keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Lounaalla Tieteiden talossa


 

Veen kanssa silloin tällöin käydään lunssilla stadilla. Tänään oli vuorossa Tieteiden talon lounaspuhvetti. Päivän keiton jätin väliin - boulabaisse - söin hyviä salaatteja vatsan täydeltä ja jälkkäriksi hedelmäpaloja ja kahvia. Oli maittavaa ja syödä sai tarpeekseen. Paikka on pieni ja kotoisa.

 

Tilauslounas katettuna aulassa
 

Talo on vanha koulu

 

Pikkuruinen hissi

 

Ala-aulan jyhkeiden penkkien istuimien alla on säilytyslaatikot
 

Amazonliljakin on kukkinut. Näitä olen nähnyt Krunikassa myös muutaman kaupan ikkunassa. Ilmeisen otollinen kasvupaikka tämä kaupunginosa;)
 

Kaunis kattovalaisin
 

Seinillä on useita tällaisia kupari tai pronssi? töitä mutta en nyt just löytänyt niistä mitään tietoa.
 

Krunikan kauniita taloja
 

X X X X X

Ohutta puuvillalankaa olen ollut vailla. Aikani lankojen vahvuuksia tutkittuani ajattelin ostavani Kotiväki-lankaa. Vaan eipäs tarvinnut vieläkään ostaa "N"-lankaa: mitään kesävärejä ei ollut tarjolla, pari aivan outoa hailakkaa väriä ja yksi räikyvä pinkki, ja tietty musta ja valkea. Ja kuulinpa senkin, että jotain kesäväristä Miamiakaan ei välttämättä enää ole saatavilla!? Kesäkäsitöitähän vasta aloitellaan.

Meninpä sitten Lankamaailmaan Oulunkylään ja Eijan ystävällisellä avustuksella löysin just sopivat langat kahteen työhön. Kiitos avusta!

Olin jo poislähdössä kun Katju pelmahti paikalle ja perässään työpaikkansa kässäkerholaisia! Heillä oli järjestetty oma tapaaminen Nordiaan, ja minäpä liityin joukkoon ulkojäsenenä;) Minna opetti kukkien virkkaamista satulanpäällistä varten. Jossain olinkin tuollaisen nähnyt ja kommentoinutkin, että syksyllä tarvii mun tehdä omaan fillariin tuo koristus. Katju ei enää opetusta tarvinnut koska oli jo tehnyt Paula Kristiinan kanssa hienot vaihtokaupat: huivi/satulanpäällinen.

Ogelin kauppiksen parkkipaikalla oli sitten käynyt parkkifirman tarkastaja ja mähän en tietenkään satunnaisena autoilijana ollut huomannut, että se hemmetin kiekko olis pitänyt laittaa näkösälle. Olen kirjoittanut firmalle reklamaation ja toivon, että valvontamaksu peruutetaan. Ei mulla ole varaa tollasia summia (60 e) maksaa mitättömästä virheestä.
X X X X

Eilen posti toi Lilalta tiskirätin - Kiitos - ja tänään sain Veeltä Kyproksen tuliaisena lasiviilan ja matkatuhkiksen - Kiitos.
"Chicks rule  -  You´re right . .  you´re not worthy"

X X X X
Olen saanut kivaa palautetta Tallinnan lankakaupat- ohjeistuksistani. KIITOS niistä, olen yrittänyt kommenttilootaankin niistä kiittää mutta usein se jää tekemättä. On kiva lukea, ja tietää, että ohjeistani on ollut apua ja iloa monelle Tallinnan kävijälle. Riikka kyselit, josko pääsisit mukaan. Kyllä mutta vasta syksyllä olen menossa seuraavan kerran, palataan asiaan.

X X X X
Moni on jo toivottanut hyvää kesää / parempaa kuin luvattua keliä perjantai-lauantaiksi / ja kaikkea muuta positiivista perjantaina alkavaa saarikauttani ajatellen. KIITOS toivotuksista ja muista ajatuksistanne!  Ja kyllä pyydän Mariaa laittamaan huomisen kirjoituksen kommenttilootaan tietoa kuinka meilla pystytys operaatio sujui ja silleen.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.