tiistai 10. heinäkuuta 2018

Stadilla - kaupungilla


Olin lounaalla Virpin kanssa, söin nepalilaisia lammaspyöryköitä namskis. Krunikassa kun olin niin siitä oli hyvä lähteä kuleksimaan stadille. Kameran suurkuluttajana olin taas 77 kuvaa napsinut. Tässä osa katsottavaksenne.

Ensin Meritullinkatu 7 portaikon edestä pari fotoa. Tämä ovenpidike on niin söpö ja oikeastaan ihan taideteos. Jotain siitä on ehkä lähtenyt irti kun on rapistunut tuo pyöriö siinä.


Hakasen vastakappale ovessa


Samaisen ovisyvennyksen seinät jatkuvat korkealle ylös ja niissä on taivaankappaleita. Ovea vartioi kaksi jykevää palloa. Tuo ovihaka näkyy siinä ensimmäisen pallon kuvassa, pieni musta pallon viekussa.


Erilaiset ravintolat ovat vallanneet Skattan vanhat tiilirakennukset. Asiakkaita oli mutta näyttivät pääosin olevan turisteja.


 Suoraan minikasvarista asiakkaan annoksen koristeeksi, kätevää ja tuoretta.


Laitureissa hieman kalliimpia veneitä


ja vastarannalla Pohjoisrannan talot, joissa asunnot taitavat olla
hieman kalliimpia kuin jollain toisella kadulla.Skattalla kaikki talot ovat kauniita ja koristeltuja, tässä yksi.Vedenkantaja-veistos, Viktor Malmberg. Puistosta lisää tässä KLIKSJasmikepensaat ovat täydessä kukassa ja tuoksu on hurmaava.


Kannusruoho kaupungin kadulla.


Vanha. Ja vanha ja uusi sulassa sovussa rinnakkain.


Mitä lie lieriöitä nämä ovat? Kattoikkunoita? En löytänyt vastausta vaikka aika monta kirjoitusta Enso-Gutzeitin talosta luin.Allas Sea Pool, viikon päästä maailman napana.


Kaupunki on täynnä turisteja, kaikenmaailman kieliä kuulee. Sain itsekin puhua enkkua ja svedua. Espan kaunis kukkaloisto tarvii ja saa huolenpitoa.


Tämäkin on taideteos: Kluuvinlahden fossiilit. Katutasossa Aleksilla, moni ei sitä huomaa vaikka yli kulkee.


Raparperisorbet maistui ihan oikealle rapsulle. Namskis. Roberts Coffee tekee sen itse.KS

5 kommenttia:

 1. Paljon kivoja yksityiskohtia, entistä ja nykyistä luovasti yhdistellen.

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat! Että nuo vanhat rakennukset on upeita! Raparperisorbetti kuulosti hyvältä..nam:) Kauniita kesäpäiviä♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos seurasta! Ihan ku ois ite lähteny mukaan sun retkelle, vai oikeesti tekikin töitä. Kuka väitti et kesällä on hiljasempaa? HÄH???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Monesti lounaalta lähtiessä vähän kiertelen ja kuvailen. Siis monipuolisesti antoisia nämä lounaat.
   Hiljasta ei todellakaan ole. Johan yksi risteilyalus tuo päivään pari tuhatta turistia ja laivoja saattaa olla 2-3 päivässä. Tais yks päivä ollu 10.000 turistia laivoilta.

   Poista
 4. Hienoja yksityiskohtia harvemmin huomaa, jos ei ihan varta vasten katsele.
  Raparperisorbetti näyttää ja kuulostaakin hyvältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.