torstai 30. kesäkuuta 2016

Retkiä Sipooseen ja vähän Vuosaartakin

Kesä parhaimmillaan, apilat ja aurinko!

Maanantaina rankassa rankasateessa kävin Kampissa neulomassa kun olin niin monta päivää jo ollut omassa tylsässä seurassani niin pakko oli jotain vaihtelua hakea.

Tiistaina menin bussilla Sipoon Söderkullaan. Siellä on kirjastossa nähtävillä Kaunissaaren ranta-asemakaavan luonnos, RA5. Ja sehän oli katsottava ja luettava, paikallisia mansikoita napostelen tunti siinä vierähtikin.
Kaavaluonnos on ihan asiallinen, paljon maltillisempi kuin 2tuhat-luvun alussa tehty "mökkikylä"visio, Yleissuunnitema B27. Varmasti paljon puhetta ja närää luonnos telttailijoissa herättää mutta eihän 100 hehtaarin aluetta voi pitää vain alle sataa henkilöä miellyttävänä paikkana.
On myös tehty Kaunissaaren, Hanskisen ja Eestiluodon hoito- ja kehittämissuunitelma 2015-2024, tämä ja Yleissuunnitelma B27 löytyvät netistä PDF:inä.

Söderkullan keskusta, molemmat isot kirjainkaupat, monia kunnanpalveluja ja kahden kojun tori, kampaamo ja kukkakauppa, parkkitilaa runsaasti.

Kirjasto on toisessa kerroksessa ja sinne kavutessa näki paljon taidetta. Teksti napattu kirjaston sivulta:  "Söderkullan uusi kirjasto avattiin marraskuussa 2009. Kirjaston erikoisuutena on laaja sarjakuvaosasto. Osastolla järjestetään sarjakuva-aiheisia näyttelyjä ja muuta toimintaa. Tähän mennessä näytteilleasettajia ovat olleet mm. Kaisa Leka, Terhi Ekebom, Emmi Valve, Elina Ovaskainen, Filippa Hella ja Sebastian Nyberg. Taiteilijat jättävät myös pysyvän muiston kirjastoon seinämaalauksen muodossa."
Tämä liittyy siihen, että oikeasti kunnallisvaali piti täällä
uusia jonkun mokan takia.

Keskiviikkona oli oikein hieno kesäpäivä ja sen vietinkin Kaunissaaren kalliolla! Äkkiä päivä hujahti, en ehtinyt edes puolta saarta kiertää.
Horisontin udussa Söderskär
Autio hiekkaranta ja 
Chico vahdissa teltallaan


Kotimatkalla Vuosaaaren satama, Runeberg, rahtilaiva, Cirrus


Uusi rantatalo rakenteilla, oikein jemmassa;) Viime kesänä tässä tehtiin aikalailla kallion räjäytystä ynnä muuta hinnakasta perustustyötä. Kenen lie lompakko on näin paksu.


Ja sen edessä on pieni saari Porsas, jolla on Paavo Nurmen sauna.


Aurinkolahti on varsin aurinkoista asuinaluetta.


Cirrus lähempää, toistaiseksi Suomen korkein asuinrakennus, 26 kerrosta.

Fillariteline, ei ole tainnut tässä fillareita olla.

Siinä se. Ei tullut ikävä saareen. Onhan se luksusta päästä suihkuun hellepäivän päätteeksi;)
Tänään torstaina on pilvistä ja sadekin ropisteli. Perjantaista en vielä tiedä mutta huom:

Lauantaina Turussa kulkevat lukijat: tulen käväisemään Keskiaikaisilla markkinoilla! Tulen 11.20 ja lähden 19.05 Onnibussilla, Turnajaislippu on klo 15 näytökseen. Jos huomaat mut pienen punaisen kameran kanssa niin moikkaa reippaasti, katsellaan vaikka yhdessä markkinoita yms.
KS

17 kommenttia:

 1. Hei Turussa on se yks ravintola josta saa afternoon tea menyyn. Jos kiinnostaa niin mun pääsiäisreissun tekstissä taitaa olla linkki sinne. Varmaan kiva reissu luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo, löyty MOnarch mutta siellä sä et ollu kuitenkaan käyny, olit vaan kommentissa vinkannu. Noh, katotaan jos teelle ehtiikaiken muun lisäksi.
   Kiitos ku kommentoit, tuttujen kommentteja oon kaivannu. Lukeeks mua kukaan enää vai onks kaikki vaan instassa tai facessa tai jossain. Sun matkakuvia oon kattonu joka päivä.

   Poista
  2. Äsh, tuo MOnarch on suljettu lopullisesti.

   Poista
  3. Aijaa. Hyvä kun löysit tiedon. Kesällä varmaan vähempi ihmiset lukee blogeja. Mun matkakertomus tulee sit blogiin useassa osassa. Tänään olin neulemiitissä.

   Poista
 2. Täällä luetaan. Paljon olet taas ennättänyt kiertämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva. Kyllä sinne sun luoksekin kerkiän kunhan päivä saadaan sovituksi, Seija sitä mietiskelee hetken vielä.

   Poista
 3. Kyllä nuo merikuvat on vaan niin ihania! Terveisiä Turkuun, se on ihana kesäkaupunki.

  VastaaPoista
 4. kyllä maar luetaan,joka päivä pitää käydä, sitä vain tulee harvemmin kommentoitua. mie tykkään näistä siun retkistä lukea, sitä mielenkiinnolla tulee katsomaan että missä olet kulkenut ja mitä kivaa löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku luet ja tykkäät. Nyt ku kesäkirjoitukset on uusista maisemista niin tuli mieleen, että saarijuttuja kaivataan eikä kaupunkireissuista tykätä. Kyllähän mä näen, että täällä käydään, joskus ihan runsaastikin.

   Poista
 5. Hienoja merimaisemia olet kuvannut.

  VastaaPoista
 6. Kyllä sua luetaan.
  Viikko mennyt enkä ole kenenkään muun blogiin vielä ehtinyt kun äsken TeSan ja nyt sinun. Maanantaina alkaa loma, jos sitten helppaa. Koitan ne lomakalenteri sulkemiset saada tehtyä. Tuli yllärimenoakin, mutta kun haluaisin niin sinne TeSalle sun kaa.
  Niin se kommentti, joka oli ajatuksissa. Upeita kuvia pienellä punaisella. Kiitos kun jaoit ne kanssamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Jep, tiedän kyllä että just sä et kerkii kommentoimaan. Enhän itsekään joka kerta kirjoita: "kiva kirjoitus, kivoja kuvia yms".
   Eihän se ole tarkoitus. Oon vaan huomannu, että yksi kuva instassa tai facessa saa monta tykkäystä ja useita kommenttejakin. Kannattaako siis ottaa monta kuvaa ja kirjoittaa kuvakertomus? Noh, ilmeisesi kuitenkin.

   Poista
 7. Luen ahkerasti blogiasi, vaikken juuri kommentoi. Tervetuloa Turkuun, moikkaan jos nähdään :)

  VastaaPoista
 8. Kunnon retkeilyviikko sulla ollu. Mukavaa, että Saaressa voi halutessaan piipahtaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.