sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Villen puutarhassa


On jo vierähtänyt viikko kun kävin poikani Villen puutarhaan tutustumassa. Yllä oleva käsiä pesevä pikkutyttö on kyllä söpöin suihkulähde mitä oon nähnyt. Ihana.
Kyllä on hieno puutarha, mahtava. Niin paljon kaikkea kaunista. Edelliset omistajat ovat oikeaoppisesti istuttaneet kasveja niin, että vuorollaan kukoistavat pitkin kesää. Ja niin runsaita ovat kasvustot. Kunhan nyt näkevät mitä kaikkea sieltä vielä esiin putkahtaa niin voivat ehkä vähän harventaa, vaihtaa paikkaa tms. mitä nyt puutarhan ylläpito tarvitsee.
Kuvia tulee nyt paljon, sorry jos et jaksa katsoa. Ensin meinasin laittaa kahteen osaan mutta kun tämä bloggaaminen on nykyään vähän tahmeata niin ei passaa jättää enää toiseen kertaan.

Pihan kingi: Väinö, joka kyllä välillä oli siellä omenapuun allakin.


Kukkia, kukkia . .  Vanha perinnelaji Kartanoruusu, ihana tuoksu


Vuosien ja vuosien kasvustona Köynnöshortensia


Ja kappas vaan, saiskohan tästä kotiviiniä? Viiniköynnös ja satoakin on tulossa ihan kivasti. Viininlehtikääryleitä, teetä yms. tämähän on monipuolinen kasvi.


Vesialtaita on monta (3? ja se pieni tyttöaihe), tässä on tämän kesän ollut sammakon poikasia ja sammakoita mutta ensi keväänä tämä ei enää tule olemaan kutemispaikka. Sammakon syntymä on nyt nähty, altaan vesi on rumaa tuollaisena sammakkolampena eli jotain kivempaa ensi vuonna.






Nämä kuvat taitaa olla yhtä ja samaa allasta, en ihan muista miten tämä kuvaus meni . . . Harson alla on mansikkamaa.


Kastelukannu ja muita koristeita


Kukkia


Tässä pienempi suihkulähde.


Satoa tulee niin, että taitaa mullekin jotain riittää. Raparperi on vasta tänä kesänä laitettu niin siitä ei vielä ollut annettavaksi.


Tomaattia yms. kasvihuonekasveja


Viinimarjoja eri värejä, karviaisia, omenia, päärynöitä, kirsikoita . . . ja saskatoonia tonttia ympäröivän aidan verran eli paljon.


Tontille mahtuu myös puita. On mäntyjä ja kuusi sekä tuijia, joista kyllä osa on jo kuoleman partaalla. Ja on myös oikein komea suuri Terijoen salava.
Trampoliinikin on,  mä en kyllä siitä tykkää mutta eihän ole mun pihalla. Ja lapsille oma vesiallas polskuttelua varten, siis semmonen muoviallas.

Riittävän kokoisen kotitalon lisäksi on iso, moniosainen autotallirakennus. Siitä on osa Villellä työpajana, siis harrastusta ja taloa varten kaikenlaista rompetta on siellä. Sitten on Millan ompelimo ja vielä osa hänen paitapainollaan.  Kivasti kaikki on nyt järjestyksessä ja riittävät valoisat tilat työntekoon  Autot ovat ulkona katoksen alla:)


Otin kyllä kuvia ompelimosta ja painosta mutta en nyt laitakaan niitä tänne. Ompelimo Kukkuruun Facebook-sivulla on kuvia sisältäkin.

Väinöllä on oma ruokapöytä


Söin ruokaa ja olen vielä hengissä;) Olikin kesän ensimmäinen grilliateria, namskis.


Joku aika sitten annoin nuorille mun häälahjaksi saadun Kaira-astiaston. Kaapeissani se oli piilossa ja tilaa viemässä. Tämä sarja oli uusinta uutta 1974. Nyt osa siitä on kauniisti esillä.


Kotiintuomiseksi sain ihanan retro mehuastiaston, voi niitä aikoja! Aitoa Sarvista -70 luvulta!


Semmonen kuvapläjäys nyt. Seuraavaksi tulossa Helsinki mereltä. Olin sightseeing risteilyllä. Bloggaan kunhan innostun taas.
KS

Villen kummitäti on tämän Väinön näköispatsaan ostanut jostain Avoimet puutarhat kierroksellaan.

16 kommenttia:

  1. Herttinen sentään. Onpa mahtava puutarha.

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana puutarha!!!
    Ja kivan mehusetin olet saanut ja tosiaan pääsee antamasi astiasto oikeuksiinsa tuolla paikalla.
    Aina käyn päivityksesi lukemassa, kiitos niistä. Kommentoitua ei tule kun lienen jo omat blogitunnukset unohtanut ja puhelimen kautta yleensä selaan niin on hankalampaa olevinaan... T. Eila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun vielä seuraat. Olet mielessäni usein muutenkin mutta kauniit pistelytyösi myös muistuttavat:)

      Poista
  3. Olipa katsottavaa paljon! Upea puutarha! Köynnöshortensia oli upea ja kyllä moni muukin. Siinä puutarhassa riittää katsottavaa. Niin nostalginen mehusetti!

    VastaaPoista
  4. Wautsi-wau, oikea satujen salainen puutarha tullut talokauppojen mukana, onpa ihana seikkailu löytää kaikki salat ja sopukat!

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava puutarha! Hienoa, että on tilaa olla ja elää ja tehdä töitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis Millan työt on tuolla mutta Ville kyllä käy töissä muualla, tuossa on hänellä kaikenlaisia työkaluja remonttiin ja pihaa varten ym. yms. harrastusta.

      Poista
  6. Kaunis ja rehevä puutarha on elämys ja mahdollisuus pieneliöstölle. Niin kauniisti kukkivat palava rakkaus ja väriminttu.
    Omavaraisuus ja hyödyntäminen omaan pöytään on sadon hyödyntämistä parhaimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vähän jänskätti mitä TeSa kommetoit tähän, kun itselläsi on niin kaunis puutarha. Erilaisethan nämä ovat, ei silleen voi verrata eli on tämäkin kaunis.
      Kaikkien nimiä en muistanut kun en ylös kirjannut. Palava rakkaus nimen muistin mutta en sitä mikä se noista kaunokaisita oli (nyt tiedän).

      Poista
  7. oi mikä puutarha, siitä pääsee jo nauttimaan joka tavalla. Työtä on varmaan vaatinut ja vaatii jatkossakin. Tuolla on kyllä pelastettu pörriäinen jos toinenkin :) Näköispatsas on ihana

    VastaaPoista
  8. Oi Villellä ja Millalla on nykyään iso talo ja tontti, on kyllä upeat istutukset ja paljon kaikenlaista katseltavaa. Mä oon ihan unohtanut koko Sarvis-tuotannon! Meilläkin on jotain Sarvista ollut lapsena, mutta siitä on iäisyys. Olipa kiva muisto menneiltä ajoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, loppuvuodesta ostivat. Vähän sisäremppaa tekivät tosi nopeasti niin pääsivät muuttamaan siistittyyn kotiin.

      Poista
    2. Sehän on kiva ja hyvä ettei tarvinnut isompaa remppaa tehdä :)

      Poista
  9. On tosi houkuttekeva puutarha! Jos tuonne pääsisi, ei sieltä malttaisi pois lähteäkään. Ja niin tutun näköisiä Sarviksen mukeja, noita on meilläkin vielä muutama.

    VastaaPoista
  10. Upea puutarha! Siinä riittää hommaa. Sarvikset on ihana 70-luvun rantamuisto.

    VastaaPoista
  11. Upea puutarha, ja hienoa, että aina joku kukkii (meillä ei!). Talo on löytänyt oikeat ostajat, kun on kaikille tiloille käyttöä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.