sunnuntai 8. tammikuuta 2017

LUX Helsinki

 Riikka Karjalainen: Peitto.
Siihen oikein kehotetiin istumaan ja kääriytymään peittoon,
jossa on myös heijastinlankaa. Valitettavasti kohteen oma
valo oli niin kirkas, ettei kameran salama toiminu
 joten heijastusefekti jäi vangitsematta.

LUX Helsinki 5.9.1.2017. Valofestivaali oli jälleen kerran mahtava esitys. Miten ihmeessä taiteilijoiden mielikuvituksen ideat saadaan näin toteutettua?Hienoa. Kannattaa mennä katsomaan, vielä just just ehtii.
Oltiin Marian ja yhden lapsensa kanssa lauantai-iltana ja porukkaa oli aivan valtavasti liikkeellä. Sää suosi kun hienoinen kosteus lakkasi tippumasta juuri sopivasti. Me aloitettiin Kaapelitehtaalta Lux In -valotaiteen näyttelystä, joka on avoinna 1.-10.1.17 klo 15-22.
LUX In -kuvia, tästä linkistä voit lukea teosten syvät merkitykset;)

Jim Bond: Blink, kineettinen teos iskee silmää.

Janne Parviainen: Valomaalauksia


Joonas Tikkanen: Hue


Kun katsoi tämä laatikon pienestä reiästä sisään niin siellä näkyi jossain kaukana pieni työvalaisin, roikka.


Lantern Park Lyhtypuisto, tässä osassa oli monia kivoja valaisimia, tämä mun mielestä kivoin ja kaunein.


Mateus Manninen: Tasaaja


Teemu Määttänen: Red Chair


Monia muita, hauskojakin, teoksia oli mutta kaikkia ei käynyt kuvaaminen. Esim. yhden teoksen pääsi katsomaan vain laittamalla Kaiken valonlähteen = kamerat, puhelimet yms. teosnarikkaan. Siellä olikin sitt niin pimeätä, että en varmaan koskaan oo niin pilkkopimeässä ollut. Toki siellä oli teoksen punainen liikkuva valo mutta muuten oli "ei mitään".


Sitten kuvia Krunikan alueella nähdyistä teoksista, joiden syvimmästä olemuksesta voit lukea tästä linkistä. Kaikkia teoksia en ole kuvannut ja pari jäi katsomatta sen takia, että niihin oli erittäin pitkä ja pitkä Jono!

Topelian sisäpiha: Flowers of Life


Täällä Topelian sisäpihalla teokset olivat niin kauniita, että näiden parissa oli kiva viettää tee-, glögi- ja piparihetki! Kiitos Maria!Kalle Mustonen: TELLMEHOWDOIFEEL


Outi Pieski: Gorzi. Tämä oli hieno vesiputous, erinomainen.Tuomiokirkko oli joka puolelta täynnä valoteoksia, värit ja kuviot vaihtuivat siellä ja täällä. Ihan kiva mutta ehkä liian vaativa ajatuksella katsottavaksi.


Muutama ihan tavallinen jouluvalaistuskuva.


Olipas antoisa ilta ja kiva oli kaverin kanssa tämä katsoa ja kokea.

Tämä laitan taas esille, ja varmaan vielä muutaman kerran:
Huomio OULU! Olen tulossa Ouluun 11-12.2. Lanka-Taito viikonlopputapahtumaan Pikisaaressa. Matkajärjestelyt ovat vielä auki eli kannattaako tulla jo perjantaina? Olisko siellä  jotain kivaa perjantaiksi? Neuletapaaminen tai jotain muuta? Jos tiedät jotain niin kerro aika pikaisesti kommentilla tai s-postilla, joka löytyy tuolta profiilista, matkavarauksen tekisin nyt hyvissä ajoin.
KS

6 kommenttia:

 1. Ihan parasta tällaisten tapahtumien järjestäjille on kävijät. Se inspiroi vuorovaikutteisesti sekä kävijää, että tekijää.
  Kauniit valoputoukset.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kristiina näistä kuvista! Ihan kuin olisin ollut mukana minäkin! Ja hyvää tätä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Huomenna on tarkoitus töiden jälkeen kiertää valoissa. Sittenhän se päättyykin, joten en niin hyvissä ajoin tällä kertaa.

  VastaaPoista
 4. Se on näköjään sitten mentävä huomenna katsomaan näitä ihmeitä kun vasta tänään tulin kotiin mökiltä, hienoja kuvia olet saanut.

  VastaaPoista
 5. Siellähän mekin kävimme lauantaiehtoona, sinä näyt saaneen kuitenkin paljon enemmän tapahtumasta irti, glögitkin vielä! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ilta, olis saatettu kohdata. Melkein kaikki teokset tosiaan nähtiin niin kyllä siitä paljon sai. Ompelukonekin näytti ihan erilaiselta tikatessaan näyttelyboksissa kuin kotipöydällä;)

   Poista

Kiitos kommentistasi.