sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Pokemon / perunaleivos

As. Oy Harjulan seinäkoriste, Yrjönkatu 32

Nyt metsästetään Pokemoneja. Sarjakuvan Mummokin on ajantasalla ja käy "metsällä". Kaikkien silmät tapittavat luureistaan lureja . . .

Perunatorilla


ja Ruttopuistossa


Mä sen sijaan metsästin sitä "oikean makuista" perunaleivosta. Se olisi ilmeisimmin ollut ostettavissa Ekbergiltä mutta myymälä on kesälauantaisin suljettu!?! Kahvilan vitriinissä ei ollut perunoita :(
Stockalta ostin yhden, ei niin hyvä mutta koostumus on aika oikea.
Toisen ostin Fazulta, ja se nyt on aika lähellä mutta ei kuitenkaan . . . Tai siis lopulta ostin kaksi kumpaakin, koska ensin tietysti maistoin yhtä ettei tullut ostettua ihan 'perunaa säkissä', ja sainhan näin itsellekin  herkua iltakahville.
No mutta asia pitää ajatella niin, että Tyynellä valtamerellä ei ole mitään perunaleivoksia saatavana niin että eiköhän näistä jompi kumpi kuitenkin maistu systerin pojalle, joka on täällä kesänvietossa. Korvantaakse oon joskus laittanut, että hän näistä tykkää.


KS

As. Oy Harjulan seinäkoriste, Yrjönkatu 32

8 kommenttia:

 1. Vieläkö nuo perunaleivoksetkin on saatavissa ;) Muistan kun lapsena joskus harvoin sai jotain herkkua, niin halusin silloin perunaleivoksen tai voipullan. Kumpaakaan en ole nähnyt vuosikymmeniin enää missään. Maistuis kyllä vieläkin.

  VastaaPoista
 2. Heh, otsikosta jo tulkitsin että Perunaleivoksesta on tehty Pokemon versio.
  Urbaanissa maisemassa olen tänään itsekin pyörinyt "Pokemon metsällä", jälkikasvun seuralaisena tosin vain. Tulokseen tuntuu olevan tyytyväinen. Keruureissun päätteeksi kävimme vielä katsomassa Liisan seikkailut peilimaailmassa.
  Sukkien kantapäät sain eilen valmiiksi joten aivan yhtä joutuisasti ei minun työni edisty kuin sinun puserosi.

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä olisin tuollaisen leivoksen sinulle ostanut, jos olisin tiennyt.
  Munkkilassa, paikallinen leipomo, jtn muuta kuin tuo nimi, leipoo taatusti parhaimmat pernaleivokset.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan tainnut edes maistaa perunaleivosta. Selvästi aukko sivistyksessä :)

  VastaaPoista
 5. Onhan tuo perinteinen ja vanha leivos, mutta ehkä ei sentään sivistusaukon veroinen;)

  VastaaPoista
 6. Kyl perunaleivoksen metsästäminen on paljon konkreettisempaa kuin noi Pokemonit. Kävelin minäkin yks iltapäivä Ruttopuiston läpi ja jalkoihin meinasin jäädä, kun nää luureihin tuijottajat kävelee ihan aatuina pitkin poikin nurtseja. Milloin sattuu joku pahempi vahinko, et joku jää auton alle tai jotain, kun ei näe eikä kuule muuta kuin sen pelin - huh!
  Noh, mut se on toinen juttu. Kiva kun muistutit noiden pottuleivosten olemassaolosta. Tarttee joku kerta lähtee munkin niitä metsästään.

  Hyvää heinäkuun loppua!

  VastaaPoista
 7. Hmm...
  Sait perunaleivoksen maun kielelleni

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.