tiistai 8. toukokuuta 2012

Valmistautumista . . .


. . . 3 yötä enää! Mukaan otettavia tavaroita olen kerännyt pikkuhiljaa ja onhan tuota taas kasaantunut. Saaressa kyllä on kaikenlaista tarpeellista mutta vaatetta ja ruokaa on otettava sekä käsityöt. Silti ihmettelen joka kevät mistä tätä tavaraa siunaantuu?

Kommenteissa on kyselty ja ihmetelty "nyt jo" menemistäni. Juu, kun ensimmäinen vuorolaiva menee perjantaina 11. päivä niin sillä mä menen, oli mikä oli. Kevät on saaressa hieman mantereen kevättä jäljessä koska kylmä meri pitää ilman viileänä. Eron huomaa täälläkin kun lähtee tästä rannikon tuntumasta vain 10 kilometriä sisämaahan päin niin lämpötila ero on huomattava. Muinoin kun meillä oli ensin moottori- ja sitten purjevene niin me oltiin vesillä viimeistään vappuna, usein jo ennenkin.

Vaan johan mä espanjan talvikuukausina opin olemaan kylmässä. Siellähän oli kolmen viikon todella kylmä kausi, eihän sisälläkään ollut kuin reilu 10 astetta ja ulkona kävi nollassakin. Eiköhän teltassa ole lämpöisempää kuin kylmässä kivitalossa;)

Viime kevät saaressa oli tosi kylmä koska oli jatkuva navakka tuuli kaakon ja lounaan väliltä. Toivon, että nyt  olis vähän vähemmän tuulinen kevät. Mutta on mulla lämmintä mukana:

Emu-villalangasta paksu pusero, painoa 950 g, ihan Any-villapuseroni, joka olikin Espanjassa pelastukseni kylmää vastaan, ja tietysti uusi vironvillahuivini. Myös puikot on jo pakattu.
 

Kuivamuonaa, vaatetta, liinavatteita, untuvapeitto yms. tavaraa muutama kassillinen.
Ja sitten on vielä tämä kassi johonka heittelen sekalaista roinaa sitä mukaa kun sitä käteen sattuu. Arrggh, tästä pitäisi päästä eroon, mihinkä kummaan kaikkea "sekalaista sälää" mukamas tarvitsee?
 

Ja vielä tulee yksi kassi tuoretta ruokaa, teltta sekä muutama vanhan teltan putki uusia virityksiä varten ja . . . ja . . . ei sitä vielä tiedä mitä kaikkea keksin tarvitsevani.
Ihana Maria tulee taas mukaan teltan pystyttämiseen. On se vaan kiva kun on löytynyt ystävä, joka on valmis auttamaan ja että olen tullut tarpeeksi vanhaksi jotta osaan pyytää ja ottaa apua vastaan.
Ville oli eilen käynyt Karhusaaren kaupalla kyselemässä kauppalaivan kulkemisesta. Kotiintuomisena olikin jo kaupan aikataulu! Jee! Kauppalaiva Christina alkaa kulkemaan 9.6. ja käy saaressa kolme kertaa viikossa, kuten ennenkin. Nettiin aikataulu tullee loppuviikosta tai seuraavan alkupuolella. Se onkin jo netissä nähtävillä: aikataulu.
Ennen lähtöä laitan vielä jokavuotisen ohjekirjoitukseni, jotta halukkaat löytävät luokseni Saaressa.

KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.