lauantai 14. heinäkuuta 2018

Pirkkalan muinaismarkkinat


Menomatkalla radanvarressa oli kaunis kissa, en muista minkä aseman kohdalla. Tuossa se oli ensin toisinpäin mutta käänsi sitten naamansa kuvattavaksi.
Matkustin junalla Tampereelle, asemankulmalta Nysse 1:llä Suupantorille, josta oli järjestetty kuljetus Pirkkalan muinaismarkkinoille. Kätevästi siis pääsi perille.
Tämä suora oli todella paahteinen kävellä isolta tieltä alueelle, ja kuljin tämän kahteen kertaan.


Harmaasusien leiri, lasta opetetaan käyttämään miekkaa.


Sepän hyvänkokoiset palkeet.


Hurmaava karuselli:)


Tässä tehdään lasihelmiä. Lasitankoa lämmitetään superkuumassa uunissa, se sulaa ja siitä otetaan helmeen tarvittava pala ja sitä sitten muotoillaan ja vaikka lisätään värejä yms.  Miehellä on tärkeä homma palkeiden kanssa, vuoronperään ylös-alas-ylös-alas, uunin on pysyttävä kuumassa tulessa. 

Hienoa käsityötä tämäkin. Lasin jäähdyttäminenkin vie oman aikansa. Ostin neljä helmeä.



Aasi ja sen lapsi. Kani. Kanoja ja niiden lapsia. Lammas.





Tämän nähdäkseni se kuuma tie piti kulkea ees-taas. Tämä on Tursiannotkon kaivausten lähellä ja olikin mielenkiintoista kuulla hiisien historiaa Taivaannaula ry:n oppaalta.
Seudun korkeimmalta paikalta tämä on löytynyt. Siinä on aina vettä, nytkin vaikka kuivuus on koko kesän riesana ollut. Noh, kalliossahan vesisuonet kulkee ja  . . .



Näissä maisemissa näillä main niitä antoisia kaivauksia on tehty. Oli se kyllä jotenkin säväyttävää kulkea siellä missä kuljettiin jo tuhatvuotta sitten. Siis näin kotimaassa.



Kun kaikki markkinatarjonta oli katsottu niin pulahdin järvessä viilentymässä. Vesi oli kyll niin lämmintä että ei se paljoa helpotusta tuonut mutta olihan se kiva lisä tähän kesäreissuun. Uikkari mulla on aina kesäretkillä mukana, se ei paljoa paina mutta harmistus sen puuttumisesta saattaa olla suuri.

Tampereella olinkin sit hyvissä ajoin ennen junan lähtöä ja vähän katselin maisemia. Kosken rannoilla on kivoja oleskelukeitaita, joissa runsaasti istuimia (niitä ei Stadissa tahdo olla muualla kuin Espan puistossa) ja useita krouveja.


Vastarannalla on Ratina, josta kuuluikin urheilunpauhua nuorten MM-kisoista. Ja urheilijoita oli kaupungilla paljon kuleksimassakin.


Koski on kyllä niin pelottava, että hyvä kun uskalsin edes katsoa ja sihdata kameralla, uh-huh.


Ollaanhan me kuultu, että Tampereelle tehdään raitiovaunulinjastoa. Koko keskusta näytti olevan auki revitty.


Tämä kuva ei ole kaupan mainos vaan otin sen ihan vaan Mariaa varten;)


Ostoksina siis neljä helmeä, joille on jo vissi paikka kaulanauhassa ja 30 g sukkalankaa värjättynä koivulla ja indigolla.


Ed.postissa kirjoitin kameran oudosta säädöstä. Noh, mä en löytänyt mitään säätöä vaan "palautin asetukset", siis kaiketi alkuperäisiksi. Ja mitä siitä seurasi: nyt on kuvissa tuollaiset mustat sivureunat! Arrgh. Taidan ottaa vanhan kameran käyttöön ja tämän syötän lokeille.
KS

10 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea käynnistäsi markkinoilla.
    Minulle tuli kesäflunssa, jäi nämä markkinat kokematta.

    VastaaPoista
  2. Hienot kuvat! Onpa hauskoja tuollaiset markkina, paljon on nähtävää! Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
  3. Kenkärepo, hih! T. Kesäflunssainen Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niih, eiks kolahtanutkin kivasti;)
      Jo toinen kesäflunssainen, TeSa tuossa edellä, mitäs tää tämmöinen on.

      Poista
  4. Kyllä on paahteista ollut täälläkin, huhhuh. Ai että mua nauratti tuo, että syötät kameran lokeille :D Tampere on kyllä kaunis kaupunki varsinkin kesällä, mä en ookaan vielä tänä kesänä sinne asti ehtinyt, enkä kyllä Turkuunkaan...no onhan tässä vielä kesää jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereella kannattaa kuulemma mennä Muumimuseoon. En oo ite käyny mut ehkä joku päivä.
      Turus on niiiin paljon katsottavaa että ens kesänä vois olla kaks yötä.

      Poista
    2. Hyvä idea, kiitos museovinkistä. Turussa riittää kyllä ihmeteltävää pidemmäksi aikaa ja niin kaunis kaupunki.

      Poista
  5. Varmasti mukava reissu kaiken kaikkiaan! =)

    VastaaPoista
  6. Sinä taidat käydä kaikissa Suomessa pidettävissä keskiaikaiskarkeloissa! Tampere on minun suosikkikaupunki, siis noista vieraskaupungeista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.