torstai 29. marraskuuta 2012

Sukkia ja lapasia lapsille

Tulihan se talvi, tai ainakin lunta tänne Stadiinkin. Sopivasti sain valmiiksi lämmikettä lapsille, varsinkin pikkku-Brandonille (3.5 v), joka tulee etelän lämmöstä tänne talveen ensi yönä.

Tämä on hänen pipon ns. tupsu, hyvin kiiluu pimeässä. Se on neulottu heijastinlangalla.
Satsissa on sukat, lapaset ja lovikkaat, pipo ja mikä tärkeintä: heijastin, joka on toivottavasti pojalle mieluinen malli MEDI-HELI (nyk. Finnhems) -Helikopteri ja siinä on valokin.

Taralle ja Finnille Englantiin lähtee myös sukkia ja lapasia.Jätän ne paketoimatta joululahjoiksi, saavat ottaa ne heti käyttöön kun säätietojen mukaan sinnekin on kylmää tulossa.
Finn

Tara
 Kirjava Kukkaketo-lanka ja harmaa sekä oranssi 7V-lanka ovat kanssaneulojien lankavarastojen pienentämiseksi päätyneet mun puikoille. Kiitos Anu ja Maria!

 
Onnistuin neulomaan myös superpienen Ailin-lapasen. Olis ilmeisesti pitänyt olla isommat puikot, jotta olis tullut silmukoiden mukainen koko. Tämä jää suosiolla parittomaksi lankalaatikkoon muistuttamaan oudon langan ja puikkojen sopivuuden tarkistamisen tärkeydestä.

Oli viime lauantaina Kaapelitehtaalla Martin Markkinoilla, kuten niin moni muukin. Lämpötila lähenteli saunaa ja ihmettelenkin joitakin makkara- ja tuulihattumyyjiä kun niillä ei ollut mitään kylmälaitteita. Paljon kivaa tavaraa oli tarjolla mutta mitään en ostanut vaikka mieli teki. On hyvä ensin katsoa kaikki mielenkiintoinen, painaa mieleensä mitä aikoo ostaa ja sitten uudestaan kiertäessään toteaa, ettei tuota nyt kannattakaan ostaa tai mikä parempi: ei enää löydä juuri sitä myyntipöytää missä mukamas himoittu tuote oli. Todennäköisesti Tallinnasta saan samat tuotteet edullisemmin, jos jotain tosiaan on ihan pakko saada;)

KS

9 kommenttia:

 1. Onhan tuo sullakin puikot savunneet viime aikoina... no niin on mullakin :)
  Nuo lakkasukat on vissiinkin ne, joita teit siellä laivallakin silloin.
  Mekin käytiin tuolla heti lauantai-aamuna ja olipa tungosta paikoitellen. Mä ostin sieltä lampaanvillavyyhdit rannekkeita ajatellen ;)

  VastaaPoista
 2. Onpas taas kivoja sukkia ja lapasia ja varmaan nyt tulevat ihan tarpeeseen.
  Siellä Martin markkinoilla oli lauantaina oli tosiaan lämmintä ja tungosta enkä minäkään ostanut mitään.

  VastaaPoista
 3. Puikot on näköjään suihkineet, kaikenlaista kivaa ja lämmintä olet saanut aikaiseksi. Tuo "virhe"lapanen onkin hyvä muistuttaja koetilkun tekemisestä.
  Minä en noille markkinoille kerennyt/jaksanut mennä, jos vaikka ens vuonna.

  VastaaPoista
 4. Paljon olet saanut aikaiseksi. Minun pienellä Englannin kokemuksellani sanoisin, että villasukille on siellä enemmän kuin vain pieni tarve:D

  VastaaPoista
 5. Lämpimiä lapasia ja sukkia nyt tarvitaan!
  Meillä ei vaan ole lunta, pakkasta ja kovaa tuulta piisaa.
  Ei satuttu yhteen Kaapelitehtaalla!

  VastaaPoista
 6. Ootpas nopsaan saanut monet sukat ja lapaset valmiiksi. Toi heijastintupsu on mainio! Sopivalla korkeudellakin varmaan kun on lapsesta kyse. Nättejä neulomuksia ja niitä tosiaan tarvitaan nyt :)

  VastaaPoista
 7. Olet ollut ahkera! Me käytiin Martinmarkkinoilla sunnuntaina aamusta. Syötävää tuli ostettua. Talohomma täyttää nyt taas aatokset täällä. Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Ootpa ollut ahkera! Toisaalta, johan noita ulkomaille meneviä pitääkin lähetellä. Jotain sain minäkin aikaiseksi ja lopultakin edes jotain blogiin asti. Hurraa Windows 8, mä vihaan sitä käyttöjärjestelmää.

  VastaaPoista
 9. Hienoja värikimaroita osassa tuotteistasi, oikein silmälle iloista raikkautta. On Sinullakin tovi käsitöiden parissa vierähtänyt.
  Eikö olekin mukavaa kun eteläinen maanosakin on saanut talvisen ilmeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.