perjantai 27. tammikuuta 2017

Kukon vuosi ja suden suojelu


Kukon vuosi alkaa. Stadissa oli järjestetty iso tapahtuma Keskuskadulle.
Ilotulitus Töölönlahdella päättää illan.
Paljon oli ruokakojuja ja kauppa näytti käyvän. Erilaiset yhdistykset esittelivät toimintaansa ja muutamassa kojussa myyntiin juhlaan liittyvään tavaraa, kuten esim. tämä ostamani kaunis kukko.
Esiintymislavalla tietysti oli tanssia yms. kiinalaista. Oli siellä Muumitkin! Kyllä oli outoa kun muumit lauloivat kiinaksi.

Juhla alkoi lohikäärmekulkueella, joka lähti liikkeelle Kampista.Matkalla Keskuskadulle näin taas Mannerheimintiellä tämän miehen joka keikkuu nuoralla milloin joulupukkina ja nyt supermiehenä.


Keskuskatu oli kokonaan kiinalaistunut.


Portin luona veistettiin jäätä, tulossa tietysti Kukko.


Lavalla tanssia ja muumeja. Esitykset näytettiin myös screeneillä, Aleksin kohdallakin saattoi seurata näytöltä ohjelmaa.


Hyvää Kukon vuotta!Kun kiinalaiset olin huolella katsastanut siirryin takaisin Kamppiin Narinkkatorille. Siellä oli Luonto-Liiton miekkari susien puolesta


Puolitoistatuntia tuossa pitelin E-kirjainta. Koko teksti: Shame on you Finland.Tällainen päivä tänään. Huomenna taas jotain uutta, CraftCornerissa Käsityölauantai klo 11-15.
KS

8 kommenttia:

 1. Haluan kommentoida tähän susien puolesta mielenosoitukseen.Nämä järjestetään aina isossa kaupungissa , ei siellä missä oikeesti on se susi ongelma.Asun susi rajalla ja koiramme on susi hakenut pihasta ruuakseen.En tiedä onko se oikein ,susia saa olla ,kunhan niille riittä metsän riista ruuaksi.
  hyvää viikonloppua !T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on järjestöt ja ihmisiä osallistumaan niin ehkä siksi täällä järjestetään sitä sun tätä.
   Susiasia on todella vaikea käsitellä. Ymmärrän, että pihoille tulevat sudet eivät tervetulleita naapureita. Eiköhän tämä suojelu lähinnä yritä suojata, ettei sudet vallan kokonaan täältä häviä. Ei niiden määrä tällä suojelulla yks kaks kasva hallitsemattomaksi. Niitähän ei ole kuin reilut pari sataa ja kaatolupia on nyt myönnetty 53. Jos kaadetut sudet olisivat sieltä asutusten tietämiltä niin loput voisivat metsissään rauhassa asustella.

   Poista
 2. Ompas siellä ollut mielenkiintoisia tapahtumia.
  Tuo susikysymys on aika monitahoinen. Eihän se ole mukava, jos sudet käy pihasta koirat tappamassa, mutta toisaalta, kyllä sudet kaipaavat suojelua. Minä pidän susista ja olen nähnyt luonnossakin, enkä pelkää niitä. Terveisiä vaan yhdeltä Sudelta =D

  VastaaPoista
 3. Siellähän on ollut varsinaista väri-iloittelua harmaaseen talviviikonloppuun. Ehkä mulla hiukan nostaa pulssia tuo susuasia. Ei nuoruudessani ikinä tarvinnut pelätä susia, mutta niinpä niitä on meidänkin pihatiellä kulkenut. Pitää olla lastenlasten aikana puhumatta asiasta kun pimeällä metsätiellä odottelevat koulukyytiä. Muuten kyllä olen susien ja muidenkin eläinten suojelun kannalla, kunhan se kuitenkin tehdään tiedostaen asin molemmat puolet. Mukavaa viikkoa kuitenkin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kirjoitat, suojelussa pitää ottaa huomioon myös se, että susista on myös haittaa ja aiheellista pelkoa. Miksi sudet tulevat asutuksen lähelle? Eikö riistaa riitä, eli pitäisikö muun riistan metsästystä paikoin rajoittaa, että ruoka riittäisi kaikille metsän eläimille.

   Poista
 4. Meiltäkin oli nuorisoa Sielläpäin käymässä ja kertoivat kiinalaista uutta vuotta vietetyn siellä. Susiasia on kaksipiippuinen juttu. Täällä meillä ei susista ole haittaa, mutta kotipaikkakunnalla ne tulevat pihapiiriin saakka.

  VastaaPoista
 5. Voi että siellä on aina kaikenmaailman tapahtumia. Nyt kaiketi oli kiinalaisten uusi vuosi. Voi noita lohikäärma ja kaikenmaailman hömpötyksiä ja uskomuksiakin. kauniin kukon olit löytänyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos taas kertomuksesta! Hyvää vuoden jatkoa, kiitti joulukortista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.