tiistai 17. maaliskuuta 2020

Hyvin pyyhkii . . .


. . . vaikka en vessapaperia hamstrannutkaan. Enkä mitään muutakaan paitsi Kirjoja! Kävin eilen, heti sulkemistiedon tultua jullki, kirjastossa ja otin monta paksua kirjaa,


on hyllyssäni vielä edellisiäkin muutama lukematta ja ehkä vielä tänään ehtii tulla pari varausta noudettavaksi.

Sattui juuri sininen hetki kirjastoreissulla


Pääsiäinenkin on nyt peruttu! Pöh, mä olin jo ehtinyt kutoa monen monta pikkuliinaa annettavaksi pienen pääsiäismunan kanssa (kukkoja en vielä ollut ehtinyt aloittaa, hyvä niin). Liinoja näkyy tuossa kirjojen vieressä.


Kukkia ostin kans, narsisseja terassille ja tulput pöydälle. Aikaisin nyt terassikukkakausi alkoi. Talven yli on selvinnyt kaksi roikkuvaa muratin tapaista ja jouluasetelmissakin vielä on hyvin vihreätä elossa.


Tässä on muutamaksi päiväksi hyvää välipalaa, lihariisi-täytteellä peltipiirakka. Ulkonäkö on ruma koska taikina ei oikein onnistunut. Maitorahka olikin jotain "pehmeätä, sellaisenaankin syötäväksi sopivaa"!? Mä en älynnyt ostaessani katsoa, että olisin saanut käteeni sellaista tavallista maitorahkaa, miksi näitä tarvii olla niin paljon erilaisia? Miksi? No, on tuo maultaan ihan ok ja lihalientä kaveriksi niin namskis.


Kaapissa on säilykkeitä, aina, ja nythän on hyvä aika käyttää retkimuonat niin voi sitten ostaa taas tuoreempia varastoon. Näissä on kyllä tosi pitkät säilyvyysajat. Ovat myös sen verran tuhtia tavaraa, että mulle riittää annoksesta hyvinkin kahdelle kerralle näin kotioloissa, kun energiankulutus on pienempää kuin retkeillessä. Kuva on tärähtänyt mutta ei se haittaa, asia siinä näkyy kuitenkin.


Ikävuosiltani olen just karvan vaille karanteenin mutta perussairaus keuhkoahtauma laittaa mut riskiryhmään. Pöh. Kaupassa kyllä meinaan käydä. Tai aika näyttää miten asiat kehittyy ympäristössä. Ystäväni Maria on tarjoutunut tarvittaessa auttamaan. Nyt olis ollu aikaa mennä riippariretkellekin mutta kun sekin on pikkusen kiellettyä, saattaa joutua taukopaikoilla läheisen kontaktiin toisten retkeilijöiden kanssa;)

Niin, on mulla lankaakin riittäväsi ja kirjontatöitä ja 1000 palan palapeli ja . . . ja  . . . 

Voikaa hyvin, huolehtikaa itsestänne ja läheisistänne.
KS

9 kommenttia:

  1. Ihan paras otsikko!! ;D
    Yks asiakas muisteli eilen, että yli 50 vuotiaiden pitäis pysyä kotona ;D Meinasin sanoa, että hei, hei sitten, nähdään toukokuussa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei tässä ryppyotsaisuus mitään auttasi:)

      Poista
  2. Minäkin kerran ostin pehmeää rahkaa. En tykännyt, enkä osta toista kertaa. Harmillisesti ei niitä vanhoja hyviä, tavallisia, tahdo aina löytyä. On vaan niitä ton-ton tuotteita. Ton-ton = laktoositon, sokeriton, rasvaton, kaloriton (hajuton, mauton). :(

    Sinulla on jo pääsiäinen kotona. Minulla on vielä joulukoristeet viemättä kellariin ja samalla sitten pääsiäiskoristeet pitäis hakea sieltä.

    VastaaPoista
  3. Nyt monet kaupat mainostavat, että karanteeni-ikäiset voisivat tulla kauppaan aamulla ennen muita, ja muut saisivat silloin pysyä poissa.
    Kirjat ovat ihan parasta kotipuuhaa, ja välillä voi kilistellä puikkoja niin ei tarvitse tehdä mitään tähdellisempää kuten siivousta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, justt tuli paikalliselta K-kauppiaalta viesti että aamusta tervetuloa. Mutta: mä en oo naismuistiin herännyt niin aikaisin! Klo 06.00 pitäis olla kaupassa? Ei kiitos.
      Siivoushan on tavallista arkea, nyt saa poikkeusoloissa tehdä kaikkea kivaa, eiks tää niin pidä tulkita;)

      Poista
  4. Koronaa tulee tuutin täydeltä ja joka puolelta, olen rajoittanut tiettyihin luotettaviin tietolähteisiin ja aikaani niihin myös. Käytän puhtini ja intoni mukaviin juttuihin tai töihin , jotka pitää saada alta pois. Joka päivä jotakin perusrutiinien lisäksi. Eikä rasitu, kun ei yritäkään tehdä kuin kuin homman /päivä. Eilen tein ison satsin mansikka-raparperimehua, jossa on vähän omenaa ja karviaisia. Yksi lapsi (lapsia on ne aikuiset lapsetkin) haikaili tässä mehua. Nyt on kaikki raparperit poissa pakastimesta ja mansikan osuus oli 3 l mehupönikästä. Hyvää tuli, pitää vaan varjella että saa pääkaupunkiseudulle ennen kuin mies ehtii juoda. ;) Tänään on paperipäivä-sähköiset hyväksymiset eri pöytäkirjoihin ja muuta sellaista.Huomenna jotain taas ja voisi ehkä käydä yhden (!) kuivamuonalaatikon läpi. Muuten aina luen lukemattomia kirjojani ja teen 1000 palan palapeliä ja neulon kaikenlaista.Meidän kadulla on muutamat eläkeläiset ja riskiryhmäläiset, mutta tuntui ihanalta kun yksi nuorempi naapuri kysyi eilen tekstarilla, miten voidaan ja tarvitaanko apua.
    Mua ketuttaa välillä nuo maitohyllyt sekä rahka-, kerma -,rasva-ja kananmunahyllyt. Valitse siinä siinä ja varsinkin jos on kiire, kuten eläkeläisellä on. No tulipa pitkä juttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa pitkällä kommentoida, kivahan se on asiaa lukea täälläkin.
      Kuten yllä Ullalle vastasin, niin tehdään kaikkea kivaa nyt niin mieli pysyy virkeänä
      Mä kuuntelen radiosta/Areenasta viralliset tiedotteet. Lehdet revittelee sitä ja tätä. Pah.

      Poista
  5. Minua harmittaa kun en ehtinyt käymään kirjastossa ennen sulkemista, mutta huomenna menen katsomaan kierrätyskeskuksesta sopivaa luettavaa varastoon. Samallapa tulee heitettyä omat jo luetut kirjat toisten iloksi. Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Tässä tapauksessa kierrätys varmaan lisääntyy ainakin kirjojen osalta ;)

    VastaaPoista
  6. Hyvin olet varautunut kotoiluun, kun on noin mm. mahtava kirjakasakin odottamassa. Minä en sattuneesta syystä ole viime aikoina käynyt kirjastossa, mutta olen opetellut kuuntelemaan äänikirjoja. Eivät ne tosin ole paperikirjojen veroisia, mutta menettelevät paremman puutteessa. Joitakin vanhoja lempikirjoja omasta kirjahyllystä olen aikonut lukea uudestaan.
    Koronatiedotuksia tulee niin usein, etten viitsi läheskään niitä kaikkia seurata. Ja paljolti toistavat niitä samoja ohjeita. Kaupassa aiomme asioida aamun varhaisina tunteina, kuten on ohjeistettu, ellei mitään yllätyksiä tule. Kyllä se tästä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.