Toisessa puussa on happamia, toisessa taas oikeinkin herkullisia. Pihlajanmarjoja on tosi paljon, kunhan niihin vaan ylettyisi! Semmonen roskapihti saattais olla hyvä apuväline saada oksia vähän alemmaksi vedettyä, noh, mä keräsin sen minkä ylsin.
Tästä kasasta tuli kaksi kiloa puhdasta marjaa, jotka laitoin yöksi pakkaseen.
Marjat keitin kahdessa erässä, pihlajanmarjahyytelön reseptikin on sopivasti kilolle marjoja.
Maustoin katajanmarjoilla ja konjakilla.
Purkitin pienehköihin purkkeihin, että voin antaa useammalle. Yksi iso menee englantiin.
Muutamassa purkissa on pari marjaa koristeena.
Siivilöidyistä kuorista keitin vielä marjapuuron, siis vatkattu pihlajanmarjapuuro, namskis.
Rouskut on suolattu ja suppikset laitettu pakkaseen.
Kanttarelleista pastakastike. Lampaankäävät jo söinkin heti paistettuna lohen kanssa.
Vielä olis kiva sienimetsälle mennä, jos säät sallis.
KS
Pihlajanmarjahyytelö on herrrkullista. On toki sienetkin hyviä. Minullakin on pieni pussillinen rouskuja pakastimessa sienisalaattia varten.
VastaaPoistaHyvä on olla pikkusen omavarainen, näinä aikoina.
PoistaVitamiinit talteen!
VastaaPoistaPihlajanmarjassa onkin tos paljon vitamiineja ja muita hyviä aineita, superfoodia.
PoistaHerkullista satoa. Tyrnejä yritän kerätä, mutta alkoi satamaan.
VastaaPoistaTyrit taitaa olla hankalia kerättäviä. Oliskohan Eiranrannan tyrnipuskissa jo marjoja, pitääpä katsastaa.
PoistaHerkullisen näköistä satoa. Onkohan tuo purkin kansi samanlainen kuin Ahti silleissä nykyään? Purkissa sanotaan jotakin sellaista että on helppo avata ja olihan se. Ompun kanssa tehtyä pihlajanmarjahilloa muistan joskus maistaneeni, mutta en kyllä muista mausta. Itselläni on säilömiset jääneet säilytystilojen puutteen vuoksi. Itsetehtyä mansikkahilloa ja maustekurkkuja kaipaan eniten.
VastaaPoista