sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Yö puutarhassa

 

EDIT: Koillis-Helsingin Lähitieto lehden artikkeli lauantai-illastamme. KLIKS.
 
Lauantaina 31.8. vietettiiin Suomen luonnon päivää ja siihen liittyen kehotettiin Nuku yö ulkona.
Lauantaiaamuna löysin tiedon Urban Garden Night - tapahtumasta. Hylkäsin pessimistisen ajatukseni "en mä kuitenkaan enää mahdu". Otin positiivisen asenteen, yhteyden järjestäjään ja vienosti kysyin mahtuisko puutarhaan vielä yksi riippumattoilija? Juu, kyllä tuohon omenapuiden väliin vielä mahtu!! Jee!
Ei muuta ku rinkan pakkaukseen ja eväiden hankintaan. Tilaisuus oli siis periaattella omat eväät, talo tarjoaa kahvia ja teetä. 
Talon puolesta oli myös puolijoukkueteltta, johonka sai majoittua ne, joilla ei ollut omaa telttaa. Wau!
Siis joku ihan oikeasti halusi ihmisiä omaan puutarhaansa yöksi. Ja millainen kaunis paikka se olikin. Suojaisa rintamamiestalon piha. Pari tosi komeaa syyshortensiaa, suuri hopeakuusi, pari komeaa mäntyä. Hyvässä kunnossa oleva nurmi, joka kestää käyttöä. Ei perennapenkkejä tai perunamaata. Trampoliini talon lapsille ja sehän olikin koko illan kaikkien lapsien suosikkivehje.


Kolmen kesäkanan koppi, sieltä saa kolme munaa päivässä.


Etsi etana . . . pihan pienet sarvipäät ovat kanojen herkkua, paras herkku on kastemato.


Ja tietysti grilli, jossa illanmittaan paistui makkara jos toinenkin sekä kiehahti herkullinen nokipannukahvi, namskis.


Aamiaiseksi paistui omien kanojen munista munakasta.



Ja toisaalla isäntä paistoi muurikkalettuja aamun herkuksi:)


Urbaaniin tapahtumaan tuli myös 'Urban Nomad' omalla kulkuneuvollan;)


Läheinen Malmin lentokenttä tarjosi oheisohjelmaa, laskuvarjoja ja kuumailmapalloja näkyi.


Illan ehdottomasti paras ohjelmanumero oli kun emännän 'sisko ja sen veli' soittivat viulua ja kitaraa! Niin kauniita kappaleita, kuten esim. Niin kaunis on maa. (Kuvassa emäntä puhuu, ei laula vaik suu onkin just silleen auki;) )


EDIT: Tässä pieni näyte soitannosta.

Ja vielä siskonmiehen superhieno, upea lauluesitys: E. Leinon Nocturne, kitaran soidessa taustaa juuri niin herkästi kuin vain saattoi. Iso Kiitos laulusta! Hrrr, tämä kaunis muisto säilyy mielessä, kauan.



Todella kivan illan hämärän muuttuessa pimeydeksi kukin hiippaili makuusijalleen. Kaksi telttaa onkin jäänyt kuvaamatta.
Yöpyjiä oli 16, joista puolet taisi olla lapsia. Illassa oli mukana yht. 20. Myös emäntä ja perheen lapset yöpyivät teltassa. Ja yksi tai kaksi lasta nukkui trampoliinin päällä.
Isäntä nukkui ihan omassa sängyssään talon Pohjanpystykorva seuranaan. Koira oli joutunut olemaan koko illan sisällä kun pihalla oli niin paljon väkeä, että se olisi ollut ihan ihmeissään kaikesta touhusta. Tottakai se pääsi iltalenkille ja silleen ok hoidossa oli.



Kahvi-, tee- ja puurovedet keitettiin ulkona, kuten kaikki muukin toiminta oli pihalla, sisällä piipahdettiin vain vessassa.


Yhdessä seurueessa nuorille opetettiin trangian käyttöä.


Aamulla mulla oli tällainen näkymä hyttysverkon läpi: vanha ja suuri omenapuu, tai siis tietysti kaksi, muutama omena siellä taisi olla.



Tämä oli kyllä niin erikoinen ja hieno tapahtuma etten oikein osaa sitä kirjaimilla kertoa. Upea kokemus. 
Iso KIITOS Laitalan perheelle! Kiitos, että avasitte puutarhanne tuiki tuntemattomalle, ja toisellekin. Muut taisivat olla ainakin jonkun mutkan kautta tuttuja. 
Kiitos kaikille mukana olleille. Erityiskiitos musiikista ja laulusta <3.


KS


6 kommenttia:

  1. Voi kuinka hieno tapahtuma ja miten ihania ihmisiä!

    VastaaPoista
  2. Onpa ollut mielenkiintoinen ilta ja yö. Kiva kun tuollaisia tapahtumia järjestetään.

    VastaaPoista
  3. Oi, olipa sinulla ja niillä toisilla hieno yö! Äkkiseltään ei arvaisi, että Suomesta löytyy ihmisiä, jotka järjestävät noin hienon yöpymismahdollisuuden kotipihallaan jopa ventovieraille ihmisille. Tuollainen yö jää varmaan ihanaksi muistoksi osallistujille.

    VastaaPoista
  4. Olipa hieno Luonnon päivän taphtuma Nuku ulkona!

    VastaaPoista
  5. Kylläpä olikin mielenkiintoinen ja mukava tapahtuma.

    VastaaPoista
  6. Wau, mahtava kokemus tuollainen! =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.