby-Puffa, 100% alpakkaa, itselle pipoksi.


Uusi alkava vuodenaika oli saanut ennätysmäärän neulojia liikkeelle. Oli tosi kiva kuulla kuulumisia ja jutella muuta kuin mikä saaressa mättää, kuka on jo purkanut leirin yms. saarijutustelua.

Tämä kahvilatila on oikein kiva tapaamisille ja lankaesittelyille. Ensi kerralla on vuorossa Tuku Wool. Katjulla on tarkempi värjäreiden esittelyaika luettavissa.
Outi-M:lle kiitos kauniista valkosipuliletistä. Jos sato on lainkaan viime vuotisen kaltaista niin nämä ovat herrrkullisia.


Edellisenä sunnuntaina saareen eksyi ukkospilvi ja se tipautti ronskisti rakeita! Olin just ehtinyt teltalle pussissa yksi litra torvisieniä. Niistä ei raekylvyn jälkeen varmaan olis ollu poimittavaksi mitään.

Usko ei ukkosta pelkää eikä rakeita nähnyt kun nukkui sikeästi. Sehän on parvekkeella mieluusti nukkunut kukka-astiassa. Nyt oli aika tyhjentää astia (mahdollisia talvikukkia varten). Laitoin tilalle laatikon hieman pehmusteilla täytettynä. Näyttää se kissalle kelpaavan. Luulen kyllä, että sille on tärkeämpää raitis ilma ja tirppien tähystely jos uni ei maita.


Ensi viikko on viimeinen saaressa vietettävä. Kyllähän siellä olisi ja keräisi sienisatoa talteen mutta kun se vuorolaivaliikenne loppuu :(
En ota läppäriä enää mukaan kun on muutakin puuhaa ja energiapistekin pitää purkaa ja pakata. Kuulumisiin sitten kuukauden puolivälissä. Huh huh kun aika menee nopsaan.
KS

8 kommenttia:

 1. Onpas ollut aika raesade.
  Usko näyttää tykkäävän olla laatikossakin. Hyvä ettei ruvennut osoittamaan mieltään kukkaruukun viemisestä.
  Mukava kun tulet taas maihin.

  VastaaPoista
 2. Oliks oikee väri tossa pipolangassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko ett on oikee, pitää katsoa päivänvalossa. Ehkä parempi olis joku ihan eri väri. Voihan tuosta jotain muutakin tehdä, pääasia ett sain ostaa ihanaa lankaa.

   Poista
 3. Aikamoisia herkkulankoja! Meilläkin kotiin lähtö saaressa siirtyi, kun raekuuro pakotti takaisin mökkiin. Huvittavaa oli, kun tultiin akaniemeen, oli veneessä vielä kunnon kasa rakeita. Kaupungissa kun ei ollut satanut kuin vettä. Niin se kesä taas vierähti.

  VastaaPoista
 4. Puffalan langat ovat kerrassaan herkullisen värisiä.

  VastaaPoista
 5. Puffalan langat on vaan niin ihania...

  VastaaPoista
 6. Oi mitä lankoja, tuo raitalanka on tosi herkullinen! En oo vielä koskaan päässyt tietääkseni edes hypistelemään moisia ihanuuksia. Taitaa olla OIKEESTI kotimainen lanka kyseessä?!? Sulla saareilu vetelee sitten viimeisiään tältä kesältä, mutta äkkiä se talvi taas menee. Kesä meni ihan liian äkkiä, mutta minkäs teet. Olis nyt edes aurinkoisia ja vähäsateisia kelejä vielä syyskuussa niin auttais vähän asiaa.

  VastaaPoista
 7. Vastahan se kesä alkoi!
  Puffat on herkkuja.
  Usko näyttää sopeutuvan hienosti myös laatikkoonsa. Meilläkin Tassu viettää kaupunkiaikaansa partsilla ohikulkevia koiria ja muita kulkijoita seuraillen. Tuntuu vähän siltä et katit sopeutuu paremmin kesän päättymiseen ku me kaksjalkaiset.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.