lauantai 15. elokuuta 2020

Kotimainen heinäkuu


Juu, heinäkuusta on jo aikaa mutta kun aina jotain muuta tulee väliin jne. Elokuun eka mustikkapiirakka on jo melkein syöty. Tein sen Satu Koiviston Mustikkamurupiirakan ohjeella. Hyvä ja maukas on mutta ehkä hieman liian kaurainen mun makuun. Helppo tehdä.

Mä oon niiiin ylpeä ja tyytyväinen saavutuksestani: S-market ostoksieni ruuan kotimaisuus on 87 %! Jee!






Aina katson, että ostan mieluummin kotimaisen vaihtoehdon. Myös talvella mutta silloin on vaikea päästä yli 80%, 7-kymmentä kyllä ylittyy.
Tässä heinäkuun ostoksissa kotimaisuutta alentaa muutama maustepussi, kahvipaketti ja hiisi vieköön kun sorruin ostamaan Marabou omenasuklaalevyn. Jäks. Harmittava virhe mutta annan itselleni tuon anteeksi;) En nyt mikään tiukkapipo tässä asiassa kuitenkaan ole.
Kaiken ruuan ostankin S:ltä, se on lähin kauppa ja hinta/laatusuhde on OK. Ja nyt on Prismakin kävelyetäisyydellä.
Muisssakin ostoksissa pyrin kotimaisuutta suosimaan.

Heinäkuun lankaostos oli kaksi vyyhtiä kotimaista Tukuwool Sockia, tietysti kivijalkakauppa Snurresta.


Niistä neuloin sukkien teräosat ja varret on Tukuwool Fingering lankaa.  Sitä on eri värejä jäänyt jämiä ja halusin jämävarastoa pienemmäksi. Vielä Tukujämiä jäi, ehkä kynsikkäät sitten lopuista.
Neuloin ensin terät ja jatkoin nilkasta ylöspäin polvipituuteen asti.

 
 

Matkailuni oli myös vain ja ainoastaan kotimaassa, Tallinnaan tekee mieli mutta en mene, en. Elokuun matkatapaus tulee olemaan Lentävän Lapasen Neuleristeily, sitä nyt odotan innolla. Toivon näkeväni jokusen tutun ja usean tuntemattoman johon voi tutustua.

Hiuksiin laitettiin kiharat. Kivat tuli taas. Harmittaa kun luottokampaajani Suvi lopettaa täällä Hiusboxissa parin viikon päästä. Aioin kuitenkin jatkaa samassa kampaamossa käyntiä, on siellä jo muukin henkilökunta vuosien aikana tutuksi tullut.


KS

16 kommenttia:

  1. Onpa tositosi kivat sukat, ihastuin ihan kertaheitolla noihin väreihin! Minäkin olen mustikkapiiraita monta leiponut, tänään viimeksi pullataikinaan.
    On nätit kiharat, väri tulee kivasti esiin. T. Eila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tukuwoolilla on niin kauniit värit, kaikki. Vaikea on ollut valita värejä noiden lankojen alkuperäisiin neuleisiin. Osa on jo niin vanhaa kuin Tukuwoolin ensimmäisiä lankoja. Pitihän niitä silloin heti ostaa.
      Pullataikinapiirakan meinaan seuraavaksi kokeilla. En oo pullataikinaa tehny naismuistiin niin saas nähdä kuin käy.
      Joo, kiharat on nyt oikein kiva, semmoset pese ja pidä.

      Poista
  2. Sukat on kivat, tykkään noista levyistä raidoista. Nyt on kaksi poikien neuletakki viimeistelyä vaille ja kolmas vielä kesken. Vartaloa jo aika pitkälle, mutta kun vielä ja hihat. Siis oli esipuhe sille, että on pakko saada tuollaiset kivat raitasukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin mulla raidat onnistui. Usein tulee sillisalaattia enkä tykkää. Tämmöset leveemmä raidat on varmempi valinta, ja tuo väliraitakin on leveempi ku monesti ne on vaan pari kerrosta.

      Poista
  3. Ihastuttavat raidat sukissasi. Hyvin olet saanut kotimaista ostettua. Minäkin pyrin, mutta joskus petyn, kun suunniteltu suomessa mutta valmistettu intokiinassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin tuli hyvät raidat, useimmiten ei.
      Hyvä se on edes suunnittelun olla kotimainen, ei se ihan miinukselle mene.

      Poista
  4. Sukat kivat kun ovat pitkät ja värikkäät, iloa itselle ja muille. Kotomaassa täälläkin viiletetään ja nyt mahdollisimman vähän muutenkin. Tuntuu että Helsinki on taas koronapesäke :/ Toivotaan parempaa syksyä!

    VastaaPoista
  5. Ihanat sukat! Joskus opettelen tuon kärjestä aloittamisen ja sitten teen värikkäät polvarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ÖöTota, nää ei oo kärjestä alotettu. Neuloin ihan tavallisesti nilkasta alkaen teräosan ja sit purin sen väliaikaisen alotuksen ja jatkoin sukkia ylöspäin. Sock-lanka on paksumpaa ku tuo Fingering, ja en osaa oikein laskea/mitata kärjestä alkaen kokoa sopivaksi tuolla paksummalla langalla niin piti tehdä näinpäin.

      Poista
  6. Raidoissa sen salaisuus. Kauniit värit olet poiminut mukaan.

    VastaaPoista
  7. Piirakkaa minunkin tarvis leipoa nyt kun marjoja on. Kyllä minäkin pyrin kotimaisuuteen ostoissani. Tää korona-aika on opettanut,että on tullut tehtyä ostokset omalta paikkakunnaltakin ja saa kaikkea. Ei tarvi naapurikaupunkiin lähteä. Tosin johtuu myös siitä,että en pysty nyt enää ajaa autoa. Sukkia on kivakin neuloa ja vaikka tekisi miten paljon,niin koskaan niitä ei tunnu olevan liikaa. Hyvät kiharat sulla. Mä otan aina kampaajalla tommoset. Sitten ei tarvi hiuksia sen kummenmin laittaa kotona ja en pystykään laittamaan. Voin vain vasemmalla kädellä harjata. Oikein kivaa aurinkoista viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  8. Komeat oli sukat livenäkin. Kiitos eilisestä ja myös saamisista. Viiru tutkiskeli ihmeissään puutikkua, mutta taisi tykätä. Puikot pääsi heti illalla käyttöön ja hiha eteni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon vähän vuollut sitä tikkua, silleen repaleita siihen, niin ehkä se tuoksu tulee paremmin esiin. Sitä on jossain kissanleluissakin.

      Poista
    2. Okei, täytyy ehkä kokeille vuolla sitä. Kyllä se on sillä nyt jo leikkinyt eikä vaan ihmetellyt.

      Poista
  9. Kivat sukat olet aikaansaanut, mäkin teen usein ensin terät ja lisään sitten varret, ei tartte arvuutella sukan koon kanssa niinkuin varpaista aloittaen. Mahtava piha Villellä jonka esittelit edellisessä postauksessa.

    VastaaPoista
  10. On hieno suoritus tuo kotimaisuusaste. Onnittelut! Meillä on siihen vielä matkaa. Sukat on kivat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.