perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kuninkaansaari-Vallisaari-Lonna


Stadin Slangi ry järkkäs redun just avattuihin sotilassaariin. Redu börjas VirkaGalleriasta, jossa tsiigattiin kuvat ja videot näyttelyssä Keisarin perintö. Se on ilmainen ja avoinna koko kesän, 10.6. - 11.9.2016.
Redun oppaana oli Jarmo Nieminen, jonka skrivaama kniiga Keisarin perintö on just julkaistu.

Royal Cat botski oli meidän käytössä. Sade ei stadilaisia haitannu, ei olla sokrusta. Botski rantautui Kuninkaansaaren kaijaan sumussa ja tihkusateessa. Tää ei oo niin buli ku naapurinsa Vallisaari, niin dallailu kesti vaan timman verran. Jarmo kerto niin paljon mielenkiintoista asiaa etten nyt edes yritä siteerata mitään. Suosittelen redua kaikille joita stadin, ja Suomen, historia kiinnostaa.


Kaikkihan täällä oleva on ollut supersalaista, kuten tämä ammusvarasto, josta kuitenkin jotain tiedettiin muuallakin;)


Valtavia betonibunkkereita ja niiden superjykeviä ovia. Tän ovi on pusikossa ku se on joskus otettu irti ett saatiin koklata josko joku tykki mahtuis ineen.


Tän seinässä on ollu ikonikaappi ja siinä tietty ikoni, täällä ku oli vierasuskoisia duunareita ja solttui.


Kallioon louhituista ammusvarastoista ammukset nostettiin ylös hisseillä. Varmaan dörtsit pysy posessa, niin järeit on lukitussysteemit.


Tosi buli kataja, ja aikamoinen sumu.


Soltut ja suomenhevoset tartti paljo vodaa. Sitä suodatettiin silleen, ett lampien pohjass oli hiekkaa ja jotain putkistoja ja sitt voda nostettiin puhtaana ylös. Ja paskakaivojakin tietty oli.


Kauneuttakaan ei unohdettu, rautakaide.


Kannaksen yli dallattiin Vallisaareen, jota ei siis kierretty vaan botski oli siirtynyt tänne kaijaan. Pari fotoo rantsusta.
Torpeedovarasto, vierasvenesatama, vanhalla puupurkkarilla oli nuoria juhlatunnelmissa.


Sitt olikin jo nälkä ja safka maistui. Saaristolaista alkupalaks ja gutaa fogelia lämpimänä.


Skönellä ku oltiin niin hanuri soi ja sjungattiin pari biisiä.

  https://www.youtube.com/watch?v=JI63aSQDZSY&feature=youtu.beYouTube linkki KLIKS


Täll matkall ei merihätään jouduttu vaikk sumu oli sakee. Ku tarkkaan tsiigaat ni kyll toss Vikkarin laiva vierest föraa!


Lonnan kaija löytyi ja sitt nähtii jotain ihan ihmeellistä: Lonnan demagnetointiasema! Just joo, siis laivat föras Lonnan ympäri ja niist tuli "ei magneettisia" siks ettei miinat hiffais niitä.
Tästä KLIKS niin ehkä asia selviää paremmin.


Lonna on tosi snadi saari, siell on vanhoi ammusvarastoja joihin on duunattu kahvila, ravintola ja sauna on tekeillä. Privaattibileitä voi pitää, firmat voi voidella duunareita ja jos oma lämiskä on paksu nii voi skruudaaki mutt multa jää kyll väliin.


Paska. . . eiku siis valkoposkihanhet diggaa tätä mestaa, pari hautovaa mutsii, joita fatsit suojelee, yks näytti mulle kietäki.


Tosi kliffa redu. Tattis Marjutille järkkäämisestä ja Jarmolle tattis jänskistä stooreista.
Redul oli aika paljo gamlaa jengii. Sanoisin jangstereille ett tulkaa rohkeesti messiin reduille ja muihin happeningeihin!

Ja tattis Esterille, ett se oli meidän redun aikana maltinen vodanjakelussa. Päivällä se oli sitä niin runsaasti stikannu ett himamatkalla metro suhas vaan yhtä raidetta ku voda tulvi assalla.
KS

7 kommenttia:

 1. Kuninkaansaari ja Vallisaari on kesän ohjelmassa. Saatetaan mennä omalla veneellä, kun naapurissa ollaan. Tietenkin opas olisi hyvä lisä. Herkullisen näköinen pöytä! Lonnassakin täytyy käydä, vaikka inhoan koko paikkaa. Niillä oli viime kesänä niin kamalia mölybileitä yöllä yhteen asti ja vesi kun kantaa äänetä oikein loistavasti, ei meidän saaressa kukaan saanut nukutuksi. Kerran saatiin poliisit lopettamaan teknobileet. Olisi edes jotain kunnon musaa, mutta tekno ei sitä ole. Hienoja kuvia sinulla, kiitos niistä! PS. YT-linkki vie yksityiseen videoon, joten en päässyt lauluja kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, nyt ku mä YT:tä klikkaan nii ihan oikeeseen filmiin menee. Vai meneeks vaan siks ku mä ite klikkaan, jos se jotenki tunnistaa mut.
   Täytyy tutkia juttua.

   Poista
 2. Teillä oli kiva retki ja paljon mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa.
  Mulla olis ollut keskiviikkona serkkujen kanssa retki Vallisaareen, mutta kun isosisko tuli kylään, niin en päässyt mukaan. Joku toinen kerta sitten.

  VastaaPoista
 3. Olipas tosi mielenkiintoinen juttu ja jotain ymmärsinkin;) Kiitos sulle kuvista ja kerronnasta!

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea näitä retkiraportteja, melkein mukana. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. On se mielenkiintoinen kohde ja kiva kun avattu nyt kaikille. Jospa sinne ehtisi ennen kuin on ihan turistien talloma.

  VastaaPoista
 6. Onpa todella mielenkiintoinen paikka. Upeita kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.