sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Menossa mukana

Kevään ensimmäiset kukat! Sturenkadun varrella.
Talventähti.

Lauantaina heti aamusta menin Ryijypalvelu-RP:n myymälään, jossa jo oli kerättävänä materiaali mun ryijyä varten. Lopulta nimittäin löysin näin läheltä paikan mistä niitä kaipaamiani vaakuna-ryijyjen tekemispaketteja saa ostaa! Olinhan tätä sivustoa katsonut ja lukenut 'vaakuna-ryijyt' mutta kun yhtään kuvaa ei ollut niin jotenkin vaan jätin tutkimatta asiaa sen enempiä. Tarvittiin vastaus Jyväskylästä Suomen Käsityönmuseosta asti, että ymmärsin asian.

Tästä se lähtee:

Kunhan tämän ahkeroin valmiiksi niin sitten ajattelin tehdä sen Helsinki vaakunan itselleni ja annan sen kirppikseltä ostetun toisaalle.

Sieltä sitten Snurressa piipahduksen jälkeen, (en ostanut mitään, menin  Tarvaspäähän Gallen-Kallelan museoon neuletapahtumaan. Anna-Karoliina Tetri kertoi entisajan villasukkien historiaa, värjäyksestä aavistuksen, uskomuksista ynnä muuta mielenkiintoista tietoa. Oli antoisa luento.


Kaikkia hänen kirjojaankin oli tietysti myynnissä, lapaskirja mulla on ja muut olen lukenut lainakirjoina.

Kauniit lasityöt


Ikkuna portaikossa, jonka portaat on valettu betonista +? ja sekaan laitettu kivimursketta = kaunis.


Akselin kylpiessä on ateljeen tapahtumia voinut seurata ikkunoista;) Toisesta ikkunasta näkyy hieman valtavaa Myskihärkää, joka on tämän hetkisen näyttelyn Nordic Noir suurin työ.


Tutustuin taas uuteen ihmiseen, Paula. Ruvettiin juttelemaan, käytiin kahvilla ja kotimatkalle lähdettiin yhdessä. Vaihdettiin yhteystietoja niin että voidaan joskus toistekin mukavaa kokea.
Myrsky oli hurrrja, yhtään valokuvaa ei voinut ottaa. Tuuli oli yltynyt siitä mitä se oli kun menin sinne. Ehkä reittiä kaupunkiin päin ei enää olisi voinut kulkeakaan, vesi on saattanut nousta silloille. Me mentiin Perkkaan kautta. Likomärkiä oltiin ku bussiin päästiin, tai siis sadetakit valuivat vettä. Leppävaarassa vaihdettiin 550 bussiin, jolla molemmat pääsi lähelle kotejaan. Nyt tuo linja tosin kiertää niin monta mutkaa Raide-Jokerin takia, että enää sillä en matkusta kun vaihtoehtojakin on.

Tänään olin Kalliola talolla käsityötarvikkeiden vaihtopäivä-tapahtumassa. Olipas siellä paljon kävijöitä ja paljon vaihdettavaa tavaraa. Melkein kaikki mitä mä vein löysi uuden tarvitsijan nopeasti. Ai että tuli hyvä mieli! Tässä oikeasti näki, että toisen 'roska on toisen aarre'. Tämä on aina kuukauden viimeinen sunnuntai, muitakin vaihtopäiviä on (kirjoja, taimia ainakin kerran), kannattaa katsoa esim. Kallion kulttuuriverkoston sivulta tai Facesta tai Kalliolan sivuilta.


Täälläkin juttelin useampaan otteeseen yhden rouvan kanssa ja hän antoi mulle hopea+meripihka korvakorut, jotka ei itselleen sovi eikä ollutkaan laittanut niitä tuonne korukiertoon! KIITOS ja rapsutukset Bobille. Näin sitä tuntemattoimista tulee tuttuja ku vaan suunsa avaa.
KS

1000 palaa valmis

6 kommenttia:

 1. Tuollaista ryijyprojektia olen haaveillut joskus aloittavani. Tulee varmasti upea. Hyvä idea tuommoinen vaihtopäivä. Minulla olisi tosi paljon vaihdettavia meteriaaleja.

  VastaaPoista
 2. Hienoja tuollaiset ryijyt.
  Kalliolan askarteluvaihtotapahtumissa olen muutaman kerran käynyt. Hyvin siellä omat ylimääräiset tavarat tosiaan löytää käyttäjänsä. Kahvi ja pulla pitää tietysti ottaa. Siellä alakerrassa on ollut ne ruokakaapit ja hylly, josta on saanut ottaa ilmaiseksi lahjoitusruokaa. Nyt se toiminta lienee tauolla, mutta toivottavasti jatkuu myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti se jääkaappi nyt olevan käytössä, ja sen viereisellä pöydällä oli jotain ruokatarvikkeita. Ehkä se 'toimii jos toimii'.
   Juu, kahvin join ja omenamuffinsin, joka olikin ihan maukas.

   Poista
 3. Ensimmäiset kevään merkit jo näkyvissä:) Aivan ihana tuo ryijy! Ei sitä tosiaan koskaan tiedä mistä niitä uusia ystäviä löytyy kun suunsa avaa:) Kaunis palapeli ja näyttää kyllä vaikealta! Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

  VastaaPoista
 4. Paljon olet nähnyt ja kokenut. Paljon sitä ehtii. Mullakin on yhdet ryijytarpeet odottamassa sopivan joutilasta hetkeä aloittaa ja riittävän valoisaa. Nyt alkaisi päivät olla valoisia erottaa eri sävyt hyvin.

  VastaaPoista
 5. Ryijyn tekeminen voi olla varmaan tosi kivaa, kun siihen pääsee kiinni? meiän äiti teki ryijymaton ja sekin näytti kivalta.
  Vaihtopäiviä saisi olla täälläkin! Tai sitten liikun vaan väärissä piireissä :) Tänne on avattu sellanen Goodwill myymälä ja sinne saa viedä omia turhia tavaroitaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.