lauantai 8. elokuuta 2020

Villen puutarha vol. 2


Ville nakitti mut koiranhoitajaksi aloittamalla asian kysymyksellä: haluatko sienimetsään?
Joo, tietysti!
Siinä on kyll yks koukku: koiranhoito!


Noh enhän mä sit enää kuitenkaan sanonu ei käy, vaan asia sovittiin. Keskiviikkosta perjantaihin olin Väinön seuralaisena kun perhe lomaili niinkin kaukana kuin Helsingissä. Sieni- ja mustikkametsiä varten sain kartan ja auton avaimet.
Hyvin me pärjättiin, Väinö on kiltti koira ja osasi itse näyttää kävelylenkin, aamulla näin päin ja illalla toisin päin.
Nautin puutarhasta kaikin aistein. Paljon sieltä jo kuvia laitoin viime käynniltä mutta uusia kukkia oli tietysti auennut ja tätä yhtä nurkkaa en ollenkaan näyttänyt. Täällä on iso kuusi, pyöreä kuusi, muutama mänty ja iso Terijoensalava, (ja trampoliini, en kuvaa rumiluksia).

Tuolla katetulla terassilla on mukava syödä aamiainen, ja tietysti muutkin ateriat. Omalla terassillani ei aamiaista voi ajatellakaan kun siihen porottaa aurinko.

Sitten kukkia, kukkia


Nämä punaiset kukat olivat kaikenlaisten pörriäisten suosiossa, ainakin kolme erilaisa ampiais-mehiläis-kimalaissukuista näin, perhosia ja tuntemattomia siivellisiä. Tällä tontilla on todella toimittu "Pelasta pörriäinen" hengessä. Ja satoakin on tullut marjapensaista ja hedelmäpuista. Monella naapurilla on kuulemma tyhjää täynnä eli ilmeisesti heillä ei ole ollut pölytystä houkuttelevia kukkia ym., siis silloin kun sen aika oli.


Uudet mansikat, toivon, että ensi kesänä antavat jo kivan sadon.


Pensasmustikoissa on paljon marjoja. Nyt on yksi puska vähän vaurioitunut, sanoisinko lytyssä. Kävi nimittäin niin, että Väinö hyppeli mua päin sinnikkääksi, mä peruutin ja peruutin kunnes tuli mustikoiden kivireunus vastaan ja mä pyllähdin. Jonkun tovin siinä makoilin kunnes Väinö kyllästyi ja väistyi päältäni. Mitään ei onneksi sattunut, selvisin hengissä ja ehjänä, mekko vähän mustikassa mutta se lähti pesussa pois.


Lapsille herkkuhernepylväs.


Ihan oikeita vanhanajan kesäkukkia.

Tyttö edelleen pesee käsiään, ja tässä videolla hieman toisen suihkulähteen solinaa, ja kyllä siinä Väinökin esiintyy ja haukahtaa:)



Mulla oli mun riippumatto mukana ja viritin sen päiväunia varten tyhjään huvimajaan.

Vaan enää se ei ole tyhjä. Torstaina otin vastaan lavallisen grillikeittiötä. Äkkiä Ville sen kotiuduttaan kasasi, hetken ehdin olla täällä kotona ja jo tuli kuva valmiista grillistä. Ehkä mun täytyy taas kohta tuonne matkustaa grillibileisiin. Onhan puugrilli ihan eri kuin kaasugrilli, ihan eri.


Sieni- tai mustikkametsään en mennyt, jätin sen edun käyttämättä;)

Yhden karvaispensaan marjat napsin talteen, tai jäi siihen vieläkin. Sainkin ne sitten ihan itselleni! Jee. Paistoin piiraan, namskis. Ja nyt on loput keitetty hilloksi, ja vähän jätin naposteltavaksi.


Niin se yksi viikko kesää on taas mennyt. Tänään lauantaina 8.8.  - on muuten Kissanpäivä - on ollut helteinen. Kävin pesemässä viimeisen pienen maton, ja samalla matkalla uimassa. Vesi oli 19.7 astetta. Kyllä siinä kelpasi vilvoitella.

KS

9 kommenttia:

  1. On tuo vaan niin ihana piha ja puutarha. Paljon kaunista katseltavaa ja paljon kaikkea hyodyllistä.

    VastaaPoista
  2. Kaunis on kyllä tuo puutarha kaikkinen kasveineen ja puineen <3

    VastaaPoista
  3. Ihana puutarha ❤️ Minä nukuin grillikodassa tänä kesänä siskoni kanssa yhden yön,olipahan hauskaa 😃

    VastaaPoista
  4. On tämä tosi upea puutarha, niin rehevänä kaikki näyttää kasvavan.

    VastaaPoista
  5. Hieno ja siististi hoidettu piha! Vaikuttaa ihan hyvältä diililtä :)
    Mut eniten hienoin oli minusta toi herkkuhernepylväs! Sellasen miäkii haluisin.

    VastaaPoista
  6. Hyötypuutarha, perinneperennoita ja uusia tuulahduksia. Kerroksellisuus on kaunista.

    VastaaPoista
  7. Kyllä on kaunista. Mäkin tarttisin jonkun paikan mihin saisin riippumaton, mutta ei oikein ole enää sopivia puita siihen tarkoitukseen. Ehkä sitten kun saan loput isot puut nurin niin voisi jättää jonkun riippumattoa varten. Nyt täytyy lähteä taas istutushommiin... Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  8. Onko tuossa Villen grillissä matto alla? Paloturvaallisuusriski! Pihkapuut räiskyy kovasti, ja ilmavirta voi lennättää kuumaa tuhkaa ja kipinöitä.

    VastaaPoista
  9. Hei, se on palosuojattu grillin alusmatto. Kiitos kuitenkin huolenpidosta 😃

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.