sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Symboleita kirjassa ja katukuvassa sekä neulekirjoja

 Todella pitkään sain odottaa tätä kirjaa, monta sataa oli jonossa ennen mua.

Oli tosi kiva ja paljon tietoa mutta alan sanasto on monimutkaista ja se haittasi lukemista ja luetun ymmärtämistä. Kirjassa on hyvä sanastoluettelo mutta ei kyllä kaikki hienoudet aukea yhdellä lukemisella.

Lumituiskuisena maanantaipäivänä kävelin pienen matkan keskustassa (Kampista Arbikselle) ja heti tuli vastaan stadin uusimmat symbolit Luonnontieteellisen museon parvekkeella karhu ja portaalissa pöllö.


 

Forumin kauppakeskuksessa on valtavan suuri kirahvi lelukaupan mainoksena. Kyllä se vähän hätkäytti kun odottamatta eteen sattui.Neulekirjojakin olen pitkin talvea jonottanut ja saanut lopulta käsiini. On kyllä hyvä systeemi tuo kirjojen varaus, ja kun se nykyään on ilmaistakin.

Annika Konttaniemen Arctic knitting  kirjassa on kivoja neuleita mutta villapuserot ei ole ihan mun juttu. Kauniita kuvia kyllä katseltaviksi.


 

Karin Erlandsson: Sininen lanka. Mitä tiedän neulomisesta. Hyvä kirja luettavaksi jos et tiedä paljoakaan neulomisen historiasta ja sen hyvinvointi vaikutuksista. Oikeastaan aika heppoinen kirja ja ehkä yli hypetetty. Noh, kukin tykkää mistä tykkää.


Mun 'tiesminkäkuukauden'-kaktus kukkii nyt jo kolmannen kerran syksyn jälkeen.


Hyvää alkanutta pääsiäisen aikaa.

KS

6 kommenttia:

 1. Sinulla taitaa olla "jokakuukaudenkaktus" tai sitten sinulla on useampi vihertävä peukalo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä lajike, "jokakuukaudenkaktus", siitä on silmäniloa usein! KS

   Poista
 2. Kivoja kirjoja. Minunkin joulukaktus availee nuppujaan. Taitaa olla päivistä yhtä sekaisin kuin minä (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellä Anitta kirjoitti "jokakuukaudenkaktus", niin se on hyvä lajike ja ilmeisesti jotenkin ajansiirrot ja ilmasto on syylliset tähän kukkimisintoon;) KS

   Poista
 3. Ihan samaa mieltä Sinisestä langasta! T Saukkis

  VastaaPoista
 4. Symbolikirja tuntuu mielenkiintoiselta. Sininen lanka - kirjassa minusta paras luku oli se poliittisesta käsityöstä kertova.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.