torstai 2. toukokuuta 2013

Hali-kissan kesävarustelua

Ekaks kiitoksia kommenteistanne viimeisimpiin kirjoituksiini Sattumuksista ja Kesäsukista.

Ei oo kuulkaas kauaa ku Suvikoija on pystyssä ja Hali pääsee tutustumaan siihenkin asumukseen. Koska ihmisillä on villapaidat sun muut lämpövermeet varusteina niin pitäähän eläimelläkin olla.
Nyt voitte vetää rastin seinään: Mä oon virkannu Isoäidin neliöitä! En oo ennen tehnyt ja pitihän tämäkin selättää. Kaspaikasta löytyi hyvä ja helppo neuvo tähänkin.

Hali sai villa-alustan/peiton.

Yhdistin palat ns. oikealta puolelta piilosilmukoilla.
Toissa vuonna sain Outi-M:ltä vironvillaa toivomissani väreissä saaritorkkupeittoani varten. Juu, kyllä sitä teen koko ajan matkakässynä. Lankaa on niin riittävästi, että siitä saattoi tähänkin käyttää 230 grammaa. Koukkuna Cloverin Soft Touch nr 4.0.

Valjasteluakin ollaan harjoiteltu läheisellä kallioisellä metsännyppylällä. Aikas hyvin sujuu, mutta kissahan haluaa mennä minne se haluaa. Noh, joskus suostuu kulkemaan sitäkin polkua mitä mä haluan. Kotiin se osaa jo oikein hyvin ja tunnistaa oman rapun oven, eli ei enää vedä ensimmäisen oven luokse mikä kotipihalla kohdalle sattuu.
Kameran linssi ei oo auennu kunnolla. Pitäisköhän vähän öljytä?

Olin siellä Lemmikkimessuilla minäkin, Anittan ja LeaP:n kuvat. Ostin uuden kissanruokakupin. Se on oikein ekologinen = valmistettu banbun- ja riisinkuorista, Becothings.com.

Näin messuilla kivan kantokassin, sain esitteen ja 10%:n messualekuponkin, Fidoca. Kotona katsoin netistä erilaisia kantosysteemejä. Totesin, että tämä oli sitt kaikista kivoin ja mun tarkoitukseen sopivin. Tilasin ja se tuli tänään. Päästään senkin käyttöä harjoittelemaan.
Meni pieneen pakettiin;) Sivut saa irti vetoketjuilla.

Heti Hali uskalsi pallonsa hakea kopasta.

Kissan ilme on vähän EVVK. Naksuttimella ja palkintoherkkupaloilla opetellaan tulemaan tutuksi kopan kanssa ja menemään sisään ihan itse.

Kun ottaa vain toisen seinän pois ja laittaa kopan kyljelleen niin siinä onkin hyvä turvapesä.
Mulla on semmonen perinteinen iso kova kantokoppi mutta mä luulen, että se on vähän hankala julkisissa kulkuneuvoissa ja useamman kassin kanssa kulkiessa.

Paketissa oli näytteet makupaloista, kala ja lammas, mutta näistä Hali ei välittänyt ollenkaan.
KS

19 kommenttia:

 1. Kyllä on Halilla nyt kissa päivät. Kaunis peitto ja tyylikäs matkakoppa. Tyylikkäät stadilaiset valmistautuvat saarielämään. Ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Saipa Hali ihanan peiton ja koppakin on hieno! Kyllä nyt kelpaa kesää odotella:)
  Kauniita sukkia edellisessä postauksessa!

  VastaaPoista
 3. Mitähän Hali tuumaa saaresta? Ainakin varusteet ovat loistavat. On lämmintä ja hieno monitoimiva koppa. Me mennään huomenna ekaa kertaa saareen. Ukko-koira jo vahtii jo valmiiksi pakattuja kasseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ku mä oon jotenkin lähempänä sun saarta niin katotaan pääsiskös sinne joskus käymään.
   Voi koiranpäiviä, se varmasti tykkää saaressa olla. Mitäs se tykkää venematkasta?

   Poista
 4. Kylläpä Halilla on oikein kissan päivät siellä saaressa noin hyvillä varusteilla.

  VastaaPoista
 5. Hieno koppa ihanalla kisulla, oli aika kivat kissan vaunutkin tuolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaunut on hurrrjan kalliita. Kyllä mä niitäkin katselin. Yks malli oli niiin oikea lastenrattaat että ihan ääneen nauroin ku niitä koetin työntää. Oli ku ois lapsenlasta työnnellyt. Eikä semmosta mulla edes ole.

   Poista
 6. Halin uusi koppa on oikein nätti. Kuvioista tulee mieleen tassunjäljet. Kyllä siinä passaa saareen matkustaa.
  Peittokin on oikein kaunis ja sinun kaunista käsityön jälkeäsi.

  VastaaPoista
 7. Hienot on varusteet. Rauhallisestihan Hali tuon valjaskävelyn tuntuu ottavan. Ihanan peiton olet virkannut, Terveisiä ja Halille haleja, M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista
 8. Onpas nerokas idea kopassa kun sen saa noin pieneen tilaan ja monikäyttöinenkin vielä. Luulen kanssa, että venematka voi olla koettelemus, mutta saaressa seikkailemisesta Hali varmasti tykkää. :)

  VastaaPoista
 9. Onpas mukavan näköinen kantokoppa :) Kivat kuvat Halista kalliolla! No joko se peitto on valmis, voi hyvä ihme! Mä arvelinkin tuon langan olevan "just sitä" lankaa, heh. Riittoisaa tuntuu tosiaankin olevan. Jos Hali kokee alkuun olonsa turvattomaksi saaressa kun on uusi paikka, niin voithan pitää kopan pystyasennossa ja pitää vaan "ovea" auki. Meillä kissat tuntuu tykkäävän pieniin ja ahtaisiin suojaisiin paikkoihin tunkemisesta. Vaikka onhan niissä tietysti eroja.

  VastaaPoista
 10. Hienot varusteet!
  Näin 'ei eläin' ihmisenä ei lainkaan ymmärrä mihin kaikkeen sitä on varauduttava ja otettava huomioon, eläimen kanssa.
  Joko kohta saari häämöttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helatorstaina meen laittamaan Suvikoijan pystyyn, toinen Maria tulee jeesaamaan. Hali pääsee sitt lauantaina.

   Poista
 11. Voi kun tuo sun kissasi on ihana ja miten upeat varusteet <3
  Tuo kantokori on todella hyvä, mulla on sellainen muovinen ja jos tuon kasipallon kanssa kulkisin niin se olisi todella, todella hankala.
  Dreamies -karkit on ne joita meillä kuluu, muut karkit ei kelpaa.
  Kissallasi on hyvä koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikka itse sanon, niin Hali sai hyvän kodin mun luota. Hyvänä pidetään. Huomasin tässä, että Jalmari-kissa, joka oli Hesylla samaan aikaan kuin Hali, oli jo päässyt sieltä johonkin kotiin mutta on nyt näemmä palautunut Hesylle. Voi ressukkaa ku joutuu kulkemaan edestakas.

   Poista
 12. Näppärän oloinen koppa, pitäisiköhän kolmanneksi kopaksi hommata tuollainen? Meillä on pieniä varten tuollainen kova ja suuri tuplakoppa ja yksi tavallinen pieni, joten diiva-Empulle voisi toimia tuollainen sitten;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mahtaakohan Emppu-Elmeri mahtua tähän koppaan? Kuvissa Emppu näyttää kookkammalta kuin hali, joka painaa 5 kg ja on aika pieni, siro rakenteinen. Ja tää koppa on just sen kokoinen, max painoraja tällä on 6 kg.

   Poista
 13. Meidän Stellaa ei kyllä saa herkuilla eikä leluilla koppaan - hakee lelun pois vasta sitten, kun ihmisiä ei ole paikalla... :/ Yhden kerran on rokotuksilla käyty, en tiedä miten seuraava kerta onnistuu. Hali on kyllä tosi reipas!

  VastaaPoista
 14. Tuollaisen matkakopan minäkin taidan hankkia. Nykyisen häkkimallisen saa aina peitota kun Viiru stressaa autoja ja vilkkuvia puunlatvoja. Kovin kookaskin on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.