tiistai 28. heinäkuuta 2020

Helsinkiä mereltä


Yllä olevassa kuvassa on Harakka, luontokeskus.
Oltiin Anna-Liisan kanssa toissa viikon perjantaina Helsinki mereltä sightseeing'lla. Näitä on monia yhtiöitä ja monia reittejä, lounaalla tai illallisella ja ilman. Tämä kierros oli ihan tässä keskustan tuntumassa.
Harakan jälkeen tulee Uunisaari jossa on nyt kiinteistöjä myytävänä. Sitten Sirpalesaari venesatamineen.


Hernesaaren ranta, Löyly etualalla. Tänne tulee taas tuhansia asuntoja.


Eiranrantaa kaukaa ja zoomattuna.


Suomenlinna


Vasikkasaari


Kruunuvuorenrannan ja Koirasaarten asuntorakentamista. Koirasaarien kohdalla merta täytetään tosi paljon. Vapaata maata on mantereella vaikka kuinka paljon, miksi merta pitää täyttää? Mä en ihan ymmärrä tätä villitystä
.

Katajanokka


Jäänmurtajat


Korkeasaaren partakorppikotka


Kalasataman tornitalot


Sompasaaren asuntorakentamista, rannassa Sompasauna


Tervasaari


Pohjoisranta


Venepaikka voi olla keskellä pääkaupunkia, HMVK,  taustalla Merihaan talot


Helsingin uusin kahvila/pizzeria Katajanokanluoto, sympaattinen pikkuinen;)Päivä oli just sopiva tällaiselle retkelle, aurinkoinen mutta pieni tuulevire piti tukahduttavan helteen poissa.
Venematkan jälkeen syötiin pizzat Sofiankadun Tribunalissa. Hyvää oli mutta en mä sinne toista kertaa mene kun ruokalista on vain englanniksi ja tarjoilijatkaan ei puhu suomea, noh yksi löytyi joka kertoi mitä listalla lukee. Kyllä mä osaan enkkua, töissä sitä käytettiin tosi paljon, mutta ruokasanasto on outoa, varsinkin tuollaiset italialaiset lisukkeet.
Kahvit juotiin Robertsilla, oltais istahdettu Erottajalla olevaan uuteen Kiska-terassille mutta heillä ei ole kahvilatuotteita.
KS

4 kommenttia:

 1. Lyhyelläkin reissulla olet ehtinyt kuvaamaan monta kohdetta.
  Kotimaanmatkailu mereltä käsin on kivaa ja kohteet kauniita.

  VastaaPoista
 2. Tutut paikat näyttää ihan erilaisilta vesiltä käsin. Vähän outo toi merentäyttöjuttu minustakin.
  Pikku risteilyt eri vesistöissä on minusta lisääntyneet monessa paikassa.

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvaus mereltä. Mutta joo - en minäkään nykyään ymmärrä tuota maantäyttämistä. Mä nimittäin asun talossa, joka on rakennettu entiselle kaislikolle. Talo kyllä pysyy paikoillaan, mut kaikki sen ympärillä painuu. Sen seurauksena esim yks asukas viis vuotta sitte "hyppäs parvekkeelta" ja mursi jalkansa... Puhumattakaan kaikista korjauksista 20 vuoden aikana.

  VastaaPoista
 4. Ihanat maisemat ja kivanoloinen reissu! Nuo kaikki eri saaret ovat kyllä varsinkin kesällä upeita. Itse olen hieman harkinnut veneen hankkimista täällä Turusta. Olisi kiva jos vuokravenepaikka löytyisi keskeiseltä sijainnilta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.