lauantai 11. heinäkuuta 2020

Sataa, sataa, ropisee


Sadepäivä, ihan kiva ku ilma on raitista. Omalla terassilla krassi on alkanut kukkimaan. Mä tykkään krassista, mulle tämä on semmonen perinnekukka.

Eilen, perjantaina, ei satanut vaan oli oikein kiva kesäpäivä. Aamupäivällä tapasin Anna-Liisan asemalla ja katsastettiin uudistunut Länsisiipi ja entinen lippuhalli. Kivasti onnistunut molempien remontit. Länsisiivessä on nyt kaikki palvelut vierekkäin: Helsinki Info, HSL ja VR sekä pankkiautomaatteja kaksin kappalein.
Kulttuurihallin kahvila on avara, tietysti hallimainen kolhous mutta sen kauneus korvaa kyllä tilan liiallisen koon. Taidenäyttelu Konkkaronkka on hauska.
Täällä on tilaa istua vaikkapa neuleen kanssa. Kukas lähtee kaveriksi?


Asemalta käveltiin Aleksi 13 loppuunmyynnin hintoja katselemaan ja viidennen kerroksen Factory ravintolaan lounaalle. Maukasta oli ja riittävästi vaihtoehtoja.
Sieltä sitten katsastamaan stadin uusin vetonaula: Senaatintorin terassiravintolat. Ihan kiva kokonaisuus, nyt ei ollut edes tungosta. Lokkisiimat toimivat hyvin, ei näkynyt yhtään hyökkäystä. Siimaa on 15 kilometriä käsin sidottuna!


Yllä olevassa kuvassa näkyykin Sederholmin talo, jossa on Kaupunginmuseo. Sen museokaupassa käytiin vähän ostoksilla ja juteltiin henkilökunnan kanssa. Siellä on niin kiva aina käydä ihan vaan vaikka katsomassa mitä uutta on tullut myyntiin. Mäkin ostin t-paidan Helsinki-tekstillä.

Espalla oli mukava kävellä, ei ollut tungosta kun turistit puuttuvat. Toisaalta ihan kiva mutta toisaalta harmi kun kansainvälinen tunnelma on poissa. Stockan yläkerran kahvilassa syötiin vadelmakakun-palat hyvän kahvin kera.
Iltapäivällä jätin Anna-Liisan asemalle ja itse suuntasin Hagikseen seuraavaan tapaamiseen! Piian kanssa meniin Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Cafe Violaan kahville ja leivokselle. Just joo, mulle siis jo toinen päivän herkkuannos. Noh, menköön samoihin koronakilo lisäyksien tilille. Täällä niitä lokkisiimoja olis kaivattu: lokit ja varpuset tuli ihan lautaselta nokkasemaan syötävää.
Tämä mun vanha kamera tavallaan palasi kuvaamaan samoja maisemia kuin sen ensimmäinen neulekuvaus tässä puistossa kesällä 2005.


Juorupeili! Tämmönen olis mullakin kiva niin terassillani istuessa näkisin kuka aidan takana kulkee;)


Ruusuja, ruusuja . . .


Päivä oli aikas pitkä, lähdin kotoa klo 10 ja olin takaisin klo 20.30! Mutta hyvässä ja kivassa seurassa aika kului kuin siivillä ja välillä nautittu lounas ja kahvit herkkuineen antoivat yllin kyllin energiaa kävelyyn. KIITOS seurasta Anna-Liisa ja Piia.

Mä oon nyt ollu laiska bloggaaja. Maanantailta on kivoja myrskykuvia. Täytyy nyt ottaa ihan niskasta kiinni ja liimata käsi näppikselle, että saan sen reissun blogattua.

KS

5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Kunnolla tuossa liikkumista tuli, kyllä ne herkut sulaa. Pitää sitä välillä herkutella ja mikä parempaa hyvässä seurassa. Ei ainakaan tullut naposteltua, jota aina teen kotosalla ollessa. Kuljen keittiöön ja nappaa jotain suuhuni.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kesä on ihanaa aikaa, kun saa kuljeksia kauniissa säässä ja ihailla upeita kukkia. Ja väliin saa sataakin, kun se tekee luonnolle hyvää.

    VastaaPoista
  3. Jo on ollut päivä! Kannattaa välillä tuollaisissa maratooneissa vilkaista, ettei kengän pohjat kulu puhki. En ole käynyt steissällä aikoihin, melkein nyt pitäisi mennä katsomaan, miltä siellä näyttää. Ihania kuvia Kasivitieteellisestä puutarhasta.

    VastaaPoista
  4. Tässä ajassa on ihan parasta, että yleiset tilat aukesivat. Ruusuissa on kesän tuoksu!

    VastaaPoista
  5. Ai juorupeilihän se oli kun mietin Kokkolassa, että mitä ihmeen peilejä on ikkunoissa! Oon mä sen joskus kuullut, mutta enpä muistanut. Upeita ruusuja ja muita kasveja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.