tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kesää stadissa


Vieläkään ei yhtään harmita että päätin saareilun lopettaa. Täällä stadissa on ollut tosi  paljon kaikkea kivaa ja uutta nähtävää, ja mitä vielä tuleekaan vastaan. Myös kotona on toisenlainen fiilis viettää kesää kun ei ole koko ajan purkamassa tai pakkaamassa tavaroita.

Parvekkeella on paljon kukkia ja niiden myötä Uskon tila on hieman pienempi =  "Kaikki itikat pörrää just Mamskin kukkaruukkujen takana ja sinne nyt vaan on päästävä pyydystämään, sorry jos nyt  yks iso saviruukku sattui putoamaan ja meni rikki. Laita ne rehus muualle."
Saaresta kotiutui Ikean "tynnyri", siihen on hyvä kerätä kierrätysroskia, muovia ja kissanruokapurkit yms. Usko sitä ensin testasi:


Tämä on kaunis kukka, nimeä en muista.  Verbena, kiitos TeSa.


SeijaP:tä saatiin mansikat Susin luona käydessä. Mulla on nyt yksi punainen, olisko jo kypsäkin. Raakileita on muutama.
Tässä tähtisilmiä,mansikka ja orvokki sulassa sovussa.


Talvella saadut tulilatvat tekevät uusia kukkia.


Yllä mikälie kaunis neidonhelma Keijumekko, kiitos TeSa. Talvinen hopealanka ja pari markettaa, pelakuita on kaikkiaan kolme.


Krassiin toivottavasti tulee paljon kauniita kukkia.Orvokkeja ja tähtisilmä. Takana jotain sinistä kelloa ja neilikoita.


Kesäherkkuja voi kanss nauttia useammin kuin saareillessa. Komeita rapsuja ja niistä nyt piirakka jäähtymässä jäähtyi jo ja maisettu. Outin hyvällä omenapiirakan reseptillä tein ja HyVäÄ On.


Maija-systeri kotiutui espanjasta Suomen suveen, kuun alussa jo. Tuliaisena sain jo keväällä englannista hankkimansa Beatles levyn. Jösses mitä nostalgiaa, siis niitä ekoja biisejä ja saksanajalta.


Usko The Cat'ille oma tyyny. Nyt siinä on toistaiseksi villasukkia sisällä, yhtä paria jo etsinkin saappaisiini enkä muistanu missä ne on. Iltasella katti tämän päällä lepäilee. Kyll te tekstin näette vaikk on väärinpäin:)


Nämä Itiksen lehmät oli jo kerran täällä esillä mutta nyt niihin on tullut kirjoitusta.


Hyvää juhannusviikkoa kaikille.
KS

12 kommenttia:

 1. Sullahan on oikea minikokoinen puutarha parvekkeella :) Se on hyvä että oot tehnyt oikean ratkaisun eikä kaduta. Onhan kummassakin puolensa, mutta kyllä se ainainen roudailu varmaan rassaakin.

  VastaaPoista
 2. Kukkii ja vihertää kauniisti.
  Yritin tunnistaa sinistä amppelikukkaa. Olisiko verbena, eli rautayrtti.
  Punainen köynnöstävä on keijunmekko.
  Me voitais sovitella kesäkäyntiäsi heinäkuulle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kasvitunnistuksesta. Mun pitäis aina jo kaupassa kirjoittaa nimet muistiin.
  Jep, heinäkuussa tavataan! Voiko SeijaP tulla kans? Ehkä tultais samalla kyydillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, ammattini puolesta =)

   Sopii oikein hyvin, että olette liikkeellä yhdessä. Ehdottakaa päivää, kun saatte kalenterinne päivitettyä.

   Poista
 4. Jaa, kylläpäs taas on aika vierähtänyt viime käynnistäni. Sin se ossat tuon kerronnan ja kuvat kauniita.
  Oikein mukavva keskikesän juhlaa sinulle ja kisullesi.

  VastaaPoista
 5. Ooh, miten vehreä parveke! Ihan viidakko. Uskon vahingossa rikkomasta kukkaruukusta setäni sanoisi, jos eläisi, että mitäs pidät niitä parvekkeella. Kivat nuo idän lehmät.

  VastaaPoista
 6. Kesäkukat on niin ihania. Mie olen viime aikoina tehnyt sellaista raparperipiirakkaa, johon tulee mascarpone-juustoa ja vaniljakastikejauhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, seuraavaan laitankin mascarponea, mutta en vaniljakastikejauhetta? vaniljasokrua vähän.
   Tämä rapsupiirakka oli kyll melkein kuin kakku, niin täyteläistä oli, jos kermavaahtoa olis vielä laittanut niin kakkuhan se ois ollutkin.
   Paljon on sun reseptiä tullut vuosien mittaan käytettyä. Ja kerran laitoin tuorejuuston tilalle rahkaa ku en muistanu mitä piti ostaa.

   Poista
  2. Otin sen mascarpone-ohjeen yhdestä lehdestä, taitaa olla sama kuin http://kolmentahdenarkea.blogspot.fi/2014/05/raparperi-mascarponepiirakka.html Taisin laittaa maitoa 2dl.
   Oikein hyvää juhannusta!

   Poista
  3. Ooo, kiitos uudesta resepistä. Nyt mä ymmärsin sen vaniljajauheenkin. Tuota teen sitt ens viikolla ku tämä on ensin syöty.

   Poista
 7. Kyllä kesä on parasta aikaa. Mun mansikoissa on kanssa paljon raakileitä ja yksi kypsä oli - mutta joku VEI sen!! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka ta..ke..le vei? Mä annoin mun lapsen syödä sen kypsän. Sanoi ett se oli vähän kuiva. Olisko sitt ollu liian kauan kypsänä.

   Poista

Kiitos kommentistasi.