maanantai 24. elokuuta 2020

Kymmenentuhatta helmeä


Sateisena loppukesän päivänä tulee mieleen uuden opetteleminen, tai peräti uusi harrastus.
Mä kun tunnetusti tykkään palapelejä näprätä niin sain ystävältä tällaisen helmikirjontapaketin (tämä EI ole kaupallinen eikä muutoinkaan blogiyhteistyö). En tiedä onko siinä just 10.000 helmeä mutta monessa tällaisessa on, ja voi olla enemmänkin.


Tuollainen pöllö tästä pitäisi tulla. Malleja on todella paljon mutta tämä on kiva kuva eikä ehkä ihan vaikeimmasta päästä. Tai en tiedä sanoa vielä.


Näitä AbrisArt-paketteja voi ostaa HelmiDelistä.

Pohjakankaaseen on painettu ommeltava kuva helmien väreillä. Helmet ovat väreittäin omissa pusseissaan. Ja tietysti ompeluohje. Kun on tehnyt esim. ristipistoa niin kyllä tästäkin pitäisi selvitä. Huh.


Muutamassa värissä sävyero on aikas pieni, tarkkana saa olla.


Siinähän sitä on syysaskaretta kerrakseen! Ihan vielä en aloita, nautin nyt mahdollisuudesta olla ulkona, käydä uimassa ja fillaroimassa. Mutta kyllä tämä varmaan syyskuussa aloitukseen pääsee. Kissa täytyy saada pidettyä poissa tämän äärestä! Ajatteles mikä katastrofi on jos helmet putoaa lattialle! Palapelin palat sentään pystyy noukkimaan mutta helmet . . .

Onko kukaan lukijoista tehnyt tällaista? Miten se sujui, kokemuksia?
KS

13 kommenttia:

 1. Enpä ole ikinä kuullutkaan tuollaisista. Onnea urakalle, siinä varmaan tovi vierähtää.

  VastaaPoista
 2. Onpa kädentaitoa vaativa työ. Onkohan noita helmiä juuri laskettu määrä, ettei vaan yksi jää puuttumaan valmiista työstä. :/
  Kaunis työ siitä tulee sitten valmiina.

  VastaaPoista
 3. Huhhuh! On siinä näpertämistä kerrakseen! En oo tollasesta koskaan kuullutkaan. Onpahan sitten tekemistä tosiaan :)

  VastaaPoista
 4. Diamond paintingia olen tehnyt, mutta tuo taitaa olla eri juttu. Näyttää aika haastavalta. Voiko kuvan siis itse valita malleista? Että helmet ja langat eivät ole kohdennettu mihinkään kuvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketissa on siis yksi kuva ja siihen tarvittavat helmet. Ihan eri juttu ku timanttimaalaus jossa helmet liimautuu alustaan. Tässä tosiaan ommellaan helmet pohjakuvaan.
   Onneksi ei sentään ole ns. laskettava kuvio kuten joskus ristipistoissa on kuva paperilla, puhdas kangas ja siihen sit vaan rupeet laskemaan kuvaa ja pistoja uh.

   Poista
  2. Ok. Tuo on varmaan sitten kestävämpi tuotos. Vähän petyin noihin diamondeihin, kun työn kääntyillessä timantit saattoivat tipahtaa liimasta huolimatta.

   Poista
 5. En ole tuollaista tavannutkaan. Siinä on sinulle näpertämistä. Timanttimaalausta, jossa helmet liimautuu alustaan on yksi lapsenlapsi tehnyt. Tarvii hyvän valon ja silmälasit. Kiva nähdä, millaista tulee.

  VastaaPoista
 6. En ole ennen nähnyt tuommosta,mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mullakin on timanttitöissä helmet numeroituna pienissä pusseissa. Sitten timantti töissä on liima kirjailtavassa osuudessa. Siinä liima osan päällä on muovi ja sitä sitten rullataan pois sitä mukaa,kun työ etenee.

  VastaaPoista
 7. Nämä ovat kyllä kauniita ja kokemuksesta tiedän, että koukuttaa todellakin.

  VastaaPoista
 8. Minä tein tämmöisen http://enkulinkasityot.blogspot.com/2017/09/helmi-ikoni.html

  VastaaPoista
 9. Mahdatko muistaa ihan blogini alusta, kun tein Mr Lordin kuvan helmillä? 2007, kesäkuu.
  Käytin 9 koon siemenhelmiä. Jokainen neulottiin erikseen.
  Valitse kestävä lanka. Vahasin oman langan mehiläisvahalla.
  Näytä vaihekuvia, kun pääset alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä muistanut mutta kävin nyt katsomassa ja heti muistin tuon erittäin näköisensä Lordin. Juu, tämän pakkauksen ohjeissakin puhutaan langasta ja vahasta yms. Niitä tässä ei ole mukana, neuloja kylläkin.
   Helmiä on erilaisia ja erikokoisia.
   Joo, laitan vaihekuvia, tuolla ekalla postauksella jo loinkin tunnisteen: Helmikirjonta. On sitten jälkeenpäinkin helpompi katsoa missä mennään vai mennäänkö laikaan eteenpäin.

   Poista
 10. Wau, mikä työmaa sinua odottaa! 👍🤩

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.