maanantai 3. elokuuta 2020

Tois pual ja täl pual jokkee


Viime viikolla olin Turussa Virpin ja poikansa kanssa. Siis perinteinen kesäretkemme. Yövyttiin jo hyväksi havaitussa hostelissa Borella. Sehän on Vuoden Hostel 2020.

Käytiin Kakolassa, tai siis vankilamuseossa. Funinkulaari EI toiminut. Todettiin, että sen nimi voisikin olla *SULJETTU*. Mä selvisin hengissä mäen ylös, tai oikeastaan se kyllä oli mulle Vuori! Museo oli aika vaatimaton mutta kyllä se paljon tietoa antoi jos jaksoi lukea kaiken.
Kelpaisko tämmönen skuutti tänään? Vankien valmistamia leluja ja arkkuja ym.

Cafe Kakola on entisessä vankilanjohtajan talossa. Kahvilan pitäjä, ja/tai vanhempansa ovat tätä vanhaa sisustusta sinne haalineet. Me oltais haluttu kahvitella tässä kaunissa huoneessa prinsessatuoleissa mutta perhe=isä, äiti ja 1 lapsi halusivat, että olemme toisessa huoneessa koska 'he ovat riskiryhmää'. Just joo, kyllä olis ollu ihan riittävästi turvaväliä vaik me oltais toiseen pöytään tultu.

Funi ei kulkenut mutta Funinkulaari-leivos oli erinomaisen hyvä. Kuten muutkin tarjottavat, limsakin oli oikein vanhanajan aidon makuista, Heisala Craft Drinks

Jokirantaa kävellessä,  Kansallinen kaupunkipuistoalue, olisi voinut istahtaa ihan melkein joka askeleella = penkkejä on runsaasti!
Huomioni kiinnitti nämä metalliset penkit ja samaa kuosia olevat roska-astia, joiden suulla oli riippuvat ketjut, ettei linnut pääse sisään. Nämä ovat ihan ameriikanpenkkejä! Juu: made in USA! On Turulla ollut rahaa millä mällätä, näitä oli jonkun verran muuallakin. Oli myös selkänojaton malli ja pyöreällä pöydällä oikein ryhmäkin.
Missä kotimaiset penkintekijät! Olisko entisaikaan Kakolassa tämmöst valmistuneet käden- tai kahleenkäänteessä;)?

Rantapromenadi on tosi kiva kävellä, elämää täynnä. Taidetta on runsaasti, niistä on kuvia mun edellisissä Turku-postauksessa. Tämä miniveistos on joko uusi tai sitten olen kulkenut sen ohi aikaisemmin:

Sattui olemaan keskiviikkoajot ja rannan valtasivat komeat motskarit. Kysyin kyllä mutta vapaata takapenkkiä ei ollut tarjolla;)


Sigyn on tullut jokeen, sillä on tässä oma kuivatelakka. Toivon mukaan se on ensi kesänä täydessä komeudessaan rikattuna.

Käytiin Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa. Miten siellä oli niin oudot lamput, että valokuvat ei kyllä onnistuneet mutta muutama tässä näytiksi.
Virallisen apteekin merkkinä oli kotkavaakuna.
 

Ilmeisesti yrttikuivuri

Ihana keinutuoli, voisko olla synnytystuoli? Tai mikä lie säilytin?

Yhden huoneen seinät oli maalattu vaikuttavasti maisemakuvalla.

Valtavia huhmareita oli parikin, toisessa oli ihan vipuvarsi.

Käytiin myös Biologisessa museossa. Se oli kans oikein kiva, suositella voidaan. Eläimet oli vitriineissä elinympäristöissään, joten kuvaaminen oli toivotonta. Käykääs itse katsomassa.
Vielä jäi paljon katsottavaa ja koettavaa ensi kesällekin.
Syötiin hyvät sapuskat Panini -ravintolassa, terassilla siis. Alkuillasta siellä soitti kahdenmiehen jazz-bändi. Kaunis ilta niin jokirannan terassit olivat täysiä.
Myös lankakauppa ILO katsastettiin, Kauppahallikin ja Hansa-korttelissa on hyvä matkalaukkusäilytys jonka kohdalla nyt sattui olemaan oikein avulias vartija opastamassa käyttöä, 10+ hänelle.

Musta tuntuu, että koko ajan oli kukkaro auki mutta ei mulla ostoksia kuitenkaan kotiin asti tullut kuin Aara-lanka, Kakolasta peltimuki ja puulasta ja Apteekimuseosta tuollainen 'reseptimagneetti', sitä voin pitää mun neuleohjeenlukuapurissa.

Virpiltä sain tämmösen pienen huoneentaulun, laitan tohon omaan tuoliini, jossa kissa aina makoilee ja kun peppuni siitä nostan niin jo heti Usko sen valtaa.

Virpille kiitos matkajärjestelyistä, ja molemmille iso kiitos hyvästä seurasta. Mennään ens kesänäkin, jookos?
KS

4 kommenttia:

  1. Olipas jännittävää ohjelmaa. Erikoinen kahvilakokemuskin.
    Neuloessa jos menee homma pieleen, niin ohje on heti lähellä, että tabletti kielen alle vaan. ;)

    VastaaPoista
  2. Hienoja kohteita olet löytänyt, muillekin näytettäväksi. Se pikkuinen patsas on tosi hellyttävä, mutta jää varmaan monelta huomaamatta.

    VastaaPoista
  3. Kivaa teillä on ollut Turussa. Yhden lukuvuoden olen asunut Turussa vuosikymmeniä sitten.. Nuo pienet patsaat on hellyttäviä.

    VastaaPoista
  4. On se kivaa lukea sun postauksia mun kotikonnuilta! Kummaa, et ku asuu tuossa ihan kulmilla, ni eipä näitä edes näe! Tosin Funikolaaritesti ajettiin äitin kanssa 6.7. ja silloin se meni turvallisesti ylös ja alas. eli meillä oli hirvee säkä! Sun förikuvassa näkyy meidän porukoiden parveke :)
    Munkin parvekkeen viereen rantaan on ilmestyny kesän aikana tollanen metallipenkki. Ilman selkänojia kuitenkin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.