keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Aavikkoruusu-huivi


Pirjo Iivosen kirjassa Unelmien huivit tämän nimi on Aavikkoruusu. Mun langan värit ovat aivan toiset ja mieleen tuli ihana, kaunis suomalainen rypsipelto.

Rypsipelto-huivi, olkaa hyvä.

Lanka: Snurresta African Soul, 100 g:n vyyhti kirjavaa ja 50 g:n kerä keltaista. Kulutus kirjavaa 80 grammaa ja keltaista 25 grammaa eli huiviin yhteensä 105 grammaa. Kirjan mallihuiviin oli mennyt noin 150 grammaa. Hyvä kun oli mainittu noin paljon niin tuli ostettua keltainen kerä vyyhdin lisäksi  ja se onkin oikein hyvä tuossa keskellä, rauhoittaa kirjavuutta.

Ihanan pehmeä lanka: 15 Kid mohair, 15 Mulberry Silk, 50 Merino Wool, 20 Polyamide.


Puikko: 4.5 mm HiyaHiya pyörö
Koko: ohjeen mukaiset 180/75 cmKuvat eivät näytä huivin huikean kauniita värejä.
Tämänkin neulominen oli aikamoista silmukoiden kieputtelua, myös nurjalla puolella - kuten esim. Kehrässä. Enkä ole lainkaan vakuuttunut että lopputulos on sen kauniimpi kuin vähemmällä vaivalla olisi saanut aikaiseksi.

Mulla on vielä kesken Sadekeiju-huivi tästä kirjasta. Se on jäänyt roikkumaan juurikin nurjalla puolella tehtävien langankiertojen ja nurinyhteen silmukoiden takia. Hidasta ja vaatii tarkkuutta, ainakin mulla.
En siis enempiä huiveja tästä kirjasta neulo, muutamassa kivassa mallissa kun näyttää taas olevan nurjalla tehtäviä kommervenkkejä.
KS


PS
TV-taso ja kaksi DVD-kaappia olisi tarjolla, jos joku tarvii niin hakee pois, Itä-Helsingistä.


Koko: Tason leveys 130, korkeus 137, syvä 48, taustalevy. Alaosassa kaksi lokeroa ja niiden alla leveä laatikko.
Tornit: korkeus 137,5, leveys 25, syvä 28, lasiovat. Nämä eivät siis ole kiinnin tv-tasossa.


3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.