tiistai 13. kesäkuuta 2017

Lentonäytös


Perjantaina 9.6.2017 sää suosi Suomen suurinta yleisötapahtumaa = 130.000 katsojaa oli paikalla, olin siellä minäkin, ja lisäksi tuhannet, jotka katsoivat lähetystä netistä ja 'virallisen' katselualueen ulkopuolella.
Kertakaikkisen mahtava tapahtuma! Aika hujahti kuin siivillä;). Tietysti Red Arrows oli näyttävin mutta vaikuttavin oli mun mielesttä F/A-18 Hornetin sooloesitys. Netistä näistä kaikista löytyy videoita yms. eli en sen tarkemmin kuviani selitä.

Kaivopuistoon mennessä kuljin lapsuudenkotini ohi ja sen edessä on nykyään hieno nurmikko, muinoin tässä kulki junarata ja loppu oli vähän sellaista joutomaata.


Tällä 'aidalla' olen pienenä tepastellut, jotain sentään on säilynyt. Silloin se oli tosi korkea ja isä piti kädestä kiinni:)


Tämä lentokentän paloauto oli kuulemma lasten erityissuosikki nähtävyys.


Ruokakojuja oli paikalla ja eiköhän kauppa käynyt kun porukkaa oli todella paljon liikkeellä, joillakin oli piknik-korit mukana. Kuva on siis ennen tilaisuuden alkua, joten väljää on vielä.


Koko ajan väkeä valui paikalle, ja parhaalle kohdalle Harakan saaren eteen.


Tämähän oli myös markkinointitilaisuus joten kaikenlaista sponsoritavaraa oli jaossa. Pikku Huopalahteen Juholle on tulossa postia;)


Poikia, ja miehiä, jonotti tämän mallikoneen ohjaamoon.


Kuumailmapallon kori odottamassa komeata palloaan, joka näkyy tässä Suomen Ilmailumuseon sivulla. Siellä myös kuvia näytöksestä ja tietoa koneista yms.


Näytöksen aloittivat liitovarjoilijat. Seuraavaksi tulivat helikopterit ja meripelastusnäytös. Kaikkia yritin kuvat mutta lentokonetta ei ole helppo saada tähtäimeen;) Moni siis puuttuu tästä raportistani.


DC-3 OH-LCH säväyttää aina kun sen lennossa näkee.


Matalalla ja hitaasti lentänyt Airbus A-350  oli aikas mahtava.


Red Arrows, viuhahdus ja sinne ne meni ja tuli taas.


Koneilla ja kaikilla liikkeillä on nimet. Katsoin ohjelman selostuksineen nyt jälkeenpäin ja näytös oli paljon antoisampi kun tiesi mitä on tekeillä, IS-TV:ssä on monta videota katsottavissa. Mulla oli radio mukana paikanpäällä mutta selostusta oli vaikea kuulla ja välillä se hävisi kokonaan, liikaa häiriöitä vissiin.
Koneiden välimatka toisiinsa saattaa olla vain 2 metriä!!


Vieressä oli kiva mies, jonka kanssa kommentoimme näytöstä. Onneksi ihan ääneen sanoin, että saas nähdä tuleeko lopuksi sini-valkoiset savut. Hän oli sitä mieltä että ei tule, mutta nehän tuli! Olinpas mestari arvaaja;)


Merellä oli utua ja kumpupilviä.


Veneillä oli rajoituksia alueella liikkumisessa, mm. Turva vartioi. Isoja purjealuksia oli useita ja monet turistiveneistä olivat "lentonäytös risteilyllä".


Suomenlinna auringonlaskussa


Kiva ja antoisa ohjelma ja ilta oli. Kyllä täällä passaa kesää viettää. Ei tarvii ulkomaille mennä, monia kieliä nytkin oli kuultavissa.

Kyllä Stadi on Mun Helsinki!

KS

6 kommenttia:

 1. Se oli varmasti hieno. Miestä harmitti, kun ei työssäkäyvänä voinut lähteä paikan päälle katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat palat oli vasta kuuden jälkeen. Selkeästi porukkaa tulikin enemmän työajan päätyttyä.

   Poista
 2. Miksi MY Helsinki? Kenelle ? Turisteilleko vai muille ulkomaalaisille.? Miksi ei ole kirjoitettu SUOMEN -kielellä? Meille suomalaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä teksti, valomainos, oli taustana Saara Aallon Senaatintorin niin sanotussa "Home coming"-konsertissa, joka näytettiin myös englannissa ja siksi tämäkin teksti on englanniksi. Nyt tämä kiertää eri tapahtumissa.

   Poista
 3. Meteli on ollut varmasti korvia huumaavaa.
  Minä tähyilin osan näytöksestä suorana IS:n kautta. Oli upeaa katsottavaa.

  VastaaPoista
 4. Meteliä oli, jotkut koneet oli tietysti hiljaisempi. Paikalla jaettiin korvatulppia ja ne olivatkin varsin pätevät. Myös myynnissä oli suojaimia ja lapsilla näyttikin olevan kunnolliset palikat korvilla.
  IS:sta mäkin olen vielä parhaita paloja katsonut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.