keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Villahousut


Jezz! Villahousut on nyt neulottu eikä siihen kovin kauaa mennyt. Villiksiä on nyt monikin tehnyt, jotkut ihan legginseiksi. Mulla nämä tulee olemaan lähinnä retkeilykäytössä, onhan se kiva lämmitellä ihan itetehdyissä pökissä. Eikä paljoa paina rinkassa: 285 grammaa!

Mä tein nää Marled Mania villapuseron jämälangoista, paitsi tuo housuosa on ihan korkkaamaton 100 g:n vyyhti toteutumattomaan huiviprojektiin ostettu (se kaivertaa mieltä edelleen).
 

Näitä lankoja

tämän verran jäi jäljelle


Ohjeena käytin Karvapalloja blogin ohjetta, josta Vuodatuksen taannoinen katastrofi on kuvan hävittänyt. Paljon sovelsin omaan kokoon. Lähinnä nuo takaosan korotukset ja haarakiila on tuosta ohjeesta.
Puikkoina oli Addin pyöröpuikot 3 mm, 80 cm ja 120 cm - tämä kun lahkeita neuloin yhtäaikaa niin puikolla tarvitsi tilaa.

Yö yli kuivumassa ja ah! kuinka sileä neule taas valmistui. Hyvä viimeistely kannattaa aina. 


(housujen takaa pilkottava hässäkkä on mun pyöröpuikkokokoelma)

Semmoset:)
Uusi neule on jo puikoilla, ehkä toinenkin kun mieli tekis sekis aloittaa.

KS

14 kommenttia:

  1. Onpa upeat villarit! No kun vetäisee jalkaan, niin lämmittävät mukavasti.

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset villapöksyt ja arvatenkin lämpimät.Sekin on hyvä,kun moni lanka meni miltei kaikki.

    VastaaPoista
  3. Hienot on ja nyt niin muodikkaatkin lämmittimet. Vaan äkkiäkös tuommoiselle sorealle sirpukalle housut kutaisee. Toista on jos minä alkaisin 5XL kokoani neulomaan, koko ikähän siihen menisi ;D

    VastaaPoista
  4. Mukavannäköiset, tykkään kun on niin raitaiset. Tosi hyvät varmaan just retkeilyssä, kylmä hiipii niin helposti kun aloilleen asettuu vaikkapa laavulla.

    VastaaPoista
  5. Wau! Ja vielä tosi kevyet. Niitä viittii pitääkin. Minulla ei oo ollu villahousuja sitten lapsuuden. Niistä housuista jäikin vähän traumoja ;D

    VastaaPoista
  6. Pirtsakat villikset. Oispa lapsena ollut noin kivat pökät niin olisi mielellään niitä pitänyt.

    VastaaPoista
  7. Oi, noilla kyllä toipuu lapsuuden villahousutraumoista! Raidat lämmittää ihan sydäntäkin.

    VastaaPoista
  8. Hienot on villahousut, Peppi pitkätossu henkiset. Varmasti miellyttävät jalassa. Ei ole varmasti mitää yhtäläisyyttä lapsuuden kutisevien housujen kanssa.
    Muistuipa mieleeni että minulla on itseneulotut sukkahousut viimeistelyjä vaille valmiina. Neuloin varpaista vyörärölle sovitellen välillä. Kesä tuli väliin. Kun sitten syksyllä sovittelin että jokohan sitä saa kääntää kuminauhakujan, niin huomasin pahalaisten kutistuneen kesällä kaapissa. Pitäisi varmaan sovittaa tytön päälle ja laittaa se kuminauhakuja. Jos eivät liottelun jälkeen ole sopivat niin ehkä motivoisivat omistajaansa kutistumaan (tai tytär tahtoisi ryövätä omaan käyttöönsä). On minulla vielä jäljellä 90-luvulla tehdyt villahousutkin. Mallia suorat housut. Tuolloin harrastettiin puolison kanssa moottorikelkkailua ja halusin lämmittävät housut joissa kehtaisi esiintyä toppakerroksen riisuttuaan taukopaikoilla. No niihin mittoihin olisikin sitten jo vähän enemmän matkaa.
    Hups. Aina tuntuu menevän nämä viestit omien muisteluun, santeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lainkaan haitta muistelukommentit. Kiva on lukea niitä ja aiheeseenhan tämäkin muistelu liittyi.
      Mä en laittanut näihin kuminauhakujaa kun se kuminauha tahtoo elää ihan omaa elämää siellä kujassa. Näissä on reikärivi vyötäröllä ja siihen pujottelen kuminauhan kunhan ensin käytössä testaa että mitenkä kireä nauha pitää laittaa.
      Ehkä ne sun kutistuneet mahtuukin päälle kun kastelet ne ja kuivuttuaan ovatkin niin pehmoiset ja joustavat eikä yhtään kiristä. Näin mulle kävi. Melkein ettei ois voinu neuloa pari silmukkaa pienemmätkin.

      Poista
  9. KIITOS kaikille pöksykommenteista <3

    VastaaPoista
  10. Upeat villapöksyt! Nuo yllään tulee iloiselle mielelle! =)

    VastaaPoista
  11. Kivat pökät! Mäkin tein viime kuussa, mutta en oo niitäKÄÄN postannut. En tiedä miten se on nykyään niin vaikeaa. Tai ehkä se on vaan se kuvien hankala lataaminen kun on niin hidasta. Tosin nyt tänne on pesiytynyt sellainen "nörtti" niin täytyykin kysäistä onko siihen helpompaa keinoa. Luulen että on, en vaan oo hoksannut. Kevättä täällä jo kovasti odotellaan ja nyt tuli taas -10, pah. Ai niin, kärrystä meni pyörä, täytyy katsoa jos sen saa korjattua, äiti on jo niin tottunut ostoskärryyn, että harmitteli asiaa. Koitetaan nähdä lähiaikoina!

    VastaaPoista
  12. Ihanat villapökät, milloinkahan sais itse aikaiseksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.