perjantai 1. heinäkuuta 2016

Vuosaarta osa 2 ja kuvia Krunikasta


Vuosaaren metroasema on Suomen kuumin. Kesällä kun kattoikkunoista aurinko koko päivän helottaa sisään niin lämpötila on kuin saunassa, kuuma ja kostea, vain vihta puuttuu;)


Concreatives yhteisö on tempaissut asemalle No Borders -tekstiiligraffitin, joka kertoo unelmista.


Vuosaaren kauppakeskus Columbus


Tänään perjantaina olin lounaalla Veen kanssa. Kulmille on tullut saksalainen kahvila DaJa. Molemmat tilattiin Flammkuchen ja sepäs oli tosi maukas ja rapsakka. Kahvi oli erinomaiseta ja leivonnaiset näyttivät herrrkullisilta mutta ne jäivät tällä kerralla maistamatta. Mennään toistekin, ehdottomasti.

Tässä on käsityönopettaja kesätyössä: viimeistelee peruskorjatun SKS:n talon maalausta, Hallituskadun ja Mariankadun kulma, Servaalin korttelissa.Päiväkoti Vironniemi on näin komeassa talossa.


Talon ovi on koristeellinen, samoin oven kahva, josta kuva poikittain koska siinä näkyy koristelu paremmin kuin pystykuvassa.


Talon portti ja porttikonki pihalle, jossa hieman kulahtanut piha-asunto, tallit ja outo naapuritalo.


Kadun päässä näkyy purjelaivan mastot

Muita taloja


Pitkänsillan pilareissa ja kaiteissa on kauniit kuviot, ja ampumajälkiä.


Sillalta itään on Merihaka


ja länteen Kaisaniemi, autiot hienot rannat: missä on elämä? Toisella puolella on ravintolalaiva mutta voisihan sitä muutakin olla.


Yksi kauppa on ja pysyy: Rautakauppa Rautamies! Se oli jo silloin ku mä olin skidi, Uudenmaankadulla ja siellä mä kävin faijan kanssa. Kauppias oli faijan kaiffari.


Hagiksen halli peruskorjataan ja ilmeisesti nyt sitt on päätetty, että väistötilaksi tulee torille rakennettava "lasimakasiini".Lauantaina Turussa kulkevat lukijat: tulen käväisemään Keskiaikaisilla markkinoilla! Tulen 11.20 ja lähden 19.05 Onnibussilla, Turnajaislippu on klo 15 näytökseen. Jos huomaat mut pienen punaisen kameran kanssa niin moikkaa reippaasti, katsellaan vaikka yhdessä markkinoita yms.
KS

4 kommenttia:

 1. Kiitos lounasseurasta! Oli kiva nähdä :) T: Vee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Näin tästäkin kaupungissa käynnistä tuli bloggaus.

   Poista
 2. Onpa tosiaankin upeassa talossa päiväkoti!
  Kiva että vanhoja yrityksiä on vielä samoilla paikoilla, kuten tuo rautakauppa, meilläpäin ainakin hyvin harvinaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö tuota, olin epätarkka: nyt Rautakauppa on Siltasaarenkadulla, ei enää Uudenmaankadulla. Mutta nimi ja logo on sama kuin muinoin.

   Poista

Kiitos kommentistasi.