perjantai 11. toukokuuta 2012

Saarikausi alkaa!

Tulihan tämä päivä vihdoinkin! Tänään menen Sipoon Kaunissaareen ensimmäisellä mahdollisella vuoroveneellä, lähtö klo 18.00! Maria tulee pystytysapulaiseksi ja laittaa sitten lauantaina tai sunnuntaina tähän kirjoitukseen kommenttia miten meillä meni.
Blogipäivityksiä ette valitettavasti saa muuta kuin silloin kun käyn mantereella. Kaikenlaista viritystä yritin (tabletti, aurinkoakku yms) mutta ei mikään toiminut toivotulla tavalla. Nettitikku jäi tuosta söhellyksestä jäljelle ja jos keksin miten saan tätä läppäriäni ladattua sähköttömässä saaressa niin sitten . . .
Huh huh, hiki ihan tippuu tähän pöydälle kun olen viimeisiä tavaroita pakannut. Täällä on aika hiostava sää nyt, mutta näyttää kirkastuvan niin että eiköhän Suvikoija saada kuivana pystyyn. Sen jälkeen saa tulla vaikka pikku-ukkoja taivaalta, ei haittaa meidän oloa saaressa. Nautitaan sitt vaan ropinasta ja raikkaasta meri-ilmasta.

Tässä on tavarakasa: isossa laukussa on mun uusi ja vanha peitto (tilaa vievät) ja jokunen muu tavara. Yksi ruokakassi, vaatekassi ja punainen matkalaukku sisältää kaikenlaista tarpeellista kuten ne uudet langat kesäneuleita varten. Sitten on tietysti tärkein eli teltta, kaiken varalta laitoin jätepussin sen päälle, ja muutama vanhan teltan putki uusia virityksiä varten. Summa summarum: ei tuossa nyt niiiiin paljoa tavaraa ole kun otetaan huomioon, että koko kesä noilla mennään. Noh, ehkä jokunen hellevaate tulee seuraavalla kerralla mukaan. Vaan monipa matkustaa mökeilleen joka viikonloppu auton takakontti täyteen tupattuna;)
 

Kuten aikaisempinakin kesinä niin nytkin ovat kaikki blogilukijat tervetulleita saareen, kyllä ainakin kahvin/teen tarjoan. Ketään en erikseen kutsu, tulette kun tulette.
Kaunissaaren liikennettä hoitaa nyt uusi liikennöitsijä Cardinal Marine. Tämä on kulkenut saareen muutama vuosi sitten ja olemme olleet oikein tyytyväsiä palveluun.  Kaupunkihan kilpailuttaa liikennöitsijät muutaman vuoden välein. Tässä linkissä on aikataulutiedot. Lähtölaituri on Vuosaaressa (sama laituri kuin ennenkin),
Kauppalaiva käy saaressa kolme kertaa viikossa.
Kesäravintolasta saa maukasta suuhunpantavaa.
Yleistä tietoutta Kaunisaaresta voitte lukea Hgin kaupungin sivulta, mm. luontopolkuun voi tutustua netissä, esitettä pitäisi olla saatavana saaren Infosta. Saaressa on myös vuokrattavia mökkejä, tiedot niistä yo. linkissä. Mainittakoon, että saaren saunassa on Stadin parhaat löylyt.
Tässä vielä tämä ikivanha kartta, jolla ehkä löytää mun telttapaikan. Kartta on osin vanhentunut, esim. polku menee nykyään saaren ympäri, yms. pikkumuutoksia on tapahtunut. Uudemman kartan saa varmaankin Infosta tai kaupungin matkailutoimistosta tai jostain . . . Punaisella K:lla on merkitty paikkani. Laivarannasta suoraan saaren läpi, matkalla tulee Y-risteys, siitä oikealle. Jälleen Y-risteys, josta myös oikealle. Sitten tuleekin T-risteys josta myös oikealle sillan yli ja vähän matkaa eteenpäin niin jo pitäisi kohta olla perillä. Kysyvä löytää perille. Y- ja T-risteykset kartassa keltaisella. Hoidettuja uimarantoja on vain yksi, etelän ranta on merkitty uimarannaksi mutta sitä se ei ole koska on kovin kivikkoinen.

Saaressa puhelimeni on suljettuna: "blaa blaa .. numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä .. blaa blaa". Tekstiviestit näen sitten kun avaan yhteyden, yleensä kauppalaivalla tai vuoroveneellä käydessä. Viime kesänä kävi ainakin kerran niin, että Vee oli lähettänyt viestin tulostaan, mutta en ollut avannut puhelinta ja niinpä tapasin Veen "sattumalta" kun rantautuivat vuoroveneestä. Niin että vaikka en vastaa viesteihin niin tulkaa vaan. Okei, joskus saatan olla mantereella mutta kiva retkipäivä kävijöillä on ilman muakin;)

Tässä on vielä linkki viime vuoden kirjoitukseen, jossa on kuvia Suvikoijani löytämiseksi.

Toivotan kaikille lukijoilleni

OIKEIN HYVÄÄ, ANTOISAA JA AURINKOISTA KESÄÄ!

KristiinaS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.