perjantai 9. marraskuuta 2012

ELMA-messut

No niin, rohkenen kirjoittaa ensimmäisen Blogger-kirjoituksen:)
Tänään vietin peräti kuusi tuntia ELMA-messuilla! Kädentaito-osion takia sinne ei kannata mennä, ei siellä mitään ole muille kuin askartelijoille. En pettynyt koska olin varautunut siihen, että kädentaitoa siellä on vähän.
Metsä- ja Elma-osastot olivat kiinnostavat ja niissä suurin osa aikaa vierähtikin. Outlet Expo osastolta olisi saanut vaikka mitä edullisesti mutta onneksi ne tavarat ei ole tarpeellisia ja sinne jäivät, paitsi yksi ostos. Tässä koko saalis:
(oho, tulipas kuva pienenä, täytyy harjoitella kuvan kokoa)

Outletista ostin Nokian puutarhakalossit hintaa 10 euroa!

Taito Shopista ostin Österbottenin maakuntalapaspaketin. Ne virkataan. Värit on kauniit vihreä ja punainen sekä musta. Kylkiäiseksi sain sen ihanan lapaspaperikassin - edellinen onkin jo aika kulunut paljosta käytöstä.

Paljon hyviä ja tarpeellisia esitteitä tuli muutamaan kivaan kassiin kerättyä. Esim. tuliterä Pääkaupunkiseudun ulkoilukartta.

Highland ylämaankarjan eläimet oli tosi komeita, ja söpöjä. Äiti nuoli poikastaan ja huolehti messuhälinässä sen hyvinvoinnista. Ai että oli söpö. 
Elintarvikepuolelta ostinkin kilon kulmapaistin Pienikangas Highland -tilan tuotantoa, aion laittaa siitä lihakastikkeen rautapadassassani uunissa.

Fallkullan kotieläintila oli tuonut messuille näin kirjavasti puetun lehmän. Sille sai neuloa neulegraffitia. 


Tulossa on koko perheen luontoelokuva, suosittelen, ehdottomasti tämä on nähtävä. 

No niin, kirjoitus on valmis, katson miltä se näyttää . . .melkein ok:han tämä on mutta harjoitusta tarvitaan vielä, ja kaikenlaista kokeilua ja säätämistä. Kyllä tämä tästä. KIITOS kaikille, jotka ovat neuvoja antaneet blogikommenteissaan. Lisää vastaanotan jos ja kun huomaatte, että jotain on päin mäntyä tai voisi tehdä paremmin/oikeammin.

KS

21 kommenttia:

 1. No niin, hyvinhän se sujuu! :) Muakin häiritsi kun Blogger muuttui tähän nykyiseen editorimuotoon, mutta kaikkeen tottuu... Tervetuloa vaan bloggeribloggaajien joukkoon!

  VastaaPoista
 2. Jos muuten siirrät tänne tekstejä esim. Vuodatuksesta, niin pääset eroon sekoittavista koodeista kun editoriruudussa painat Ctrl + A (= valitsee kaiken tekstin) ja sitten ylärivistä nappia jossa on T-kirjain ja punainen rasti (toinen oikealta = poista muotoilu). Saat ymmärtääkseni silloin aloittaa "puhtaalta pöydältä" eli tehdä alusta lähtien kappalejaot ym. niin, että Blogger ymmärtää ne.

  VastaaPoista
 3. No sulla näitä muutoksia/muuttamisia on het enemmänkin. Mä oon pärjännyt ihan ok bloggerin kanssa - mutta esikatselun kautta aina julkaisen kun tekstit/kuvat ei mee kerralla ok. Mä oon kanssa aina viihtynyt pitkään ELMAn puolella, ne elukat on niin kivoja. Tänä vuonna jäänee väliin koko messut.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa tänne! Heti kun sivussa on lukijapaneeli liityn lukijaksesi!

  VastaaPoista
 5. Tänne tulin heti lukemaan ;-). Saatanpa muuttaa perässä, sen veraan paljon noita roskaposteja tulee jatkuvasti.
  Ihania messukuvia.
  Minulla maanantaina opinnäyetyön esittäminen ja siis Pieksämäki kutsuu sunnuntaina.

  VastaaPoista
 6. Jah täällä sinä majailet nyt! Hyvinhän tännekin löytää. Minä vielä toistaiseksi majailen vuodatuksessa

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa joukkoon!
  Kuvat isonee tekstissä kun niitä klikkaa, riippuen tietysti minkäkokoisena olet ne tänne laittanut.
  Mulla on vieläkin hieman hankalaa täällä se, että kuvien ja tekstien väliin pitää laittaa kirjoittaessa "ylimääräistä" tilaa jotta ne menee alekkain ja mitä pitempi teksti, niin tyhjät välit vaan alaspäin kasvaa. Mutta esikatselun jälkeen on hyvä korjailla!

  Ihana lehmä, wautsi!

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa! Minä olen iloinen, kun sinäkin siirryit Bloggeriin! Se helpottaa ainakin minulla kommentointia, kun ei tarvii joka kerta näpytellä kaikkia tietojaan uudestaan. (Vuodatuksessa kommentointitietojen tallennus toimii vain harvoissa blogeissa, vaikka yrittivät kai sitä joskus korjatakin).

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa! Minä olen iloinen, kun sinäkin siirryit Bloggeriin! Se helpottaa ainakin minulla kommentointia, kun ei tarvii joka kerta näpytellä kaikkia tietojaan uudestaan. (Vuodatuksessa kommentointitietojen tallennus toimii vain harvoissa blogeissa, vaikka yrittivät kai sitä joskus korjatakin).

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa Bloggeriin - pienen harjoittelun jälkeen tämä on oikein hyvä ja toimiva alusta. :o)
  *
  Kuvat saat suuremmiksi/pienemmiksi, kun tekstiä kirjoittaessasi klikkaat kuvaa => esiin tulee vaaleansinipohjainen "säätöruutu", jossa voi valita kuvan koon, sijainnin ja lisätä halutessasi kuvatekstin.

  VastaaPoista
 11. Mie siirryin Bloggeriin kesällä. Olisin halunnut olla Vuodatuksessa, mutta kadonneet kuvat kismittivät ja kuullessani muista ongelmista, olen ollut tyytyväinen muuttooni, vaikkakaan en vielä hallitse Bloggeria yhtä hyvin kuin Vuodatusta.

  VastaaPoista
 12. Ai sä oot nyt muuttanut tänne, no täytyy totutella tähän. Onhan tää erilainen tai siis näkymä on eri, mutta silmä tottuu pian. Mä jotenkin arvasin et ELMA ei ole entisensä, viimeksi kun kävin petyin eikä ihan heti tee mieli enää mennä. Meidän nurkilla näkee onneks eläimiä ja tota Ylämaan karjaakin, mä sanon niitä karvalehmiksi ;)

  VastaaPoista
 13. Hyvinhän tämä muutto on sujunut ja kuvien muokkaukseen saitkin hyvät ohjeet.
  Hienot kalossit sait hankittua, mulle pitäisi kyllä olla punaiset.

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa tänne osastolle Blogistaniaa :) Hienon urakan olet tehnyt siirtäessäsi vanhat tekstit tänne. Blogin taustasta tulee kivasti mieleen Kesä-Kristiina :D

  VastaaPoista
 15. Moi! Olisi kiva jos muistaisit päivittää jossain vaiheessa blogilistalle uuden blogiosoitteesi, tahtoo monilta unohtua. Eli tilaajat voi ohjata automaattisesti tänne bloggerin puolelle.
  Saatan muuttaa perässä :)

  VastaaPoista
 16. ARJA ynnä muut: On tää uus blogi blogilistalla. Vanhakin on vielä.

  VastaaPoista
 17. Hyvinhän se on alkanut, onnea vaan.

  VastaaPoista
 18. Olipas taas kiva lukea tapahtunutta.Sinulle sattuu kaikkea,harmitus tuo "autosi" kohtalo.Ihanat tuli noista sinun tuoleistasi.Verhot samanlaiset,kun minulla on kesämökillä.Ihanasti olet kertonut uudesta neulekahvilasta ja noi sinun valokuvat on kyllä huippuja.
  Terv.Neulomon Sipriina

  VastaaPoista
 19. Onnea muuttaneelle blogille! Kauniin taustan olet tänne laittanut.

  VastaaPoista
 20. Onnea uudelle "formaatille" :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.